Zavarovanje hiše.
Me kliče zastopnik, da mi je poteklo zavarovanje za hišo. Sem mu povedala, da sem na čakanju že lep čas in ne vem kako bo naprej in da ne bom več zavarovala hiše. Pa tudi se mi zdi nesmiselno zavarovanje plačevat, saj nima kaj bit. že toliko let plačujem, če bi to davala na stran, bi imela že enih pet jurjev. A imate vsi zavarovano ali se vam zdi nesmiselno tzalagat zavarovalnico.
Ravno ta teden smo na novo zavarovali hišo, saj smo hoteli imeti še proti potresu. Letna premija 375 eur na 12 obrokov je nekaj čez 31 uer mesečno. Hiša obnovljena, fasada, okna, vrata. Garaža in klet tudi zavarovani. Oprama isto. Hiša je enonadstropna letnik 1973, 220m2. Tako, da ni nek strošek. Merkur zavarovalnica. No imeli smo nekaj popusta zaradi ostalih zav arovanj pri njih, mislim da 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Ne nakladaj. Plačuješ zavarovanje, ko pa res do česa pride, da ti mora zavarovalnica dati denar je pa 1001 izgovorov, da to pa ni predmet zavarovanja pa drobni tisk pa te fore. Sem se 2x že opekla in od takrat nimam z zavarovalnicami več opravkov. Lopovi in nateguni svetovni.
Zavarovanja takšna in drugačna so le še za naivne ljudi ki verjamejo vsem obljubam in lepim besedam.
Teslo – poglej si posledice potresa na Hrvaškem pretekli mesec… Ja, lahko se ti to zgodi, nam vsem se lahko zgodi. MIsliš, da ti bo država častila “rdeči križec” iz sprej doze za označitev za podrtje in novo, nadomestno gradnjo potem 😀 ? ALi pa da ti strela udari v drevo v bližini na tvoji parceli naprimer, pade na tvoj blok/hišo, in naredi škode za 20.000 eur?
Jih imaš očitno za skozi okno vržt, da boš lahko poplačala.
Pa zadnjič, uno neurje decembra 2020 na primorskem koncu, v Luciji – ko jim je podrlo nadstreške, pa v Kopru utor zemlje med bloki – misliš, da so sami plačali? K sreči so imeli zavarovano….
https://siol.net/novice/slovenija/na-obali-klestila-toca-foto-540758
https://images.24ur.com/media/images/1500×1000/Dec2020/c6c6f49a6066f00fdac9_62493363.jpg?v=b77f
https://www.dnevnik.si/1042945073
https://ekopercapodistria.si/wp-content/uploads/2020/12/DSC_8285.jpg
Ja, lani je prišlo krvavo prav: hudo neurje , pa prej skoraj 20 let nič. za toliko tisoč eur škode, kolikor je bila plačana premija v teh 20ih letih….. Torej pri meni vse lepo. Stolklo ogromno strešnikov, večino strehe, žlebove, rolete, stekla na domovanju, dodatno iz druge police pa še na vozilu škode za 1700 EUR. Hvalabogu vse zavarovano. Odločitev je pa tvoja, seveda na koncu 🙂
Bomo pomahali na TV čez par let ko boste jokali kot največji reveži da ste ostali brez vsega.
Za zavarovanje avta pa verjetno bo denar :). Ker to pa treba. Za osnove (bivališče!) pa jebiga. BOdo že drugi poskrbeli zame če se sesuje v prah. Glavno da je internet, mobitel ipd. pri bajti (dokler še stoji).
Ne nakladaj. Plačuješ zavarovanje, ko pa res do česa pride, da ti mora zavarovalnica dati denar je pa 1001 izgovorov, da to pa ni predmet zavarovanja pa drobni tisk pa te fore. Sem se 2x že opekla in od takrat nimam z zavarovalnicami več opravkov. Lopovi in nateguni svetovni.
Zavarovanja takšna in drugačna so le še za naivne ljudi ki verjamejo vsem obljubam in lepim besedam.
[/quote]
Pa za ljudi, ki preberemo kaj podpisujemo.
V zadnjih 10ih letih sem trikrat uveljavljala zavarovanje.
Cev v kopalnici ko je spodnjemu sosedu zamakalo strop.
Poškodovano steklo na oknih.
Kraja v stanovanju.
NIkoli nobenega problema.
5000 evrov je vložila v plačilo zavarovanj v teh letih.
[/quote]
Seveda razumem! Pravi, da ce ne bi placevala zavarovanj, bi privarcevala 5jurjev. Jaz jo pa sprasujem, ce se kaj zgodi, Kaj dobi za teh privarcevanih 5jurjev?!
Torej, ze za 5jurjev ne dobi nic, mogoce nekaj oken ali pohistva ali kaj od bele twhnike. Letos ne bo placala, ker nima denarja. Privarcevala bo koliko, 300 eur mogoce? Ki jih itak ne bo privarcevala, ker jih bo porabila. Ampak ce bi jih in ce pride do nekega dogodka, v katerem se hisi nekaj zgodi, kJ dovi za 300 eur? Kaj dobi za 5jurjev?
Ampak ona ne bo placevala zavarovanja. Ker se ji doslej k sreci ni nic zgodilo in ga ni rabila uvjavljati. Dobro, potem pa naj privarcuje teh 300 eur na leto ali koliko, ce razume placevanje zavarovanja kot nepotreben strosek. Samo ce bo kaj narobe, da ne bo potem po tv jokala, kako nima nic vec.
Se vsi, ki so bili doslej oskodovani in s slabim ali neustreznom zavarovanjem, so rekli Ce bi vedel, bi pa (bolje) zavaroval.
Ja, res ne krije vsako zavarovanje vse. In vec kot hoces imeti pokrito, vec placas. To je smisel zavarovanja. Jaz raje placam vec in da se mi nikoli nic ne zgodi, kot pa da varcujem na tem segmentu.
A kot receno, vsakemu svoje. Ce nima denarja, naj pa proda hiso in gre v cenejso nepremicnino.
Triglav je od leta 2023 povečal premije za 100%, dodal soudeležbo pri posameznih škodaj (naprimer pri potresu, če uveljavljaš imaš 3000 eur soudeležbe), 10 letno pogodbo s penali ob predčasni prekinitvi, umaknili kup škod, ki so bile prej v osnovnem zavarovanju. Skratka nateguni in požeruhi, predvsem slednje.
Forum je zaprt za komentiranje.