Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › porod na ptuju ali murski soboti

porod na ptuju ali murski soboti

Zanima me tiste, ki ste rodile v zadnjem letu oz. zadnjih dveh, NE PRED 5 ALI 10LETI kakšne izkušnje imate s porodnišnico Ptuj oziroma porodnišnico v Murski Soboti?

hvala in lp

rodila pred 7 leti v MS, ampak to te itak ne zanima

ker je sedaj korona me tudi to področje bolj zanima, si bla zadovoljna z osebjem?

Kolikor vem v Murski Soboti ni PB. Na Ptuju pa mislim da obstaja. Ali se pa motim.

Rodila lani oktobra na Ptuju, izkušnja je bila super, imela sem pa carski rez zaradi medenične vstave. Rodila po naravni poti leta 2017 prav tako na Ptuju in je bilo vse super.

kaj je to PB?
jaz sem rodila v MS z EA
jo nudijo 24 ur dnevno

Vam je bila EA v veliko pomoč pri bolečinah? ste bili zadovoljni v Murski Soboti?

https://www.sb-ms.si/oddelki-in-sluzbe/ginekolosko-porodniski-oddelek

Splošna bolnišnica Murska Sobota
Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 6, Sl – 9000 Murska Sobota

Rodila sem v Ms.

Ker sem mlada mamica, je bilo osebje ekstra arogantno. Zadnji dan mi je medicinska sestra pokazala kako se dojenčka preobleče, češ da so nekatere stvari življenjske in jih moram vedet! Čeprav sem mela zelo rizično nosečnost, in se materisnke šole nisem mogla udeležiti. Bila sem v bolnišnici 3 mesece.

Prijateljica je rodila predlani in so njeni punčki pri carskem rezu poskodovali čelo! Ces da je zdravnik vrezal rahlo pregloboko in se pač zgodi. Nič takšnega, pa vseeno jaz ne bom in ne bi nikoli več šla v Rakičan!

[*]

Če tudi je bolj off … NIKOLI ne hodite rojevat v Ljubljansko porodnišnico. Žena je bila 3x tam, in 3x so jo zajebali. Pa trikrat so jo “popravljali” v drugi bolnišnici – Kranj in Maribor.

jaz sem tudi rodila v MS, pa je bilo osebje ekstra prijazno

rodila sem v nočni izmeni, babica, ki je bila ob porodu me je naslednjo noč prišla pogledat, če je vse v redu z mano, ker so bile še neke komplikacije po porodu. pa ne ker bi morala, ampak, ker jo je skrbelo

je pa hkrati rojevala neka mlajša punca, do nje so se pa obnašale bolj freh. nekak sem imela vtis, da je bila ženska problematična in da ima otrok neko zasvojenost
ne vem, ali je travo kadila med nosečnostjo ali kaj… smrdela je po čikih, otroka pa sta s partnerjem na koncu odpeljala v tisti nosilni torbi, ki so jo včasih dajali pri paketih poleg, ne pa v lupinici za v avto.

v materinski šoli pa mene tudi niso učili otroka oblačit. na hitro so mi v porodnišnici pokazali, pa menda bi to tud nekak sama pogruntala.

jaz sem tudi rodila v MS, pa je bilo osebje ekstra prijazno

rodila sem v nočni izmeni, babica, ki je bila ob porodu me je naslednjo noč prišla pogledat, če je vse v redu z mano, ker so bile še neke komplikacije po porodu. pa ne ker bi morala, ampak, ker jo je skrbelo

je pa hkrati rojevala neka mlajša punca, do nje so se pa obnašale bolj freh. nekak sem imela vtis, da je bila ženska problematična in da ima otrok neko zasvojenost
ne vem, ali je travo kadila med nosečnostjo ali kaj… smrdela je po čikih, otroka pa sta s partnerjem na koncu odpeljala v tisti nosilni torbi, ki so jo včasih dajali pri paketih poleg, ne pa v lupinici za v avto.

v materinski šoli pa mene tudi niso učili otroka oblačit. na hitro so mi v porodnišnici pokazali, pa menda bi to tud nekak sama pogruntala.
[/quote]

očitno je tvoja rit veliko višje kotirala kot od te mlade punce. Najbrž je bila kakšna Romkinja ali kakšen drug revež a ne? Pred leti so tako eno porodnico pustili sicer v Ljubljani izkrvaveti, ker je bila ocenjenja za “problematično”. Presneta banda medicinska. Namesto, da bi delale svoje delo in pomagale tistim, ki to potrebujejo, se gredo ocenjevanje, kdo bi jim lahko še kdaj koristil.

očitno je tvoja rit veliko višje kotirala kot od te mlade punce. Najbrž je bila kakšna Romkinja ali kakšen drug revež a ne? Pred leti so tako eno porodnico pustili sicer v Ljubljani izkrvaveti, ker je bila ocenjenja za “problematično”. Presneta banda medicinska. Namesto, da bi delale svoje delo in pomagale tistim, ki to potrebujejo, se gredo ocenjevanje, kdo bi jim lahko še kdaj koristil.
[/quote]

sem napisala, da so strokovno slabo z njo delali?
ne, samo bolj zadirčno so se z njo pogovarjale. verjetno so imele kak razlog za to, glede na stanje, v kakšnem je bil otrok. (odtegnitveni sindrom)

sem napisala, da so strokovno slabo z njo delali?
ne, samo bolj zadirčno so se z njo pogovarjale. verjetno so imele kak razlog za to, glede na stanje, v kakšnem je bil otrok. (odtegnitveni sindrom)
[/quote]

a zadirčno je zate strokovno? in to ženski, ki bi dejansko rabila vso njihovo pomoč, otrok pa še bolj? Če je otrok imel odtegnitveni sindrom, bi morale obvestiti o tem pristojne službe, ne pa se iti malih boginj v plavih haljah.

a zadirčno je zate strokovno? in to ženski, ki bi dejansko rabila vso njihovo pomoč, otrok pa še bolj? Če je otrok imel odtegnitveni sindrom, bi morale obvestiti o tem pristojne službe, ne pa se iti malih boginj v plavih haljah.
[/quote]

kdo je že nekaj rekel, da za prijaznost pa ni plačan in je to njegova dobra volja?
in zakaj misliš, da službe niso bile obveščene?

Vse je odvisno samo od tega kaksno sreco imas, na koga naletis itd.

Pri meni 2x CR, res vse strokovno, pri znanki so zajebali ker so jo poslali domov ko ji je odtekla voda. Pri meni so delali test ali je odtekla ali ni ker dajo po 12 urah neka zdravila, ce se nisi rodil.

Pri drugi znanki so tudi “porezali” otroka, vendar je bila vsa srečna, da je otrok živ.

V soli ti ne pokazejo kako previjes otroka, sem pa sama v porodnisnici prosila, ce mi lahko pokazejo kako ocisti okoli piske, tiste hlace in body sem pa ze sama ugotovila kako se navlece gor.

In sama sem imela tudi eno v sobi ” bog pomagaj”. Punca stara 19 let, ki ji je blo treba rect, pristavi otroka, daj to, daj ono, nič sama od sebe razen TELEFON. Ob polnoci je imela v sobi video klic…ko je drugi dan rekla, da ji ni dobro so sestre samo komentirala da zato ker se ni naspala in je na telefonu cele noci.

Pri meni nimam slabe besede, je pa malo razlika bila lani zaradi korone (rodila sem 2018 in 2020).

Glede na to, da je bil drugi otrok niso prevec hodile v sobo razen tisto kar je bilo obvezno. So mi zelele tudi pojasnit kako se dela pa sem rekla, da je drugi otrok in da ni potrebno.

Sama sem izbrala najblizjo porodnisnico, pa bi imela cas da pridem tudi v Minhen koliko casa je vse trajalo.

Tudi jaz ne bom nikoli vec sla rodit v to porodnisnico, sem prvic takrat postala mama in tak so me meli za slabo mamo ker nisem znala se pravilno vzet v roke svojega dojencka in ga preobleci, rodit sem morala nekaj na silo z umetnimi popadki so me matrali 8 ur, koncalo pa s carskim rezom, prva dva dni sploh otroka nisem imela poleg sebe so mi ga sam enkrat na hitro pokazali, zadnji dan sem pa se eno rano videla na nogici od svojega otroka, in mi niso znali pojasniti od cesa je, taka je moja izkusnja v zvezi s to porodnisnico

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close