Partner preveč navezan na svoje starše
Pozdravljeni.
Z možem sva poročena 5 let imava dve hčerki. 4 in 2 leta. Najin odnos pa strmo gre proti propadu. Ze od začetka se bojujem z njegovo navezanost na primarno družino. Je edinec. V njegovih očeh še je vedno mama tista ki vse najbolje zna in zmore. Kar koli mu gre narobe vedno potozi kako mu je bilo doma lazje. Živiva v dvojčku hiši. Na drugi strani so moji straši. Njegovi so zato zraven na vsakem dopustu in vsi prosti dnevi so rezervirani zanju. Da ne govorim o pretirani navezanosti tašče na prvo hčer. Ko sem rekla naj umiri mamo je takoj vse obrno proti meni, ona nič kriva. Čisto sem obupana, trenutno sem zaradi korone ostala brez službe. Že itaq se počutim zaradi tega manjvredna in delam vseskozi,, od vrta, okolice, sama za gospodinjstvo in oba otroka. Vse porihtano, vsak dan skuhano kosilo itd., intenzivno iščem službo, čeprav on bi raje da bi še bila doma ker on bajno zasluži, jaz pa si končno želim spet svojega denarja.. Na koncu pa mi reče da ne delam drugega kot sedim. Da njegova mama je pa nevem kaj vse delala in je navajena delat jaz pa lenoba. Za vsako stvar kar mu negre me obtozuje. Pa če vijak negre v steno, pa pridem mimo bo rekel, da sem kriva, ker sem ga zmotla. Tudi darilo npr.za rojstni dan dobim tako da mi ga podari on skupaj s svojima dvema, zato ker nima casa it sam kupovat. Pa raje bi videa sa dobim samo cokolado in to samo id moža. Nemorem več. Dostikrat sem se že pohovorila z njim da sem le jaz njehova žena,nova družina in da me mora spoštovati, pa ni nobenega napredka. Jaz enostavno ne naredim nič dovolj dobro. Čisto sem že postala depresivna in vedno bolj obupana. Se še kateri to dogaja in kako rešujete.?
Če pogledam od zunaj sta oba preveč navezana , vsak ma svoje starše. Tvoji upam živijo s teboj v dvojčku. Zakaj že?
Drugače pa si malo v krizi zaradi korone. Ko boš našla službo boš dobila na samozavesti in bo boljše. Drugače pa pogovor in kompromis.
Na dopust dva dni s njegovimi, dva s tvojimi, en teden pa sami.
Osebno sicer mislim, da ti piše, da greš z njegovimi na dopust, ker ti pomagajo pri otrocih, ker doma pa ti itak starši. Kdo je sedaj navezan? Ti si tudi edinka?
Ločitev in popolna samostojnost sta še vedno opcijo. Boš imela mir pred taščo👍
Za otroke doma skrbim popolnoma sama. Oba starša sta še v službi. Popldan jima pa tudi ne naprtim otrok, onadva sta merkla naju z bratom, svoje otrokem bom pa sama. Tudi finančno nama ne pomagajo. Na dopust gresta sama ker rabita svoj mir. Imam še brata ki je še doma. Ravno na dopustih mi gre to pretirano igranje mame otrokom iz strani tašče pošteno na jetra. Če pa kaj rečem pa užaljena do nebes. Kr naprej napetost.
Starše kar lepo nahruli da naj ti oni sluzbo zrihtajo, ker sluzb ta moment ni. Pa ta tvoj moz je tudi en drek vredn ce te maltretira zaradi tega, ker nimaš službe. Jaz sem sama brez službe in moškega dlih zaradi tega, ker ne mislim poniževanja in nespoštovanja prenašat od nikogar, poštenih služb v tej državi žal za vse ni.
Podobno je bilo pri meni. Hvala bogu ne živiš z njima. Najprej jima postavi meje: s vami ne gresta več na dopust in pika. Čez vikende planiraj izlete, poskrbi da se imate vi štirje lepo. Pa lepo se uredi in zapelji moža. Poskrbi, da se bo imel s teboj fajn, poturi otroke tašči in razvajaj moža. Predvsem pa načrtuj prosti čas brez staršev, obojih.
Pozdravljena. Tukaj je potrebna prvo samo sprememba na vas. Ali poznate koga, kjer se tasca boji ta mlade kot satan kriza in ji nikoli me ugovarja? Jaz poznam. Taka oseba zna postaviti meje. Bodite sigurna vase, stojte za svojimi besedami. Vi ste mama, babica ni starš, ona je da pocrklja. Tukaj jo kar ustavite, ce zeli zamenjati vaso vlogo. Ta del je najtezji. Delati na sebi. Ko se bo to spremenilo,bo vse drugace. Lepo diplomatsko. Brez krega, brez slabe volje. Trudite se bit nasmejana, preslisati kaj, tudi moz bo začutil boljso energijo. Ne rabite pa igrati klovna, da bi se bolj osrecili moza in hodit po jajcih. To je pa njegov del in tudi on potrebuje spremembe pri sebi. Tukaj ne igrate vloge vi. Moral bi vedeti, da ste vi njegova primarna družina, vi in puncki amen. Vsak ma najrajsi starse,samo staro in mlado ne gre skupaj. Ojdipek se mora odcepit. Nikoli ne boste kot njegova mama niti ne želite. Vasa kuha je vasa in je najboljsa. Vasa sluzba je vaša in delate kolikor zmorete. Organizirajte cim vec skupnega časa tudi z otroci,ce ne marate cuvanja. In pa cimprej sluzbo. Ženska je bolj suverena,samozavestna, ce je neodvisna. In tudi vam vsem bo skupni čas bolj dragocen takrat,ko ne boste vec toliko doma. Zveza vsak dan pada, treba je dvigovat, zalivat. Če ne gre, izcrpajte vse moznosti, zakonska psihoterapija je super. Zdaj pa na booking pa en vikend paket zbrat, pa se tam ob vincku mal pogovorita. Bolje tako kot impulzivno. Vse sproti, ce se da, pasivna jeza ne resi nic. Vse dobro vasi druzinici.
Forum je zaprt za komentiranje.