Beko pomivalec mi kaže napako E01. Prosim za pomoč.
Pred 3 dnevi je stroj nehal delati. Ob črpanju vode je močno ropotalo, kot da bi se košček nečesa nekam zataknil. Voda je po pranju ostala na dnu pomivalca. Ko sem ga ponovno prižgala, je voda šla. Zdaj pa, če ga vklopim, čez kakšno minuto pokaže napako E01. Vode ne natanka, ampak samo črpa. Sem stroj pustila 1 uro, da deluje. Samo črpa in črpa. To je vse. Preverila sem samo filter na dnu stroja, ki je bil čist.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala!
Naceloma naj bi bila e 01 nspaka da se ti je aquastop aktiviral.
Ce je samostojni ga izvleci ven podlozi in nagni naprej za 45 stopinj. Pocakajbene pol ure da taki stoji . In potem das nazaj bi mogu zacet delat.
Jazvsem zadnjic nov tekoc prasek dala v boscha in mi je aqzastop sprozil… ocitno sem prevec praska dala .
Bdw na netu imas vse napake samo napises dishwasher beko error codes
Oz katera koli marka pac je…
To napako javlja tudi, ce se spodaj v kpritu, tam kjer je motor in pumpa, nabere voda, ki je spuščala iz bilo kakšnega vzroka, tudinpuščanje pri vratih itd. Tam ima na dnu plovec s stikalom, ki preprecuje dotakanje vode.
Pptegni stroj ven izpod pulta, ga nagni nazaj, za 45 stopinj, ce bonpo tleh stekla voda, je to to. Pptem.je treba spredaj pod vrati odpreti pokrov in med delovanjem stroja spremljati od kje pride voda v spodnji del.
Lahko pa je tudi okvara aqua stopa ali elektronike. Pri mojem beko stroju je verjetno šla elektronika, ker sem vse ostale možnosti izlocil….sem se kak mesec za hobi ukvarjal z njim, popravljal, testiral itd, pa ga nisem spravil k pameti…..sicer sedem let star.
Meni je E 01 pokazal Cendy.
Stroj je vodo črpal in črpa in črpal in nič načrpal. Je bil zamašen labirint. Poln vodnega kamna.
Je bilo treba labirint odstranit, ga prečistit s tekočino proti vodnemu kamnu in potem je nekaj časa delal. Ker pa imamo izredno slab pritisk in precej umazanije v vodi, se je kmalu spet zamašil.
Forum je zaprt za komentiranje.