Čistilka se me boji
Z novim letom smo dobili novo čistilko. Mlado, dvajsetletno dekle iz Bosne (ne, s tem ni popolnoma nič narobe) in lahko potrdim, da v 25 letih še nisem srečal tako pridne mravljice. Brez brezveznega čvekanja se loti dela in marsikdaj tudi podaljša čez delovni čas. Ne da bi zahtevala da se ji piše dodatne ure, ampak ker želi končati kar si je zadala da bo očistila.
Seveda jo imamo vsi radi, ker to je res redkost, problem imam pa samo jaz. Punca se me dobesdno boji. Vsakič ko ji kaj (prijazno) rečem, kar skoči od strahu in dobesedno otrdi, kot da bi jo pravkar nahrulil kot psa. Pa ji res nič nočem. Govorim tiho, prijazno, uporabljam mehak jezik telesa. Ona pa kot da sem najbolj zloben tip daleč naokoli.
Nadrejeni pravijo, da se bo unesla, da bo sama spoznala kakšen medvedek sem in naj se ne oziram na to, ampak vse skupaj me že malo jezi. Tudi pogovoriti sem se poskušal z njo, ji svetovati naj se sprosti, da nisem noben bavbav in da vidim, da dobro dela in da takšne mravljice svoj živ dan nisem videl, ona pa trda od strahu in mislim da sploh ni slišala kaj sem ji hotel povedati.
Kak nasvet predvsem od žensk, prosim 🙂
Hvala
Očitno ima neke zelo slabe izkušnje z moškimi na splošno ali na delovnem mestu. Če si cel nek “medvedkast” okrog nje se ji verjetno tudi zdi, da od nje hočeš nekaj več in se boji, da boš to dosegel s silo. In tudi jaz bi se vprašala o tvojih namenih glede na to, da je nočeš pustiti pri miru? Se sprašujem zakaj ti je tako pomembno, da se sprosti in da te mara glede na to, da imata vsak svoje delo pri katerem ne sodelujeta. Ne vem kateri se ne bi sumljivo zdelo, če bi v službi vanjo vztrajno rinil sladko prijazen moški kljub temu, da se mu ne bi odzivala. Pusti punco pri miru.
hja…, dol je tako, ko se otrok rodi, mu prvo malo povejo o Sloveniji, da pošteka politiko in življenje v Evropi, kao nekad smo bili brača…, ampak pazi sine nacionalizam, je čedalje močnejši v Slo…., zato samo dalje v EU.
Seveda punca pogleda tudi kakšen dnevnik in tam vsak dan vidi norce na aablasti, ki nam vsem grozijo.. Logično, da je prestrašena..
Reč ji, po naše, kot se temu reč, če se da seveda, naj ne gleda dnevnika.
Zdej pa brez zajebancije, boji se, ker so takšni cajti in ker ni več nikjer zabave niti smeha…, mlad človek, ki ima vsaj srednješolsko izobrazbo, živi v krču, ve pa, če izgubi delo in gre nazaj domov, da je dol še slabše.
Verjetno je imela zelo slabo izkušnjo z moškimi (psihično, fizično, spolno nasilje) in se moških sedaj boji. Morda jo celo ti spominjaš na koga, ki jo je trpinčil in je zato še bolj prestrašena.
Ljudje, ki nismo doživeli nasilja, si niti predstavljati ne moremo, kakšne dolgoročne posledice le to pusti na žrtvah.
Zato, ker je ogromno dedcev idi.otov, ki ne razumejo telesne govorice žensk! Potem pa butci tu gor na forumu sprašujejo o spolnem nadlegovanju in podobno. Dedcem večinoma ni jasno nič.
Avtor, pusti ubogo žensko pri miru, ne odgovarjaj je in ne rini vanjo, ker je ne zanimaš, tvoje obnašanje dojema kot vsiljivo, zato pa se te boji.
Služba je služba in družba je družba. Pusti dekle pri miru. Pozdravi jo in to je vse. Mlade muslimanke so že itak zelo zadržane do moških, bojijo se pogledati v oči, njihova kultura je drugačna od naše. Povrh vsega pa kdo ve, kaj je dekle doživelo v preteklosti in se boji moških. Upoštevaj te kulturne razlike in pusti dekle pri miru.
Jezi te ker se ne sprosti? Prepričat jo hočeš s pogovorom da se mora ob tebi sprostit? Tole kriči po osebi ki ni “medvedek” ampak prej vsiljiva oseba ki postane zelo negativna če stvari niso tako kot je njemu všeč.
Pusti jo na miru da dela. Ne sili v njo ker si tega ne želi.
Lahko ima slabe izkušnje, lahko si ji ekstremno antipatičen lahko je tisoč in en razlog. Mislim da ji ne piše v pogodbi da mora biti sproščena okoli tebe.
Forum je zaprt za komentiranje.