Električna in hibridna vozila so idiotizem.
Bo treba kar na pedalni pogon ☺
Gremo k osnovam..
Materiali za baterije so v Zemlji omejeni. Še huje: ogromno robe je potrebno premetati, procesirati .. da se jih izjalovi v uporabni obliki.
btw: izloča, premetava, procesira .. se material s stroji na nafto, zemeljski plin ☺
aja – material za baterije se izkopava v zelo nerazvitih državah ☺ .. bo kdo kaj rekel na temo izenačevanja ekonomije???
OK – imamo baterije – ki so uporabne 10 – 12 let … kam njimi, ker so neuporabne – Nazaj v države, kjer smo pridobili surovine za baterije?? .. tam so itak že v totalni malori ☺
rešitev: pogon na fižolovo paro in zeljnate izprdke .. kolesarjenja ☺
nope – ničesar nisem odkril … sem pa objavil svoje videnje ☺
btw: si že v kakni (strokovni) “strokovni” oddaji velikega dometa, formata … zasledil podobno nmenje – vsi se podrejajo propagandnemu denarju ☺
btw: kdo verjame, da S.Koreja vdira v bančne račune in krade milijarde preko spleta???
Za čuda S. Koreja še živi — zakaj?
Vse to drzi, ssmo zabiti raji ki ji mediji in vlade servirajo floskule o zeleni energiji kaj dopovedat….saj jih bodo racuni in ptepivedi streznilu….nekoc…v nemciji se ze siri prepoved parkiranja elrktricnih vozil v podzemne garaze blokov in nakupnih centrov…ko se vzge ga ne pogasis kar tako un vzigajo se ki sibice….hehe
Bog, imaš prav.
Pa meni je nelogično, da Slovenija subvencionira el. avte. Češ, da je to neumazan avto.
Ampak avti so na elektriko in večina slovenske elektrike je iz Šoštanja, beri: zelo umazana. In potem država še podpira take avte.
Da ne omenjamo vseh teh baterij in da je v vseh teh avtih vgrajeno cel kup zelo redkih kovin, ki jih uvažajo iz Kitajske pa nekaj iz J Amerike. V glavnem tam delajo svinjarijo, zelo izkoriščevalski in naravi izjemno škodljivi rudniki. Ampak itak ni Evropa pa je vseeno.
Nekatere države, take bolj razvite, že nagrajujejo zaposlene, če prikolesarijo v službo.
Še več je pa takih, ki imajo zelo fajn razvito omrežje kolesarskih stez, prostorov za parkiranje koles, tudi tuše v službah. Že samo čez Karavanke gremo pa vidimo kako imajo to urejeni Avstrijci. Desetletja pred nami. Nizozemska, Danska pa itak.
Pa potem javni prevoz. TUdi tu smo desetletja v zaostanku. Graz po velikosti podoben LJ bo gradil podzemno. Pa imajo že sedaj odličen javni prevoz. LJ pa trole, ki so obup, da ne omenjam, če prideš v LJ pa hočeš na bus itak ugotoviš, da ne gre, ker nimaš Urbane pa da je ne moreš kjerkoli in kadarkli kupit .
Pa recimo prevoz do LJ, MB, CE… iz okoliških krajev. Obup. Drugje imajo hitre vlake, tramvaje, s-bahne in podobno. Iz okoliških krajev si takoj v večjem mestu. Pri nas muzejski vlak Velenje-Celje . Da ne omenjamo koliko časa traja, da prideš iz MB v LJ.
Da ne omenjamo odrezanosti manjših krajev od javnega prevoza.
v resnici je prav preprosto, električne in hibride avte vozijo mestni ljudi, šminkerji iz urbanih okolij, ki itak dihajo posran zrak vsak dan. Za nas, zabite kmete, ki dihamo čist gorski zrak lahko vozimo coal na naših v8 mašinah…………………….
https://www.youtube.com/watch?v=kPljxIqcdUQ
to je to, to je užitek ki ga mestni vegan ne pozna
Ah, spet te zgodbe, kako bo vsak čas zmanjkalo surovin. Za nafto že zadnjih 50 let govorijo, da je bo zmanjkalo v dvajsetih letih, pa se še kar veselo črpa in vedno več. Enako govorijo že dolgo za uranovo rudo za proizvodnjo gorivnih palic. Zdaj pa spet za te kovine … Vse te govorice širi in vzdržuje finančna industrija, ki tako drži cene delnic nahajališč na višini. Vse je to samo nakladanje.
Edino, kar imam v planu na el. baterije je inv. voziček na stara leta.
Pa ti? Fižolove pare, zeljnate izprdke… ali planiraš prej samoukinitev?
Glede na to, da imaš kakšnih 15 let prednosti, mi bodo tvoji ekološki nasveti prav prišli. :-)))
[/quote]
imam: Harakiri na račun javnega zdravstva ☺ .. pritisnem na gumb .. in me ni več ☺
Ja, kolesarjenje je super, ze vidim slovence nemce, nizozemce, norvezane….kako poleti vsi kolesarite na morje v hrvasko, grcijo, egipt….se mali pa boste pedalirali na letalih…res koledarjenje je resiteb za tezave sodobnega transporta….le zakaj nizozemdki politiki ali recimo merklca ne kolesari v bruselj?hm le zakaj
Ja, kolesarjenje je super, ze vidim slovence nemce, nizozemce, norvezane….kako poleti vsi kolesarite na morje v hrvasko, grcijo, egipt….se mali pa boste pedalirali na letalih…res koledarjenje je resiteb za tezave sodobnega transporta….le zakaj nizozemdki politiki ali recimo merklca ne kolesari v bruselj?hm le zakaj
[/quote]
Vidim, da imaš izredne težave z razumevanjem. Posebej zate, počasi, ker počasi razumeš:
nihče ne trdi, da je treba ukinit avte. Gre do sem?
Bi pa se dalo preceješen del avtomobilskega prometa nadomestiti z učinkovitim javnim prevozom in pa kolesarjenjem. Bo šlo?
Javni promet je v Sloveniji na psu.
POgoji za kolesarjenje v službo pa so tudi v Slo zelo slabi.
Če se to dvoje urediti, bi se lahko zmanjšalo avtomobilski promet.
Razumljivo?
Aja, na hrvaško morje sploh ne hodim, nikoli. Sem pa prekolesarila Grčijo, Norveško, Dansko, Avstrijo, Španijo, Češko, Francijo….
Saj boste kmalu dobili nov blok jedrske elektrarne, ovce, Janša že kleca pod izsiljevanjem tujine ki ve za njegove pretekle svinjarije in rabote, zato bomo mi, Balkanci, proizvajali elektriko za Zahod, jim prodajali po njihovo določeni ceni in obenem še shranjevali radioaktivne odpadke zanje.
[/quote]
Ja, najbolje, da gremo nazaj na sveče in petrolejke.
Vidim, da imaš izredne težave z razumevanjem. Posebej zate, počasi, ker počasi razumeš:
nihče ne trdi, da je treba ukinit avte. Gre do sem?
Bi pa se dalo preceješen del avtomobilskega prometa nadomestiti z učinkovitim javnim prevozom in pa kolesarjenjem. Bo šlo?
Javni promet je v Sloveniji na psu.
POgoji za kolesarjenje v službo pa so tudi v Slo zelo slabi.
Če se to dvoje urediti, bi se lahko zmanjšalo avtomobilski promet.
Razumljivo?
Aja, na hrvaško morje sploh ne hodim, nikoli. Sem pa prekolesarila Grčijo, Norveško, Dansko, Avstrijo, Španijo, Češko, Francijo….
[/quote]
Pogoji kolesarjenja za v službo? Pri vas, butastih ovcah, ki kolesarite v napačno smer, pa po površinah, z znaki določenimi za pešce – v bistvu sploh ne upoštevate nobenih prometnih predpisov – posledično ogrožate sebe in tudi ostale udeležence, sploh pešce? Samo policiji se lahko zahvalite, da s kakšno akcijo, kjer bi vam potalala prekrške, ne naredi reda v vaši staji…. Pojdi spat 🙂
Rešitev je proizvodnja bio etanola in trsa, proizvodnja sladkorjev je zelo poceni, od tam pa do alkohola ni daleč, uporaba normalnih motorjev z notranjim izgorevanjem, enako vodik, lahko za gorilne celice , lahko direktno kot nadomestek za bencin, v vseh primerih je končni produkt voda in kup energije
nope – ničesar nisem odkril … sem pa objavil svoje videnje ☺
btw: si že v kakni (strokovni) “strokovni” oddaji velikega dometa, formata … zasledil podobno nmenje – vsi se podrejajo propagandnemu denarju ☺
btw: kdo verjame, da S.Koreja vdira v bančne račune in krade milijarde preko spleta???
Za čuda S. Koreja še živi — zakaj?
[/quote]
Saj jaz se strinjam s tvojo ugotovitvijo. Električni/hibridni avto je super, dokler gledaš samo avto. Ko pogledaš malo širše je pa še večje sranje kot navaden avto.
Saj boste kmalu dobili nov blok jedrske elektrarne, ovce, Janša že kleca pod izsiljevanjem tujine ki ve za njegove pretekle svinjarije in rabote, zato bomo mi, Balkanci, proizvajali elektriko za Zahod, jim prodajali po njihovo določeni ceni in obenem še shranjevali radioaktivne odpadke zanje.
[/quote]
Hvala bogu za drugi blok. Brez jedrskih elektrarn bi lahko samo vrteli pedale. Ni alternative tej obliki energije in je še dolgo ne bo.
Forum je zaprt za komentiranje.