Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katero puhasto odejo izbrati

katero puhasto odejo izbrati

Kupujem odeje iz puha za celo družino.
Izbiram med to:

90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} puha 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} perja
Namesto 240 € stane 139 €.

Na drugi strani je ta:
https://jysk.si/spalnica/presite-odeje/naravno-polnilo/gold/presodeja-800g-kronborg-loftet-135×200
Prav tako 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} puha in 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} perja
175€ namest0 349 €

Po drugi strani je ta:

cenejša.
150 € anmesto 299 €.
Ima pa 80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} puha in 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} perja.

Med. 1. in 3. se mi zdi boljša izbira vitapur, a 2. izbira mi deluje še najbolje.
Žal ne morem pogledat odej v trgovini.
Potrebujem jih 5. Zato 50 € pri eni odeji že znese nekaj.
Po drugi strani pa želim kupiti kakovostne puhaste tople odeje in raje dam tistih 50 € več za odejo.

Tudi ta je nekako v tem cenovnem okviru:

90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} puha in 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} perja, za 143 namesto za 239 €.

Ta:
je nekoliko držaja, 189 € za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} puh.

A ima kdo katero izmed teh ali katerih drugih puhastih odej?
Rada bi mnenje.
HVALA VAM

A nihče nima puhaste odeje?

Predvsem glej da je čimbolj drobno prešito. Tiste velike kvadrate odsvetujem, pri pranju se polnilo zbije v enem kotu in ga ne moreš več razporedit.

Ja, hvala.
Zakaj pa ta :

stane 748€?
100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} puh je. Ampak zakaj toliko dražja od zgoraj naštetih?

Nimam puhastih odej, v družini imamo odeje, ki so iz kamelje ali ovčje volne. Puh mi ni všeč.
Glede cen – odvisne so od blagovne znamke in gostote polnjenja. Če ima ena odeja pol manj perja, je cena pač nižja.

Imam že več kot 10 let Vitapurjevo, pravzaprav dve (ena, polnjena z volno, druga, polnjena s svilo, skupaj speti naj bi bili za zimo) in sta odlični. Bili ustrezno dragi. Imam pa za vikend, kjer je bolj mraz, polnjeno s puhom, Jyskovo. Ko sem jo kupovala sem bila presenečene, ker se mi je zdela zelo poceni, vendar je prav super, zelo topla. Ne opažam kakšnih pomanjkljivosti, ne opažam, da bi puščala puh. Res pa je, da je logično veliko manj v uporabi in je nisem še prala in je niti ne mislim. Ko in če bo potrebno bo šla v čistilnico.

Torej bi znala biti Kronborg boljša od Vitapur odeje?
Žal ne morem v trgovino, da dejansko potipam, pogledam.
Kakšna bedarija!

Pri yskovih bodi pozorna na nestandardne mere, 135×200, kar je, vsaj meni, moteče. Jaz sem zadovoljna z vitapurjevo, samo ne puhasto, ker mi je to prevroče. Imam eno bambus poletno varianto, ki ji uporabljam vse leto razen poleti, ker je prevroča. Videz je tak kot tvoja puhasta. Zelo prijetno pokrivalo in lepo se pere.

https://www.youtube.com/watch?v=L3KzReVMUXQ&feature=share

Ne, hvala. Raj crknem od mraza!!!

Hvala za tole. Nisem vedela, mislila sem, da zivali najprej ubijejo. Tudi jaz sem zelela odejo s puhim, sedaj je nocem vec. Hvala se enkrat.

Hvala za tole. Nisem vedela, mislila sem, da zivali najprej ubijejo. Tudi jaz sem zelela odejo s puhim, sedaj je nocem vec. Hvala se enkrat.
[/quote]

Nisem ponovno gledala videa, vem za kaj gre v njem… tudi jaz sem mislila prej enako. Ehhh, tale vsesplošna krutost se nam bo enkrat vrnila. Enkrat zagotovo! Tudi ženske v krznu jaz pač ne morem spoštovati.

[/quote]

Ja, grozno je. Tudi zajčkom na živo pulijo dlako. Zajčki, povsem tihe živalce tako presunljivo kričijo, da ne razumem, kako lahko kdorkoli obleče pulover ali šal angora. Človeški gravž, ki to zmore in podpira. Mi ki vemo, na nas je, da širimo glas. Tudi jaz nisem vedela. Splet bi bilo potrebno izkoriščati za ozaveščanje. Prosim deli, ker ljudje ne vedo. Mi sami lahko to ustavimo ali zmanjšamo. Nisem vegetarijanka, vendar če že moramo, podpišem povsod za odgovorno in humano rabo živali, če je to sploh lahko humano. Vsekakor bi se svet moral zapreti pred kitajskim barbarstvom.

Ja, grozno je. Tudi zajčkom na živo pulijo dlako. Zajčki, povsem tihe živalce tako presunljivo kričijo, da ne razumem, kako lahko kdorkoli obleče pulover ali šal angora. Človeški gravž, ki to zmore in podpira. Mi ki vemo, na nas je, da širimo glas. Tudi jaz nisem vedela. Splet bi bilo potrebno izkoriščati za ozaveščanje. Prosim deli, ker ljudje ne vedo. Mi sami lahko to ustavimo ali zmanjšamo. Nisem vegetarijanka, vendar če že moramo, podpišem povsod za odgovorno in humano rabo živali, če je to sploh lahko humano. Vsekakor bi se svet moral zapreti pred kitajskim barbarstvom.
[/quote]

Jaaaooooo! Tudi ovcam na zivo pulijo dlake! LOL

Moja stara teta je delala povstre in kovtre, imam njene volnene in perjaste, nobene zivali ni na zivo masakrirala!
Ovce se itak redno strizejo, kure so pa ljudje razperjali, preden so jih skuhali in so ji nosili preje in volno.
Kovtri so topli in jih ne zamenjam za nic.

Jaaaooooo! Tudi ovcam na zivo pulijo dlake! LOL

Moja stara teta je delala povstre in kovtre, imam njene volnene in perjaste, nobene zivali ni na zivo masakrirala!
Ovce se itak redno strizejo, kure so pa ljudje razperjali, preden so jih skuhali in so ji nosili preje in volno.
Kovtri so topli in jih ne zamenjam za nic.
[/quote]

Odvisno kako zelo si želiš zatiskati oči. Ne nabavljajo kitajci pri tvoji teti in tone in tone tega materiala ni stranski produkt uporabe živali v humanih razmerah. Puhasta odeja za nekaj deset eur iz vzhoda pride tako. Mehki angora šal za 20 eur iz kiyajske pride tako… Žal. In samo potrošnik ima moč, da to spremeni.

Ti se pa kar pokrivaj, seveda in oblači puhovko, ki ti jo je zašila tvoja teta frida.
https://youtube.com/watch?v=YHaUafc–XQ&feature=share

Potem se pokrijte s plastično najlon vrečko, bo vsekakor boljša od naravnega materiala. Ampak jaz mojo merino odejo, ki jo imam že kar precej let in je vedno ista, ne menjam za ves poliester in drugo plastiko od katere te še statika osrečuje.

Merino se zaenkrat še dobiva s striženjem. Tudi sama imam puhaste stvari, ker jih iz spoštovanja do živali ne nameravam zavreči. In ponovno bom kupovala te zadeve, ko bo raba živali za potrebe človeka postala humana. Nobenao živo bitje zaradi človeškega pohlepa ne bi smelo biti prepuščeno takšni torturi. Ne človek in ne žival. To se pa strinjava, kajne? In vsak pri sebi mora vedeti, kaj so mu meje sprejemljivega. Če ne veš, je eno. Sedaj veš in izbira je na tebi. Z izbiro moraš pač živeti, in ko se vprašaš, kaj si dobrega naredil/a za ta svet, je morda še najlažje reči pri sebi odločen NE. Tako malo in tako veliko. Hvala, da bereš

Merino se zaenkrat še dobiva s striženjem. Tudi sama imam puhaste stvari, ker jih iz spoštovanja do živali ne nameravam zavreči. In ponovno bom kupovala te zadeve, ko bo raba živali za potrebe človeka postala humana. Nobenao živo bitje zaradi človeškega pohlepa ne bi smelo biti prepuščeno takšni torturi. Ne človek in ne žival. To se pa strinjava, kajne? In vsak pri sebi mora vedeti, kaj so mu meje sprejemljivega. Če ne veš, je eno. Sedaj veš in izbira je na tebi. Z izbiro moraš pač živeti, in ko se vprašaš, kaj si dobrega naredil/a za ta svet, je morda še najlažje reči pri sebi odločen NE. Tako malo in tako veliko. Hvala, da bereš
[/quote]
No to se pa strinjam in seveda je prav, da nobena žival ne bi smela trpeti. Me pa moti tudi pretirana uporaba plastike in temu posledično tekstilna industrija s plastičnimi in umetnimi vlakni, saj je znano, kako škodljiva je plastika za naš planet. Tu bomo morali ubrati neko srednjo pot. Kako, ne vem.

Jaz imam vse od Odeja Škofja Loka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close