Prestop meje v avstrijo
Jaz sem bila prejsnji teden. Tudi sem zelela v Ikeo. Strasni problemi na meji, me niso spustili. Potem sem pa sla naslednji dan, sem izpolnila obrazec o tranzitu in sla sem na test. Na sreco imam sorodnike v Nemciji, sem napisala, da grem tja. Test mora biti v anglescini ali nemscini. Sem pac tvegala, ce bi me dobili do Ikee. Ampak je slo brez problema. Sem srecala tri policijske avte do tja in nazaj. Dva sta stala z radarjem ali kontrola, ne vem. En se je pa peljal mimo. Me niso niti pogledali.
MOraš v karanteno. Test ni dovolj.
Je pa dovoljen tranzit recimo v Nemčijo. Kako pa dokažeš, da gre za tranzit pa ne vem.
Aja pa vsakič, ko greš v AT, se moraš registrirat.
[/quote
Potrebujes negativni test, razlog za pot ( sestanek, razgovor za delo in podobno) ter registracijo v ang ali nem jeziku. Nobenih tezav in nobene karantene.
Živim v Avsstriji in že par mesecev nisem bila v Slo na obisku, ker je problem nazaj v Avstirjo priti.
Prej je bila 10 dnevna karantena, zdaj pa 5 dnevna in test.
Tisti, ki pa redno hodijo čez mejo pa se samo testirajo in to je to. To mislim delavce migrante.
Res pa je, da nekateri pridejo čez brez kontrole, ampak jaz nočem tvegat in pristati v karanteni.
Kaj, če bi potem ne pametovala s pogoji za prehod meje za tiste ki živite v Avstriji, pri vprašanju, kako lahko prečkajo mejo tisti, ki imajo prebivališče v Sloveniji?
[/quote]
TI ne kapne, a ne?
Tisti, ki nimajo prebivališča v Avstriji, imajo še bolj ostre pogoje.
Razen seveda delavci migranti in drugi s službenimi obveznostmi.
Kdor ima službo ali bivališče v Avstriji, ima razlog, da gre v Avstrijo. Tisti, ki pa ni nič od tega pa ne.
Ampak lahko pa, da te ne meji nihče ne počekira in uideš čez.
Kaj so ti pogledali
Samo covid potrdilo ali še kaj?
[/quote]
V roki sem imela dva lista za tranzit (bila sma dva potnika) in dva negativna testa. Drzala sem v roki, mu povedala, da greva v Nemcijo in je samo oko vrgel na tista dva papirja, testov sploh ni pogledal. Tudi listov o tranzitu ni vzel v roko. In je zazelel srecno pot. Zelo prijazen vojak mladicek je bil.
V roki sem imela dva lista za tranzit (bila sma dva potnika) in dva negativna testa. Drzala sem v roki, mu povedala, da greva v Nemcijo in je samo oko vrgel na tista dva papirja, testov sploh ni pogledal. Tudi listov o tranzitu ni vzel v roko. In je zazelel srecno pot. Zelo prijazen vojak mladicek je bil.
[/quote]
To je zato, ker računajo, da si poštena.
Še premalo oni vejo o balkanski mentaliteti.
TI ne kapne, a ne?
Tisti, ki nimajo prebivališča v Avstriji, imajo še bolj ostre pogoje.
Razen seveda delavci migranti in drugi s službenimi obveznostmi.
Kdor ima službo ali bivališče v Avstriji, ima razlog, da gre v Avstrijo. Tisti, ki pa ni nič od tega pa ne.
Ampak lahko pa, da te ne meji nihče ne počekira in uideš čez.
[/quote]
Če lahko Slovenec z bivališčem v Sloveniji pri mejni kontroli lažje prečka mejo od tistega, ki ima prebivališče v Avstriji, se meni to ravno ne zdijo strožji pogoji.
Mater res, ful sem zaj koga oskodovala! To je majhna laz za SVOBODO!!! Nikogar nisem s tem spravljala v nevarnost, SEM NEGATIVNA na korono in nisem se z nikomer drugim druzla! Ti in tvoja juznjaska mentaliteta! Tebi je fajn bit nadziran in kontroliran, pa zaprt v svoji stalci? Govorim o sebi, ki nimam korone! Ne podcenjujem bolezni in virusa, se pazim. Kar je prevec, pa je prevec. Ce hocem v Avstrijo, bom pac sla! Ti pa smrdi doma. Lp
To je zato, ker računajo, da si poštena.
Še premalo oni vejo o balkanski mentaliteti.
[/quote]
Sploh pa zaradi tega se ne smatram za neposteno. Sem mu prvic (je bil pac drugi clovek na drugem mejnem prehodu) lepo povedala, da sem negativna na korono in da bi rada sla nakupovat v Seiersberg. Kljub ukrepom sem mu posteno povedala. Pa me ni spustil. Ne razumem, ce imam svez negativen test, tam sem nos drzala, da mi je saril po njem!!! Razumem, da so taki pogoji in omejitve. Pac nisem tega vajena, ne morem se sprijaznit s tem. Pa upostevam vse ukrepe, te maske, razkuzevanje in distanco. Pa kaj ni pol to dovolj? Vi vaski pijancki, ki se po zidancah skrivate ste problem. Zaradi vas se siri. Ne zaradi mene, ki sem negativna in samo s svojimi bliznjimi ze eno leto. (Se ne pritozujem, so vse, kar rabim).
Če hočeš v Avstrijo, moraš potem v karanteno. Razen seveda, če si pendler.
ALi pa, če se pač zlažeš, da gre za tranzit in te ne dobijo.
Ali pa, če imaš srečo, da na meji ni kontrole.
Avstrijci komot zdržijo brez Slovencev. Še lažje brez vas, ki bi šopingiirali gor.
Eni so fantazirali kako bodo bojkotirali Avstrijo, da ne bodo več hodili gor delat, ker morajo imet test. Kot politi cucki so seveda šli na teste in delat. So dojeli, da oni bolj raibjo Avstirjo kot Avstrija njih.
Seveda oni ne rabijo nas. Meni je pa tudi Avstrija brez sopingiranja vsec. Rada se vozim po njihovih cestah, ki niso luknjaste. Imajo bolj primerne omejitve, cenejse vinjete. Avstrija je cudovita, koliko lepih poti, tudi pes poti, pokrajina, znamenitosti itd. To vse lahko pocnem brez da bi koga ogrozala. Skoraj vsak prost vikend sem bila v Avstriji, najraje sem sla na Tirolsko. Zdaj pac ne upam. Zakaj se potem cepimo sploh in testiramo, ce itak ne smemo nic in nikam. In prav tako lahko zbolimo in prenasamo. Ne razumem.
Seveda oni ne rabijo nas. Meni je pa tudi Avstrija brez sopingiranja vsec. Rada se vozim po njihovih cestah, ki niso luknjaste. Imajo bolj primerne omejitve, cenejse vinjete. Avstrija je cudovita, koliko lepih poti, tudi pes poti, pokrajina, znamenitosti itd. To vse lahko pocnem brez da bi koga ogrozala. Skoraj vsak prost vikend sem bila v Avstriji, najraje sem sla na Tirolsko. Zdaj pac ne upam. Zakaj se potem cepimo sploh in testiramo, ce itak ne smemo nic in nikam. In prav tako lahko zbolimo in prenasamo. Ne razumem.
[/quote]
Lej, Avstrijci tudi Nemcem pa Švicarjem pa Nizozemcem… ne dovolijo vstopa brez karantene. Pa veš, da od Nemcev pokasarija ogromno denarja, kar se tiče turizma. Da so smučišča na dnu, ker ni Nemcev.
Pa Nemčija ima bistveno boljšo epidemiloško sliko kot Avstrija in Avstrija ima bistveno boljšo sliko kot Slovenija. In od Slovencev ni denarja.
Tako mimogrede: Nemci so začasano zaprli meje tudi za Tirolce, ki delajo v Nemčiji.
Si se že cepila? Super, če si se. Če si se, spadaš v zdravstvo ali kaj podobnega, torej bi ti moralo biti jasno kako je sedanje glede epidemije.
Pa kot si videla ob MB dohtarju, cepivo ni delovalo proti južnoaf. sevu, ki je ravno na Tirolskem hudo razširjen.
Pa velika večina se nas ni cepila in še ne bomo kmalu na vrsti. Zdaj so cepljeni tisti, ki tako ali tako ne potujejo (starostniki) pa zdravstvo in nekaj šolstva.
Forum je zaprt za komentiranje.