Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Karantanci – so Hrvati, Slovaki, Čehi tudi njihovi potomci?

Karantanci – so Hrvati, Slovaki, Čehi tudi njihovi potomci?

Učili smo se, da je Karantanija prva slovanska država oz. pač politična tvorba. Vedno je govora o slovanski, ne o slovenski.
In Slovenci smo potomci Karantancev.
Karantanijo smatramo kot neko predhodnico Slovenije.

Kaj pa recimo Hrvati, Slovaki, Čehi, se tudi učijo o Karantaniji kot njihovi predhodnici? Oz, če se smatrajo tudi za potomce Karantancev?
Ali smo samo Slovenci njihovi potomci?

Slovaki si drugi del našega naroda , povezavo so nam presekali Huni kateri so pridrli sem kjer živijo še danes.
Kar se pa same karantanije tiče je pa stvar sledeča, mi staroselci smo živeli na celem področju Avstrije, Tirolske, Bavarske, Slavonije in jasno istre in furlanije, malo pomalo pa nas je ostalo kolikor nas je še..

Se pravi, da se imajo Slovaki za potomce Karantancev?
Ampak zakaj pa ne tudi Čehi? Saj so še bolj skupaj kot mi in Slvoaki?
Hrvati se učijo o Karantaniji kot njihovi predhodnici?

Namreč, ko berem kako slovensko verzijo zgodovine je Karantanija kot predhodnica Slovenije, ni kaj več o Slovakih, Hrvatih.
Ko pa berem recimo nemško knjigo o evropski zgodovini pa ni nič o Slovencih. Se recimo omenja Čehe, Hrvate, mi pa kot nekak del Avstrije in se sploh nič ne omenjamo.
Ali pa recimo dokumentarci o zgodovini Sr. Evrope. Večinoma o Habsburgih pa nekaj o Čehih, Hrvatih, v monarhiji. Nas pa kot, da nas ni. Se nas skoz smatra kot nek del Avstrije.

glej domača beseda ne laže, vse se začne in konča pri hrani..
Preberi in potem si misli kar češ.
https://si.aleteia.org/2018/10/24/to-je-slovenska-beseda-ki-jo-avstrijci-uporabljajo-vsak-dan/

Zanimivo tole, kot praviš, jezik ne laže, torej so Avstrijci res samo germanizirani Slovenci, menda se sledove slovenstva najde tudi v Tirolah.
Saj po svoje niti ni več tako čudno zakaj bavarci in avstrijci na splošno tako obožujejo Avsenika, me pa zelo žalosti ker se je v naših krajih izgubila tista stara oblačilna kultura katera nas je tudi vizualno vmeščala v ta srednje evropski prostor.

Ja, v Vzhodni TIrolski pa tam v J Tirolski so res sledi slovenstva. Jaz rečem, da slovenstva, nisem pa prepričan, če ni prav: slovanstva.
Recimo na Štajerskem je tega še dosti več: veliko krajev ima slovenski izvor. Pa tudi potem naprej gor proti DOnavi najdeš kaka slovenska imena krajev. Oz. bolje rečeno slovanska?

Ja, lederhose so avstrijska, bavarska in slovenska narodna noša. Samo pri nas se je to žal skoraj izgubilo. Samo še kaki narodnozabavni ansabli imajo to.

Avsenik je pa začetnik tega tipa muzike in res ga Avstrijci in Nemci radi poslušajo. Še več, cel kup ansamblov imajo, ki izvajajo tako muziko. Pa seveda so naši ansambli gor zelo dobrodošli.

Tako, da so se Avstrijci oz pač germanska plemena sigurno pomešala tudi s Karantanci.
Samo ne vem pa kako na Karantance gledajo ostali Slovani. Bi morala prav kakega Čeha, Slovaka, Hrvata vprašat, če se imajo za potomce Karantancev :).
Avstrijci, ko gre za kaka slovanska, slovenska imena njihovih krajev v razlagi (recimo kak turistični vodnik) ponavadi napišejo, da ima kraj slovansko ime (torej ne slovensko). Pa tudi oni pišejo o Karantaniji kot o slovanski in ne o slovenski tvorbi.
Kaj pa ostali Slovani pravijo o Karantaniji pa ne vem.

Bi bilo dobro da bi si pred spraševanjem Čehov in Hrvatov ogledala vsaj 1 zemljevid, kje se je Karantanija nahajala. Na netu jih je dovolj.

A bi si prosim ogledala, kdo je UMETNO poimenoval SLOVANI.

Ta beseda je docela izmišljena, z njo nas ponižujejo le še budale, ki smo jih že zdavnaj spregledali.

Še Srbi v času SFRJ so peli himno z: Hej, Sloveni,… in ne Slovani! Napev je pa itak napev Polske himne.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pavel_Jozef_{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A0af{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1rik

http://www.hervardi.si

S “Slovaki” oz. po njihovo s Slovinci je genetsko in po priimkih soroden naš vzhodni del. Primerjajte priimke, obrazne fiziognomije itd.

Poleg Vendelicije je slovenska tudi Helvetija, imate po Švici prav tako avtohtone naše priimke…

Da je bil pa Zemun nekdaj slovenski Zemlin (eden naštetih primerov) sem pa pisal par dni nazaj. Srbi so turško pleme, ki se je pred stoletji oddvojil od ostalih turških krdel, se bastardiral z avtohtonimi Slovenci in evo jih – stoletne razgrajače.

Vesel oče, ki pozna te stvari!

Hrvati s Čehi in Slovaki nimajo povezave. V Karantaniji so omenjeni, ker jih je en del tam živel.

Hrvati so kot pleme prvi prišli na današnji balkan s strani Kavkaza in slovanski gen delijo z Rusi in Ukrajinci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close