KGBL (balet)
Pozdravljeni, jaz razmišljam o vpisu na kgbl, umetniška gimnazija- balet. Zanima me, kako zahtevna je šola, kako je z vzporednim izobraževanjem, možnostjo nadaljnega študija- dobiš dovolj znanja, kako je potem sploh z možnostjo zaposlitve na področju plesa- baleta, kakšna je konkurenca za vpis (vem, da jih na leto sprejmejo približno 8, ampak koliko jih gre naprimer na sprejemni preizkus, …), kako poteka sprejemni preizkus- je res tako težko, in pa nasploh vzdušje, dijaki, profesorji,…
Drugače je pa v ožjem izboru še gimnazija Želimlje in pa kgbl- glasbena smer (modul b).
Hvala za vse odgovore!
Glih tebe čakajo da boš balet plesalo v teh časih. To je mamica ti predlagala a ne?
Jaz trenutno plešem v javni glasbeni šoli (ni treba imenovat). Sm pa (šele) v 8.razredu, ampak mi je moja učiteljica baleta dovolila, da hodim v višji razred- 6. (zadnji) razred baleta (tako, da se učim težje, naprednejše korake). Razmišljala sem predvsem zato, da bi hodila v 9. razredu (če me seveda sprejmejo) v 6. razred baleta na KGBL, ampak ker nisem iz LJ, bi to pomenilo veliko vsakodnevne vožnje. Zato bi se rada najprej prepričala o KGBL.
In ne, jaz prepričujem starše, ne obratno.
Na KGBL par razredov ne moreš preskakovat, ne glede na vse.
Se včasih zgodi da katera od vpisanih deklet iz bilokaterega razloga preneha plesati, pa se izpiše. Spremljaj objave na KGBL (nekje maja) ko razpisujejo prosta mesta, če bo letos kakšno za tvojo starostno skupino.
Če razmišljaš o srednji na konzervatoriju, se ti vsekakor splača vsaj zadnje razrede osnovne najprej naredit, ker si bistveno izboljšaš možnosti sprejema.
Moraš pa vedet, da so v višjih razredih baleta baletne ure vsak dan. Sicer ne vem iz kje si, ampak tega ne gre zanemarit.
Srečno.
Hčerka je bila na sprejemnih izpitih. Bilo je okoli 35 punc, sprejeli so jih osem ali devet, se ne spomnim točno. Takoj, ko je prišla tja, je vedela, da ne bo šlo, ker so bila tam dekleta, ki so skorajda normalno hodila po špičkah.
Lahko poskusiš, ampak predlagam, da imaš do vpisa resne inštrukcije baleta.
Četudi ti na bo uspelo na Konzervatoriju, imaš kasneje možnost študija balet na Alma mater fakulteti. Pozanimej se le za pogoje vpisa.
Priprave za sprejemne preizkuse na KGBL učenci začnejo takoj jeseni. Vsi pridejo odlično pripravljeni. Če nisi zdaj v top formi, letos ne poskušaj ampak se pogovori s svojo učiteljico in začnita s pripravljanjem za sprejemce naslednje leto. Pojdi pa jutri ali v soboto preko Zooma na informativni dan, tudi če nič ne vprašaš, boš ogromno izvedela in dobila malo občutka o tem kakšna je šola.
Forum je zaprt za komentiranje.