Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Manjkajoci zobje

Manjkajoci zobje

Zanima me, ali kaj ukrenete, ko vam izpulijo kaksen zob ali preprosto manjka. Men manjkata dva, sestici, nimam nobenih nadomestkov, pa verjetno to ni pametno. Pa vi? Izkusnje?

Mi manjka ena sedmica, osmica se je lepo premknila do sestice in jo nadomestila.

Če je eden implatant 1200 evrov. Šparam, samo preden bo denar za to. Nočem več mislit

Drago je res, 100€ gor dol. Stric si je dal nekje tik za mejo v hrvatiji delat, pou cenej. A kaj ko si jih je pri delovni nesreči spet vse zbil ven in gremo na novo🙃🤣

Drago je res, 100€ gor dol. Stric si je dal nekje tik za mejo v hrvatiji delat, pou cenej. A kaj ko si jih je pri delovni nesreči spet vse zbil ven in gremo na novo🙃🤣
[/quote]
To pa res škoda. Pa ti imaš vse ok, ali tudi ciljaš za hrvatijo

Povej, da so te napadli, oropali in izbili zobe!

Enkrat sem eni rekel, ko ni bila najbolj zadovoljna s hruško, saj imaš dobre zobe. Potem pa spet ni bila zadovoljna in me je oštevala. Jaz sem bil čisto tiho.

Na forumu imaš Krezo, njo vprašaj. Ponavadi serje skupaj z Glupijem in Darmunom v temah.

Nadomestni zobje so izjemno dragi. Zato sem brez. Manjka mi 5 zob.

Meni so pet let nazaj v ne aj mescih izpulili 4 zobe in ko so mi hotelu zamenjati mostiček ugotovilo, da je tudi tam en fuc, tako da sem ostaja dejansko samo z 21 zobmi. Saj ni panike, grizem se, anpak proteze pa nočem, ker z njo ne morem funkcionirat.
Najprej sem se sicer sekirala, zdaj mi je pa že vseeno. Sem taka kot sem.

Problem manjkajočih zob je, da se sčasoma ostali premaknejo in je težko predvideti ali bo to precej opazno ali ne.

Zakaj bi bil pa to problem? To tako pač je. Saj xe ti slepič odstranijo, se ti tudi drugi organi premaknejo, pa to nikogar ne skrbi. Ali pa pri ženskah, ko jim odstranijo maternico, jajčnike. Druga stvar je pa po carskem rezu, recimo, ko se zna na notranji strani razrašča “divje meso”. Ampak to tudi nikogar ne skrbi.

Dojemanje sprememb na telesu, sploh okoli obraza, zobovje, pa pri ženskah prsi.. .. je dober pokazatelj naše nečimrnosti. Bolj si necinrn bolj se boš trudil skrit svoje telesne “pomanjkljivosti”. In pri nas velja za znak zanemarjeno sto, če si brez zob. Ko pa greš samo malo ven iz naše družbe pa ugotoviš, da ni to nič takega, nasprotno. Tam pri 40 skoraj vsakemu manjka vsaj en zob, če ne še več. Pa še folk zaradi tega prav nič ne sikira.

Ja pri kateri starosti se vam pa to ze dogaja? Moj oce je pri 80 ih imel svoje, nikoli pri zobozdravniku, jaz tudi ne vem, kaj je to zobobol.

Vesel oce, zdrav

pri Artident je komplet 850 eur. Lahko priporočim.

Plačal sem 2200 eur, 6 zob.

Meni ljudje z manjkajočimi zobmi delujejo zelo neurejeno. Škoda za frizuro, parfume, lepe cote …

Pa ne zdaj udarit po meni – sem veliko pretrpela zaradi zobovja. In veliko skeširala. Ko sem bila brez zob sem se res grozno počutila.

Turičija – 2000 eur za 6 zob. Koliko vsadkov?

850 za 1 samcat zob!
Če bi bila 2, je to zame nedosegljivo.
Žal.

Haloo?? Ok, kaksen neresen kometar, a da se vecini zdi normalno brez 6ic biti; zobje so pa ja osnova, vsakdan nujni, če so za starce normala brezzobovje, je pa pri povprecni populaciji ne samo grdo, temvec nerazumljivo videti škrbavost …

Jaz štirke nimam .
Nerazumljivo?res?tvoj problem.
Skrbavost?
Daleč od tega.
Če imaš že celo življenje grde zobe je en zob manj najmanj pomembno.
Aja pa smeh dela gube

pod masko se ne vidi:-)))

Zobje so kot drva. Več jih je bolje peč požira.
Ženskam je topleje pri topli peči zato gredo tja, kjer je veliko drv.
Moškim pa je pomembno nam povprečnim, da pogledajo malo svojo dušo in se raje stisnejo, da je potem skupaj topleje.
Če se gre pa samo za videz pa je peči brez veze ali gorijo drva ali pa samo zobje

Jaz štirke nimam .
Nerazumljivo?res?tvoj problem.
Skrbavost?
Daleč od tega.
Če imaš že celo življenje grde zobe je en zob manj najmanj pomembno.
Aja pa smeh dela gube
[/quote]

Hja, ce tebi tako ustreza…izguba zob, kocnikov, je pomemben dejaavik, ki vpliva na slabso mletje hrane. Zanimivo, da ljudem – očitno – funkcionalnost ne pomeni vec kot izgled. Slabsa zmoznost normalnega prehranjevanja bi meni prevladala pri odlocitvi za obnovo tako pomdmbnega zobovja. Menda ne bom samo na ‘smutijih in tekoci hrani’. Sploh, ce imamo se dolga desetletja zivljenenja pred sabo…

Hja, ce tebi tako ustreza…izguba zob, kocnikov, je pomemben dejaavik, ki vpliva na slabso mletje hrane. Zanimivo, da ljudem – očitno – funkcionalnost ne pomeni vec kot izgled. Slabsa zmoznost normalnega prehranjevanja bi meni prevladala pri odlocitvi za obnovo tako pomdmbnega zobovja. Menda ne bom samo na ‘smutijih in tekoci hrani’. Sploh, ce imamo se dolga desetletja zivljenenja pred sabo…
[/quote]
od kje ti podatek da ne morem normalno jesti?
zaradi enega,dveh mankajočih zob?

Hm, za prodajalko v Mercatorju je to nekam slabo, da si brez zob.

[/quote]

Se nisi slišala za možnost prilagajanja hrane zobovju? Pač, ne frizes več orehov, lešnikov, mandljev. Prava figa. Pa jos kruha namocis v mleko ali vino, se povsod zmehča. Pusti nam brezzobim veselje do življenja, ti pa briljiraj s svojimi umetnimi kolikor ti drago.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close