Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Grabežljivost v službi

Grabežljivost v službi

Delam v manjšem kolektivu kakih 10 let, plača nekje slovensko povprečje, je pa določen del variabilen, ampak razporejeno tako da ta del dobimo nekako vsi enako. Če se nekomu ne da, lahko prevzame drugi, prav tako če kdo zboli,…Opažam že dlje časa da se pojavlja neka grabežljivost, mogoče bi rekla pohlep, ko nekateri samo čakajo da se ti kaj zgodi da lahko skočijo na tvoj del. Najprej je bilo opazno pri eni osebi, nato pa se je kar razširilo na ostale. V bistvu ni nekega kolektivnega duha, enkrat meni, enkrat tebi, ampak kdor je bolj glasen in ta seveda ni niti približno v največjih škripcih z dnerajem. In kakor mi je služba dokaj všeč mi ta energija sploh ne ustreza. Menjati službo v teh časih ne vem če bi šlo, prevzgojiti sodelavce prav tako ne. Kaj mi preostane?

Pri nas žal ni velikega navala na delovne obveznosti. Največ prevzemamo tisti, ki imamo občutek dolžnosti, bi bila vesela, da bi se kje pojavil kdo, ki bi se grebel za delo in povečano plačilo, da meni ne bi bilo treba.

Pa verjetno je dober občutek, če veš, da tudi če zboliš, bodo ljudje planili in naredili. Ni treba tebi z glavobolom ali bohnedej s korono v službo. In celo če se ti ne da, delaš manj in dobiš normalno plačo in začuda, res krivično, brez povišice 🙂 Kakšna služba pa he to? Sliši se dobro. Pravilo je sicer, da lenuhe brcnejo čez prag. Tiste, ki se ” grebeji” pa imenujemo pri nas pridni in dobri drlavci, ki so si zaslužili kak evro za trud..

Malo čudno sem napisala, če te ni, seveda stvari tečejo naprej brez tebe, no, določeno delo kar lepo počaka, tisto za kar je variabila je narejeno. Mogoče res smešno ker se pritožujem, ampak občutek imam pa tak kot bi srečevala volkove ki prežijo name vsak dan. Pa neko pravičnost bi si tudi želela. Mogoče sem preobčutljiva, kaj vem.

Ja, zdaj bolje razumemo, kje je težava. Vsi se grebejo, da bi delali tisto, za kar je variabila. Hm, taki časi so. Ne jemlji službenih odnosov tako osebno, če je redna plača in kolikor toliko v redu kolektiv, ne bi menjala, sploh če ti je delo všeč. V hecu bi pa omenila sodelavcem, da so zagrebeni 🙂

Če to postaja problem za medsebojne odnose, je to stvar vodje/šefa, da vzpostavi pravila.
Recimo prednostni vrstni red, da se ve, kdo je na vrsti, kdo je že bil, da se razporedi delo pravično.

prednisone 20mg prescription cost prednisone 20mg online pharmacy prednisone buy cheap
https://prednisonet.online prednisone 5 mg brand name
how can i order prednisone 10 mg prednisone tablets 200 mg prednisone daily

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close