Vikendica bivalna v najem za dalj časa?
Ajde dej mi to razloži! Ok ni nujno, da ravno ti, lahko pove kdo drug, ki je istega mnenja kot ti.
Jaz to res vidim samo v Sloveniji, ker drugod jim to na misel ne pride.
Zakaj zaboga rabiš vikendico v okolici 30 km od svojega doma?!
A veš kako jaz dojemam vikend? Pač ti je nekje všeč okolica, zrak, hribi… In si rečet, tukaj bi pa bival za vikende in da ne trošiš na vožnji, ko se voziš zevčer domov spat, pač nekje najemaše ali celo kupiš ali celo zgradiš nekaj.
To, da pa se ti zapelješ 10 ali 15 kilometrov stran od doma, pa tam spiš v neki koči je pa meni višek neumnosti. Torej vikend rabiš zakaj? Dej ajde reci. A zato, da boš lepo okolico gledala? Ne, saj nisi napisala da želiš vikend v hribih, ob vodi, na travni poljani… Nič nisi ti to napisala. Samo ti bi vikend imela.
Zakaj ne najameš neke kolibe v sosednji ulici od svoje? Recimo…
Moj vikend je 4 ure daleč! Več. Pet! Pet ur se vozim do svojega vikenda… Ampak ga imam zato, ker mi je pač tam všeč okolica in je popolno nasprotje od tu kjer živim. Tu so gore in sneg, tam je pa voda, jezera, jadrnice.
To za probat, ce ti ustreza tako zivljenje? Pametno.
Na vzhod jih je polno : okolica Police, Polzevega, Jance, Lipoglav…
Tudi na Stajersko stran se najde.
Je pa tako: ali so to podrtije, s katerimi se ljudem ne da ukvarjati in bivanje ne bo glih romanticno, al so pa upedenani , ampak potem se jih ljudem zdi skoda oddajat.
Moras imeti sreco. Vecina jih kar prodaja, mogoce pa vprasaj tiste, ki prodajajo, ce bi oddali za en cas.
Ajde dej mi to razloži! Ok ni nujno, da ravno ti, lahko pove kdo drug, ki je istega mnenja kot ti.
A veš kako jaz dojemam vikend? Pač ti je nekje všeč okolica, zrak, hribi… In si rečet, tukaj bi pa bival za vikende in da ne trošiš na vožnji, ko se voziš zevčer domov spat, pač nekje najemaše ali celo kupiš ali celo zgradiš nekaj.
To, da pa se ti zapelješ 10 ali 15 kilometrov stran od doma, pa tam spiš v neki koči je pa meni višek neumnosti. Torej vikend rabiš zakaj? Dej ajde reci. A zato, da boš lepo okolico gledala? Ne, saj nisi napisala da želiš vikend v hribih, ob vodi, na travni poljani… Nič nisi ti to napisala. Samo ti bi vikend imela.
Moj vikend je 4 ure daleč! Več. Pet! Pet ur se vozim do svojega vikenda… Ampak ga imam zato, ker mi je pač tam všeč okolica in je popolno nasprotje od tu kjer živim. Tu so gore in sneg, tam je pa voda, jezera, jadrnice.
[/quote]
Kje je pa napisala, da živi v Lj? Mogoče je iz Mb, pa je dobila službo v Lj, tam je vse predrago, pa bi nek pocen vikend do 30 km od Ljubljane. Poglej z drugega zornega kota, ne skači na prvo žogo.
Vagabund, 20.04.2021 ob 06:21
No, saj ne rabiš bit atomski fizik, da bi razumel: zato, ker misli, da bo nekaj, kar je na ZK zavedeno kot ‘bivalni vikend’ imelo nižjo najemnino od nečesa, kar je uradno ‘hiša’.
ti si pa tut bukov. Ljudje to najemajo, ker je najemnina neprimerno bolj poceni kot v Lj. Očitno ima službo v Lj, tam je pa vse predrago. Tudi v Slo ne najemajo ljudje vikenda 30 km od svojega doma, da bi pač šli na vikend. Mogoče npr. tisti, ki so v Idriji, kupijo vikend na Vojskem, ker je tam 1000 m višine in ko je v Idriji 34 stopinj, je gor 24. Pa gredo tja vsak vikend (v pol ure so gor) se malo ohladit in sprehodit po naravi. Zakaj bi bilo to čudno?
Forum je zaprt za komentiranje.