brisača za sušenje las namesto fena, ima kdo?
Uporablja kdo namesto fena turban, oz. brisačo, ki je namenjena sušenju las? Iz posebnih mikrovlaken, ki vpije več vode in ne rabiš potem fena. Cene na spletu so zelo različne, tudi 25 evrov, gledala pa sem jo na strani od Decathlona, ki jih prodaja tudi za plavalce. Jo kdo ima in kako se obnese? Preden kupim bi rada kakšno izkušnjo , mnenje. Pa hvala.
to je za ultrakratke lase, ki itak ne rabijo sušenja s fenom
https://www.youtube.com/watch?v=Kcym-NHn_N0&ab_channel=KPRC2Click2Houston
Recept za hitro in “zdravo” sušenje las:
Po pranju las, jih rahlo stisneš (del po del – ne jih ožemat tako da jih vrtiš skupaj), da niso več popolnoma prepojeni z vodo.
Nato jih zaviješ v navadno suho brisačo za nekaj minut.
Ko začutiš da je brisača postala vlažna, jo odviješ z las.
Nato pa si na glavo daš navadno majco (100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bobmbaž), tako da je odprtina za vrat nameščena okoli zgornjega dela glave, sama majca pa prosto pade po laseh. Sicer boš zgledala kot nuna, ampak se bodo lasje tako najhiteje posušili brez neželjenih stranskih učnikov.
Mokri lasje so izjemno občutljivi in je z njimi potrebno delati previdno. Z močnim zavijanjem v težke brisače se začnejo lasje (konice) cepiti, sušenje s fenom (z zelo vročim zrakom) pa prav tako strukturno poškoduje lase.
Aja, pa po končanem umivanju las, jih speremo z hladno vodo.
Meni so te brisače vredne zlata. Vendar ne iz mikrovlaken, temveč iz bambusa, ki dejansko vpije nekajkrat več vlage kot bombaž. Kupila sem jih najprej za hčerko, ki smo ji od začetka puščali dolge lase, potem sem jih začela uporabljati še sama. Fora teh brisač je, da jih imaš na glavi precej dolgo in so potem lasje dejansko samo še malo vlažni, tako da tudi dokončanje s fenom ne uniči tako las. In pa lepo držijo, nikamor ne lezejo kot navadne brisače.
brisača za sušenje las, 21.01.2021 ob 12:55
Uporablja kdo namesto fena turban, oz. brisačo, ki je namenjena sušenju las? Iz posebnih mikrovlaken, ki vpije več vode in ne rabiš potem fena. Cene na spletu so zelo različne, tudi 25 evrov, gledala pa sem jo na strani od Decathlona, ki jih prodaja tudi za plavalce. Jo kdo ima in kako se obnese? Preden kupim bi rada kakšno izkušnjo , mnenje. Pa hvala.
Zdaj ko je poletje je navadna brisača popolnoma dovolj, ko je zima, pa je prehladno za z mokro glavo strašiti naokoli. Nismo na Floridi. Uporabi za začetek navadno brisačo.
Anonimno 4811, 24.08.2021 ob 21:38
Zdaj ko je poletje je navadna brisača popolnoma dovolj, ko je zima, pa je prehladno za z mokro glavo strašiti naokoli. Nismo na Floridi. Uporabi za začetek navadno brisačo.
A potem z brisačo na glavi hodite zunaj po mrazu? Ali je sobna temperatura že prehladno za mokre lase? Jaz si jih ovijem, obrišem in pustim, da se posušijo na zraku. Ne vem, zakaj bi jih pajcala v brisači?
Neštekam, 24.08.2021 ob 22:27
A potem z brisačo na glavi hodite zunaj po mrazu? Ali je sobna temperatura že prehladno za mokre lase? Jaz si jih ovijem, obrišem in pustim, da se posušijo na zraku. Ne vem, zakaj bi jih pajcala v brisači?
Meni je – stara izolacija pa šparati “drva”. in ja, pri sobni temperaturi (22C) mi je prehladno. Poleti ko je npr. 28-30 je v redu, že jeseni pa mrzlo. Pa tudi ne umavamo si vsi lasje opoldne – zjutraj je večino leta precej hladno. Zato pa si jih ovijem v brisačo (medtem ko se npr. Oblečem) in preden grem do fena,
Malo je tudi dolžina las pomembna – če jih imaš do ušes, do ramen ali do riti je malo razlike kako sproščene jih imaš lahko.
Forum je zaprt za komentiranje.