Nemirne noge
Pozdravljeni!
Že vrsto let imam probleme z nemirnimi nogami in v povezavi s tem tudi z nespečnostjo. Veliko stvari sem že poskusila,(izmenično hladno tople kopeli, masažo z raznimi kremami, telovadbo, uživala mirapexin, konopljino smolo, magnezij, železo…) , pa ni izboljšanja. Ali se kdo izmed vas srečuje s takimi težavami in kako si pomaga? Na internetu sem prebrala o Arelesinu, kateri naj bi pomagal, ga morda poznate? Ne vem, kaj naj še storim. Zelo sem utrujena, neprespana…
Hvala za vaše odgovore.
Pri meni so bile nemirne noge stranski učinek nekega zdravila. So mi ga zamenjali in je bilo bolje. Je pa izredno zoprn občutek in res težko zaspiš, pa ponoči sem se zbujala in nisem mogla zaspat nazaj. Občutek je bolj zoprn in podoben kot mravljinci, nenehno pa premikaš noge, v upanju, da bo bolj udobno. Jaz sem noge nekako ‘zatikala’ med blazine, pritisnila noge nanje. V bistvu je tudi to bolj blažev žegen.
Kolikor vem, obstaja zdravilo zato, ne vem pa, kako se imenuje. Dodatna težava je, da ljudje ne poznajo tega občutka in menijo, da si hipohonder.
Je vzrok pomanjkanje vitamina B1, B9, kalij, magnezij.
Slaba prehrana ti lahko se bolj osiromasi vitamin B1.
Pomaga, ce jes zdravo prehrano s temi vitamini. Magnezijevo olje in masaza z olji z dodanimi etericnimi olji kamilice in sivke. Masaza od stopala proti gor.
Pomaga tudi terapije pri kiropraktiku.
In se to, moja prijateljica si je pomagala tako, da je takrat, ko je bilo res nevzdrzno, pokadila en joint zvecer. Pravi, da je spala kot otrok.
Uporabljala sem Magnezijev klorid Be natur. Porabila sem dve steklenički po 100 ml, dvakrat na dan sem si večkrat popršila pod koleni, v predelu dimelj, popka in na notranji strani komolcev. Dva meseca sem jemala tudi b12, pa ni bilo razlike. Sedaj že več kot dve leti uživam b KOMPLEKS, občasno tudi prehransko dopolnilo zelezo. Kupila sem že najrazličnejša mazila, pa tudi ni bilo izboljšanja. Kot sem v začetku omenila sem 5 let jemala Mirapexin, ki mi je v začetku malo pomagal, kasneje ne več, le en kup stranskih učinkov mi je povzročil. V dogovoru z zdravnico sem ga ukinila. Sedaj pa se borim iz dneva v dan in iščem nove rešitve. Hvala vsem, ki ste mi dali kakšno informacijo. Zelo bom vesela, če se bo oglasil se kdo s svojo pozitivno izkušnjo.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.