Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Predmenopava – klimakterij

Predmenopava – klimakterij

Pri katerih letih ste vstopile v predmenopazo?
Koliko časa je trajala, preden ste dokončno izgubile menstruacijo?
Ali se vam je v predmenopavzi karkoli spremenila menstruacija (jakost, menstrualni cikel …)?
Ste bile bolj utrujene?

Stara sem 46 let in se mi je začelo dogajati čuda sprememb (daljše menstruacije, utrujenost, suha koža, redčijo se mi lasje) zdaj pa ne vem ali je lahko to že predmenopava?

Klimakterij se pri nekaterih začne 10let pred menopavzo. Vročinski valovi, hormonska nihanja, napadu lakote in najhuje je nihanje razpoloženja. Vse se mi je začelo okoli 43.leta. 5let kasneje še vedno traja. Menstruacija je vsako leto redkeje, zdaj na vsak drugi mesec.

Aha pa še to – koža me večkrat zelo srbi, imam bolj suha usta, razpoloženje mi niha, da o tesnobi ne govorim. Tudi napade lakote imam. Tako stanje zdaj traja že dobre 4 mesece in se mi zdi, da ga vedno težje prenašam. Kar pa je najhuje se je začelo dobesedno kar naenkrat, ne postopoma. Tudi menstruacija je čisto podivjala, ni več točna tako kot vsa leta prej in tudi močnejša je. 🙁

45 let, samo malo bolj neredna menstruacija pa zelo zelo slabotna, nobenih vročinskih valov nimam. To traja zadnje pol leta

Izkušene bi vprašala ali je hujša po počutju predmenopavza ali menopavza?

Jaz predmenopavze skoraj nisem imela, razen po menstruaciji, ki je bila na vsaka dva meseca, potem 1x na pol leta. Vsi ostali znaki menopavze so nastopili cez noc. Najhujsi so nihanje razpolozenja, depresivna obdobja in oblivi. Sem si rekla, da tega ne bom prenasala. Ko sem zacela jemati NHP, so vsi ti znaki v trenutku izginili. Pocutje res dobro. Se da to meno malo okol prenest 😊!

Jaz predmenopavze skoraj nisem imela, razen po menstruaciji, ki je bila na vsaka dva meseca, potem 1x na pol leta. Vsi ostali znaki menopavze so nastopili cez noc. Najhujsi so nihanje razpolozenja, depresivna obdobja in oblivi. Sem si rekla, da tega ne bom prenasala. Ko sem zacela jemati NHP, so vsi ti znaki v trenutku izginili. Pocutje res dobro. Se da to meno malo okol prenest 😊!
[/quote]

Kaj je NHP?

Kaj je NHP?
[/quote]

Se opravicujem, napaka – NHT – nadomestna hormonska terapija.

Meni so se podaljšale menstre, z vmesnimi močnejšimi nalivi.
Verjetno je to posledica miomov (5 jih imam, velikih od 5 – 7 cm) , ker naj bi ravno pred menopavzo najbolj zrastli zaradi povišanja estrogena in upada progesterona.
Na operacijo pa ne grem, ker se mi zdi da sem prestara. Pa po menopavzi se baje skrčijo.
Ni fajn, ampak je treba malce potrpet.

In kaj je to nenavadnega?

Sem istih let, ze nekaj casa imam suho kozo, suhe oci, prsi me nenormalno bolijo, so pa napadi lakote, pms in ostali predmenstrualni znaki zelo blagi ali jih sploh ni. Vrocinskih oblivov nimam.
Ciklus se mi je pa skrajsal, vcasih na 18 dni, vcasih na 24, bolj pogoste in bolj blage menstruacije.

Pac telo gre po svoje, staramo se, pa ce hoces ali ne in to pri 46ih ni nic nenavadnega, pri 36 bi pa ze bilo cudno.

5 miomov imaš in ne greš na operacijo? Koliko si pa stara? Jaz sem imela 3 miome in sem šla na operacijo. Sami od sebe ne bodo zginili, meni so delali precej težav.

Začelo se je po 50.letu..vročinski valovi.Edino to.Drugače pa: o nežnosti in zaljubljanju ni bilo več sledu.Moške okrog sebe sem takoj popredalčkala v normalne in butle, sledilo je še nekaj podskupin.Isto ženske okrog sebe.Nobene sentimentalnosti več, začel mi je delati čisti razum.Krasno, ti rečem! Tako bi živela lahko še sto let!

5 miomov imaš in ne greš na operacijo? Koliko si pa stara? Jaz sem imela 3 miome in sem šla na operacijo. Sami od sebe ne bodo zginili, meni so delali precej težav.
[/quote]

Ja, 10 let že imam miome. Ne čutim pritiska v trebuhu, ne tišči me lulat, nimam problemov s prebavo …. Samo zadnjih par mesecev imam močnejšo menstro. . Operacija – no go! Zaenkrat! Kakšne probleme pa so tebi povzročali?

Stara sem 48 let.

Ja, 10 let že imam miome. Ne čutim pritiska v trebuhu, ne tišči me lulat, nimam problemov s prebavo …. Samo zadnjih par mesecev imam močnejšo menstro. . Operacija – no go! Zaenkrat! Kakšne probleme pa so tebi povzročali?
[/quote]
Jaz sem imela miome, ko sem bila stara 41 let. Imela sem zelo močne menstruacije, pritiskali na mehur, železo in hemoglobin na nuli….Če nimaš res groznih težav je uredu, drugače pa ne čakajo z operacijo. Kaj pa pravi tvoj ginekolog, če jih imaš že 10 let?

Stara sem 44, že nekaj časa imam huda nihanja razpoloženja, tesnobna sem, pa nikoli prej v življenju nisem bila, me struacija je drugi dan strahotna, sami veliki kosi letijo, od tega dne dalje pa zelo šibka, skorajda je ni. Koza grda, lase tudi, nikakor se nočem pogledati več v ogledalo. Trebuh precej napihnjen… Ja, leta!

Jaz sem imela miome, ko sem bila stara 41 let. Imela sem zelo močne menstruacije, pritiskali na mehur, železo in hemoglobin na nuli….Če nimaš res groznih težav je uredu, drugače pa ne čakajo z operacijo. Kaj pa pravi tvoj ginekolog, če jih imaš že 10 let?
[/quote]

Ginekolog mi svetuje operacijo. Po njegovem sem že stara in bi mi dal vem kar celo maternico. Po njegovem jo itak več ne rabim. Pa sem mu lepo povedala, da to ne pride v poštev. Le zakaj? Saj nimam nobenih problemov.
Se mi zdi, da bi oni ker rezali in rezali, kljub temu, da ni nekega hudega razloga za to.
Sem slišala ospd znank, da prej niso imele problemov, po operaciji pa se je začel pekel …

Menopavaza – sita moža, hiše in psa. 😉

Poglejte si predstavo MENOPAVZA – se boste malo nasmejale. 😊

Odgovor na objavo uporabnika
znaki spremembe, 20.03.2021 ob 18:59

Pri katerih letih ste vstopile v predmenopazo?
Koliko časa je trajala, preden ste dokončno izgubile menstruacijo?
Ali se vam je v predmenopavzi karkoli spremenila menstruacija (jakost, menstrualni cikel …)?
Ste bile bolj utrujene?

Stara sem 46 let in se mi je začelo dogajati čuda sprememb (daljše menstruacije, utrujenost, suha koža, redčijo se mi lasje) zdaj pa ne vem ali je lahko to že predmenopava?

eh

Odgovor na objavo uporabnika
predstava, 22.03.2021 ob 07:21

Menopavaza – sita moža, hiše in psa. 😉

Poglejte si predstavo MENOPAVZA – se boste malo nasmejale. 😊

Jaz pa sita moža, hiše srednje, psa pa sem dobila malo pred menopavzo in je edini, ki me razveseljuje. ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close