Strah me je apokalipse
Lp.Marjuta stilar@gmeil.com prosim ce mi se javite
-
Toga dana će neka lica blistava biti,
u Gospodara svoga će gledati;
toga dana će neka lica smrknuta biti,
tešku nevolju će očekivati.
Pazi! Kada duša dopre do ključnih kosti,
i vikne se: “Ima li vidara?”,
i on se uvjeri da je to čas rastanka
i noga se uz nogu savije,
toga dana će Gospodaru tvome priveden biti:
“Nije vjerovao, nije molitvu obavljao,
nego je poricao i leđa okretao,
a onda svojima bahato odlazio.”
Teško tebi! Teško tebi!
I još jednom: Teško tebi! Teško tebi!
Zar čovjek misli da će sam sebi prepušten biti, da neće odgovarati?
Zar nije bio kap sjemena koja se ubaci,
zatim ugrušak kome On onda razmjer odredi i skladnim mu lik učini,
i od njega onda dvije vrste, muškarca i ženu, stvori,
i zar Taj nije kadar mrtve oživiti?
česa se bojiš, 03.07.2021 ob 07:41
Apokalipsa pomeni razodetje, razkritje dosedanjih laži in prevar. Jaz se teh razodetjij nič ne bojim. Kjer prevladuje neznanje, je prisoten strah. Ko vemo, za kaj gre, prav razumevanje odžene strah, ki ga tablete samo zameglijo.
Ne mešaj neznanja in psihične motnje. Anksiozen človek lahko do potankosti prouči naprimer pajka, kačo, vožnjo skozi tunel, delovanje dvigala itd., pa bo kljub vsemu znanju ob naštetem še vedno doživel panični napad. Zakaj? Ker ima motnjo v delovanju žleze, ki izloča serotonin. Zdravila, ki spravijo to žlezo nazaj v normalno delovanje, razuma ne zameglijo, nadprotno, celo zbistrijo, ker je človek spet sposoben raznega razmišljanja, ne da bi ga ob tem oviral pretiran strah. Poleg zdravil so pomirjevala včasih nujno potrebna, saj tudi nenehna panika telesu škodi, lahko celo bolj, kakor sama tableta.
Ne govori na pamet, 01.08.2021 ob 19:19
Ne mešaj neznanja in psihične motnje. Anksiozen človek lahko do potankosti prouči naprimer pajka, kačo, vožnjo skozi tunel, delovanje dvigala itd., pa bo kljub vsemu znanju ob naštetem še vedno doživel panični napad. Zakaj? Ker ima motnjo v delovanju žleze, ki izloča serotonin. Zdravila, ki spravijo to žlezo nazaj v normalno delovanje, razuma ne zameglijo, nadprotno, celo zbistrijo, ker je človek spet sposoben raznega razmišljanja, ne da bi ga ob tem oviral pretiran strah. Poleg zdravil so pomirjevala včasih nujno potrebna, saj tudi nenehna panika telesu škodi, lahko celo bolj, kakor sama tableta.
Avtorica piše, da ji tri vrste pomirjeval NE POMAGAJO.
Pomirjevala 3 vrste, 05.04.2021 ob 16:00
Imam lexaurin za spanje 6mg
Xanax 1, 5 mg
Apaurin 3x 10 mg
Nič mne pomaga, apokalipsa bo me pokopala…
Največja apokalipsa za ta planet je ČLOVEK. Nič drugega, kar se je v naravi kdajkoli zgodilo, ni bilo tako uničujoče, kot človek.
Forum je zaprt za komentiranje.