Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bonton in kultura na cesti

Bonton in kultura na cesti

Ju ni- tako kot v vsakdanjem življenju ne več, zato so pa predpisi, ki vsaj malo stvari korigirajo.

Danes je bila na avtocesti (ac) od konca Trojan naprej gneča. In pri vhodu pri vhodu na ac pri Domžalah pred Lj (nekje okoli 8.20) sem naletel na res omejeno osebo brez kulture, še manj z vozniškim znanjem. Ljudje očitno ne razumejo, da vključevalni pas na ac ni dolg en meter ampak kar nekaj deset(včasih sto metrov) in več.

In vozim na desnem pasu v koloni in en voznik z dolgimi lasi črnega golf karavana 7 se je na vsak način odločil, da se vključi pred mano v kolono. Meni nikoli ni bil problem dat prostor in ga tudi vedno dam ker v Lj nimajo najbolj vozniške kulture in se težko kam vključiš in vem da je zoprno čakat ampak ta, ki se je vključeval, je pa ravnokar pripeljal na ac in je imel na vključevalnem pasu pred sabo vsaj še 40m. Imel je tudi prostor za mano, če bi pa zapeljal do konca vključevalnega pasu, bi se lahko vključil tudi pred tovornjakom za katerim sem vozil. Ampak ne, ta trma omejena se je na vsak način odločila, da gre pred mano in mi grdo izsilil. In na koncu, če ne bi dobesedno pohodil brezme, bi me zadel v desni sprednji blatnik. Pametnejši odneha so včasih rekli. Lep začetek dneva.

Takih bu dal je na cesti vsak dan več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close