DRUŽINA MERLJAK
Že nekaj časa gledam oddaje na televiziji, ki so povezane z družino Merljak. In moram napisati, da so mi te oddaje zelo všeč. So kratke, jedrnate, povezane z današnjim časom, s preteklostjo, z zdravim načinom življenja, z adrenalinom.
Seveda je govora o Mariji Merljak, ki ima nekajminutni vklop v oddaji Dobro jutro. To kar nam pove in pokaže je gledanja vredno, saj je povezano z različnimi kravi. Ko je bila oddaja v sredo, nam je prikazala Lokve. Ta slikovita vasica nad Novo Gorico je pravi biser, idilična, odeta v globoko snežno odejo in prepričana sem, da takrat, ko se bo dalo obiskovati kraje po Sloveniji, bo to vasico marsikdo obiskal. Zaradi čudovite, idilične pokrajine in zaradi kulinaričnih posebnosti.
Mož Ivan nas je že razveselil in nas še razveseljuje na Radiu ena, na radiu Ars in kot pisatelj. Sin Miha je zelo dejaven na področju avtomobilizma. Hčerka Maja Martina nas je popeljala v novo leto , hčerka Mojca nas je marsikaj naučila skuhati in predvsem preizkušati dobrote.
Hvala družina Merljak in srečno v novem letu.
Kaj menite o njih, dragi bralci ?
Preproste in razmeroma poceni recepte piše v reviji OK Mojca Koman. Ona je dejansko hčerka od Marije Merljak. Ampak izvrstna kuharica.
Marsikateri recept sem preizkusila.
To je prav kuhanje za otroke in z otroci, ona ima pet otrok in mislim, da ji pri kuhanju vsi pomagajo.
Zeo preprosti recepti in okusne jedi.
Merljaki samopromocijsko v to temo pisejo al kaj!?!🤨
Tastara je zoprna, prisiljeno naspidirana… ko jo vidim jo prestavim
Hcerka, neglede kolk se komolcari da bi se kam zrinila ji ne uspeva…. na poti tastare merljakovce.
Ostalih ne poznam… in nimam zelje po tem da bi jih , ce so samo pol tolk zoprni kot unedve
Ta stara zelo cudno govori. Nek kmecki naglas, od kod pa je ona?? Prav zmanjka ji vcasih besed in pll noter vrze kako cudno, ker se ni naucila besedila in je kao spontana… sam ne najde prave besede… je pa ne gledam velikokrat ene 2x sem jo pa je to prevecchudo za moja usesa. Maja ke pa tipicno predmestno ljubljansko zafnana.. zal je tudi samo za gledat ne za poslusat. Ven se mece kot vse lj in okolica… lao me smomanekenke lepe nekaj vec.. bolje da bi bila tiho… ostslih uspesnoh merljakovih ne poznam…
Res je postala oddaja Dobro jutro zelo ponavljajoča in sama sebi namen.
Res pa Marija Merljak prav vzorno vodi tisti del oddaje on naši lepi Sloveniji in pomaga odkrivati že pozabljene običaje in kuharske specialitete, ki so ne samo zanimive ampak tudi zdrave saj nam pove kaj določeno živilo vsebuje.
Zato je meni ta del oddaje z njenimi prispevki zelo zanimiv. In če ne gledam v živo, si rada pogledam za nazaj.
Po mojem mnenju to ni nikakršna samopromocija. Sem prepričana, da ima dovolj svojih opravil a očitno nas je dosti, ki radi spoznavamo podeželje po širni Sloveniji in značilnosti podeželskih krajev.
Ko bo koronavirus mimo in bomo lahko prehajali iz občine v občino, si bomo ogledali kakšen kraj, za katerega sploh nismo vedeli, a je zelo zanimiv.
Kot na primer Lokve.
Res nimajo potrebe da bi hvalili sami sebe. Delo samo jih hvali.
Veliko poklicanih ampak malo izbranih.
Malo družin, ki imajo toliko talenta za delo v medijih.
Občudujem jih, pa ne samo jaz, nas je veliko.
Ne da sem jim nevoščljiva, ampak kamera jih ima res rada.
Najbrž jih ne marajo tisti, ki so poskusili priti na njihova mesta, ampak jim ni uspelo.
Res nimajo potrebe da bi hvalili sami sebe. Delo samo jih hvali.
Veliko poklicanih ampak malo izbranih.
Malo družin, ki imajo toliko talenta za delo v medijih.
Občudujem jih, pa ne samo jaz, nas je veliko.
Ne da sem jim nevoščljiva, ampak kamera jih ima res rada.
Najbrž jih ne marajo tisti, ki so poskusili priti na njihova mesta, ampak jim ni uspelo.
[/quote]
Tastaro Merljakovco lahko komentiram glede njenega dela na tv.
Ona naj bi bla zivilski tehnolog .
Ok recimo kompetentna glede nutricizma
Jo poslusam( cisto iz vidika stroke) in velikokrat opazim da ko nekaj ne ve, si kar nekaj izmisli, in potem lapa in lapa in se zastrika do te mere da zacne gonit vsebnost neke sestavine ki vsak rookie ve da biokemicna sestava ne klapa …a ona se kar klobasa in si sproti zmisljuje o encimih o vplivu na telo …in poten ko ji prebije kaj je nabluzila presalta na neke energetske sfere …..kr neki….🤐
Tolk o njej govori njeni delo….. biti glasen in lapajoc se ne pomeni biti strokoven tako kot hoce ona izpasti. Cas jo je pa tudi ze povozil, prisiljen nasmesek veselost smo pa tudi ze videli kako ugasne ko ” misli” da kamera ni vec vklopljena( pri lapsusih) . Je pa res da je dosegla , da ima sedaj v naprej posnet prispevek da ga lahko obdelajo ce pride do felerja.
Hcerka, je zal za moje pojme ena tistih igralk ki pretirano umetno prisiljeno izrazajo svoja custva .
Zal v sloveniji je zelo malo talentiranih igralcev in igralk. Tamala Merljakovca definitivno ni med njimi. Neglede kolk se base in koliko jo ” nekdo” na vsak nacin hoce spromovirat
Tastaro Merljakovco lahko komentiram glede njenega dela na tv.
Ona naj bi bla zivilski tehnolog .
Ok recimo kompetentna glede nutricizma
Jo poslusam( cisto iz vidika stroke) in velikokrat opazim da ko nekaj ne ve, si kar nekaj izmisli, in potem lapa in lapa in se zastrika do te mere da zacne gonit vsebnost neke sestavine ki vsak rookie ve da biokemicna sestava ne klapa …a ona se kar klobasa in si sproti zmisljuje o encimih o vplivu na telo …in poten ko ji prebije kaj je nabluzila presalta na neke energetske sfere …..kr neki….🤐
Tolk o njej govori njeni delo….. biti glasen in lapajoc se ne pomeni biti strokoven tako kot hoce ona izpasti. Cas jo je pa tudi ze povozil, prisiljen nasmesek veselost smo pa tudi ze videli kako ugasne ko ” misli” da kamera ni vec vklopljena( pri lapsusih) . Je pa res da je dosegla , da ima sedaj v naprej posnet prispevek da ga lahko obdelajo ce pride do felerja.
Hcerka, je zal za moje pojme ena tistih igralk ki pretirano umetno prisiljeno izrazajo svoja custva .
Zal v sloveniji je zelo malo talentiranih igralcev in igralk. Tamala Merljakovca definitivno ni med njimi. Neglede kolk se base in koliko jo ” nekdo” na vsak nacin hoce spromovirat
[/quote]😁🤣🤣🤣🤣
Kolk s pa ti ljubosumno. Dolgoveziš in ne poveš 000
Šu, zdej pa pjt sra&t. 🤣
Poznam mamo Marijo in Majo Martino ( iz tv ekranov). Nisem vedela, da jih je toliko ;).
[/quote]
Mama je simpatična, koliko je strokovna, ne bi vedela.
Maja Martina je za moj okus bolj povprečna igralka. Za pogledat je o.k, ni pa neka lepotica. Ostalih tudi jaz ne poznam. Niti ne vem, kakšni so privat.
Medgeneracijsko sodelovanje je tisto, ki prinese največ rezultatov.
Od vsega Dobro jutro, je to ena najboljših minutaž na terenu.
Še kako zanimivo je spoznavati kraje Slovenije za katere nismo niti vedeli.
Želim, da te omejitve minejo, da ta virus popusti in si pobliže ogledamo vsak kakšen neznani kotiček.
Forum je zaprt za komentiranje.