Bolhe
Zadnjih nekaj dni vsak dan ali vsak drug dan v stanovanju opazim kakšno bolho (sede mi na roko ali nogo in ko jo želim ubiti odskoči). Ker v stanovanju nimam živali, sumim na sosedovo mačko, ki se prosto sprehaja po stopnišču bloka, ki ni redno čiščeno in jih tako prinesem v stanovanje, ko nesem smeti, grem po pošto itd. Kako se v tem primeru lotiti odstranjevanja bolh, če jih bom vsakič znova dobila v stanovanje? V roku dveh ali treh tednov se namreč selim v hišo (takoj, ko bo konec stroge karantene) in si ne želim bolh ‘nesti s sabo’. Mi lahko kako svetujete prosim, sem čisto obupana. 🙁
sočustvujem s tabo – tako smo jih mi fasali, od sosedovega kuža. Pa dolgo sploh pogruntali nismo, ker živali nimamo, za tiste pike (dokler jih je bilo malo) pa smo krivili komarje. Ko smo golazen končno pogruntali, je bilo pa generalnega pucanja…uhhh.
tisti sprej, ki ti ga je predlagala predhodnica je ok, vendar s tem rešiš samo oblazinjeno pohištvo/posteljo in kar je takega.
Pojdi do veterinarja, imajo en strup, ki ga redčiš z vodo in potem špricaš po tleh – če imaš parket, vedi, da se golazen skrije v špranje in te potem ponovno naskoči. poglej tudi po omarah, da se ti ni zalezlo.
pa nujno – umaknit predpražnik izpred vhodnih vat – nam je vet rekel, da je to največja možnost prenosa bolhe.
Obstaja nek prah proti bolham. Mi smo ga uporabili, ko je naš pes staknil bolhe pri pasji frizerki.
Ta prah smo posipali po kotih v stanovanju (kuža je bil vsakič skopan s šamponom proti bolham, in teh nekaj dni na obisku pri babi).
Pred posipanjem smo dobro presesali celo stanovanje, pohištvo, naenkrat zamenjali vso posteljnino, deke, kuhinjske krpe, brisače… In tako ponavljali vajo na 3-4dni, dobre 3 tedne.
Smo se jih znebili in tudi pes jih ni imel nikoli več. Se splača za par tednov zavihati rokave.
Če bi se selila, bi pa ves tekstil oprala še v starem stanovanju, ga sušila zunaj in zapakirala v neprodušne vreče, škatle, da preprečiš prenos v novo domovanje.
Forum je zaprt za komentiranje.