Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Mož je kupil ukraden TV

Mož je kupil ukraden TV

Pred 8 meseci preko Bolhe. Zaradi napake pri posodabljanju, ga je odnesel v ponedeljek na servis. Ob 22:25 dobi e-mail, da je TV popravljen, postopek prevzema pa lahko opravi z dokazilom, kjer je razviden datum in kraj nakupa ter osebnim dokumentom, ker imajo zavedeno v sistemu, da je točno ta TV bil ukraden. Račun popravila 80€ mora poravnati. Prodajalec je trdil, da je TV vzel na obroke pri Telekomu in da računa ne more dat, ker je vzel še več stvari. Kontakta nima več. Kaj je za narediti?

Če nima računa se poslovita od televizije in pripravita na obisk plavih, bosta morala pojasniti kako sta ga dobila. Sklepam da gre za Samsunga in verjetno ni šlo za update, pač pa so ga mu na daljavo zaklenili os. Nauk, če spizdish tv, se nikoli ne poveži z njim v omrežje. Velik sreče 😄😄😄

Brez skrbi, lahko tudi pri Bolhi potegnejo iz arhivov podatke. Razen seveda, če lažeš.

Če bosta povedala kje in kako je do tvja prišel, posledic nebo. Če bosta lagala pa vaju lahk osumijo da sta hotela poservisirat in preprodat ukradeno robo.
Sem imel isto z enim čefotom tud prek bolhe za Samsung s8, lih so ven prišli za 750eur, ta ga je prodajal za 400eur. Brez premisleka sem mu nesel denar, po par dneh pa mi pade po tleh, nesem zamenjat steklo in gleda tip v račun, ga nosi sem in tja in kliče nekam. Račun fejk. Dan za tem zvem da je ukraden. Se danes ga niso dobil in nikol več ne kupim tehnike preko Bolhe.

Heba. Bo treba do odvetnika, da sestavi grozilni dopis servisu naj nehajo igrati tožnika in sodnika in ti vrnejo tvoje stvari.

Heba. Bo treba do odvetnika, da sestavi grozilni dopis servisu naj nehajo igrati tožnika in sodnika in ti vrnejo tvoje stvari.
[/quote]

Pametno, denar za advokata, policaji bodo pa vzeli TV.

Ko kupujete preko bolhe rabljene stvari, se vedno poslužuje kupoprodajne pogodbe če. Sicer bo do zaplembe še vedno prišlo, vas pa pogodba razbremeni krivde. Podatki obvezno iz os.dokumenta in z obojestranskim podpisom.

Mene zanima, so ti vrnili telefon?

Mene zanima, so ti vrnili telefon?
[/quote]

Kaj, ukradeno robo naj vračajo? A si ti pri pameti, ali kaj?

Kje? Jaz takoj kupim več komadov.

jao, kak se vam prodajalec laže.
račun se lahko skopira in da kopija, če rabi sam račun zaradi drugi stvari. tudi telekom lahko izda original duplikat.

šola za drugič, da se na bolhi ne kupuje….

Pozabita na tv, nazaj ga ne bosta dobila razen če najdeta koga, ki je kupil isti tv in ima račun. Zna bit pa problem, če bo z računom prišel tudi prvi lastnik, ker bo obveščen sigurno če že ni.

LudiD ima mogoče še kaj tovrstne robe na zalogi, on je v tem fohu.😁

jao, kak se vam prodajalec laže.
račun se lahko skopira in da kopija, če rabi sam račun zaradi drugi stvari. tudi telekom lahko izda original duplikat.

šola za drugič, da se na bolhi ne kupuje….
[/quote]
Če ne bi bil ukraden in prijavljena številka ukradenega , ne bi bil noben problem. Sem dal tako od sina aparat na servis kuplje pri telekomu in jim povedal, da je v garanciji, nimam pa dokumentov, ker je kupila njegova mama, ki noče posredovat računa. Pa so rekli , da ni problem, da imajo vse podatke in lepo zrihtal pod garancijo.

Račun naj kar prevzemnik tv-ja plača. Tisti, ki se bo izkazal za lastnika.

Ne vem, če je tako enostavno. Eden od razlogov, zakaj se rabljenim rečem vedno izogibam.

Pred leti smo hčeri tako kupili nov mobi prek bolhe, dala je vse svoje prihranke, nato pa enkrat pride policija in ji zaseže mobi, češ da je ukraden. Reva je ostala brez denarja in brez mobitela( mogoče 7. razred) pa še ful drag je bil. No potem sva ji ga pa midva morala kupit novega!

Je enostavno. Če bi serviser s potrebno skrbnostjo dobrega strokovnjaka pred popravilom preveril lastništvo aparata do popravila ne bi prišlo. Tako pa ni ravnal skladno z opisanim in nima podlage za izstavitev računa prinosniku aparata, ki ni lastnik.

Na bolhi je po mojem ogromno ukradene robe, pa po raznih FB skupinah tudi. Še knjige recimo. Prav vidi se, ko recimo nekdo prodaja samo knjige Mladinske knjige, tiskane vse v isti tiskarni. Vse nove, še zavite. Cene pa razmeroma nizke. Jasno, da so iz tiskarne direkt. Ali pa ljudje, ki imajo registrirano dejavnost, na bolhi in v teh FB skupinah prodajajo brez računov, torej delajo na črno … Da o ponarejenih cunjah in obutvi sploh ne govorimo.

Oo sistem na daljavo, isto imajo elektricni BMWi. Pol pa oropaj banko z njim, ko ti bo en v pisarni ugasnil avto in skos vedel kje si. 😏

Verjetno imajo tudi drugi elektro avti ušesa, za BMW sem siguren, da lokacijo oddaja skos, spremlja najljubšo glasbo, ti svetuje glede na prejšnje oglede…podobno kot yt. Verjetno pa je v modulu se kaj več, sam tega noben razen proizvajalcev ne ve. Mogoče celo prisluškovanje uporabniku. Na prejšnjih modelih si povedal številko šasije in podatke, pa so vedeli po gpsu kje si, danes vedo brez tega. Nevem pa kdo ima vse dostop do tega pri nas. V Nemciji vem da servis, v primeru da se sproži help mode, pa policija, gasilci in medicina.

Cez 100 let bodo take čipe imeli v glavi ljudje in te bodo lahk v primeru pizdarij “sklopl z omrežja.” ne bomo včakal a tako bo. Uporov ne bo, ker bodo ljudi prepričal, da je to kul in bodo vrste, tako kot danes za testiranje.

rabljene telefone in rabljene TV-je kupujete na Bolhi, ste pa res sami bedaki in konji !!!
Pa verjetno je mesto prevzema kakšen parkplac..

Mal logično razmišljat…. danes pa Tv dobiš nove res za majhne denarje, razen če hočeš kupit nekaj najnovejših modelov….

Se nikol ne prašate, zakaj nekdo bi prodajal novejši rabljen TV ali telefon? Še za pol cene!?
ali je ukraden ali je pa kaj narobe z njim… redkokdo ga bo prodal zaradi neke nuje..

Ja.sedmosolka ful rabi zelo drag telefon…knjigo v roke…

To je nakup v dobri veri in vracilo ni potrebno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close