Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moški, ste zakompleksani če ima vaša nova partnerka več denarja?

Moški, ste zakompleksani če ima vaša nova partnerka več denarja?

Po razhodu sem spoznal pred par meseci zanimivo žensko. Tudi ona je po razhodu, ima 1 otroka, kot jaz. Razumeva se, ne živiva skupaj, ampak vsak pri sebi in se obiskujeta
Tudi z otroci smo se spoznali in ni nekih težav.
Kje je problem, če to sploh je problem? Sam sem dosti manj uspešen kot ona. Ok, nisem neki luzer, imam lepo stanovanje v Ljubljani, soliden avto…ampak ona ima dosti več. Ima novo hišo, lepo novo stanovanje na morju in lep avto in nič kredita. Tudi podedovala bo veliko, ko staršev ne bo več. Ima svoje podjetje s par zaposlenimi, sam delam v uspešni firmi, imam lepo službo, a vseeno.
Počutim se manjvredno. Pa ne da bi ona od mene pričakovala plačevanja večerij ( no sedaj so itak gostilne zaprte), ali bila obsedena s shoppingi, ker ni , v bistvu je preprosta, zelo delovna in nima časa za shoppinge, ampak jaz se sam pri sebi počutim manj vreden kot ona
Ljubosumen sem na vsakega, bojim se, da bo šla z drugim. Kako to rešiti, ona pravi, da sem ji všeč, da z nekom ki je v najemu , res ne bi bila, ampak da ni nikoli iskala bogatega, tudi ne deluje mi lovača, nenazadnje je ženska vse sama ustvarila, ni iskala sugar daddy-ja. Samo ta moj kompleks manjvrednosti ne muči in to zelo. Bojim se da ne bo ravno zaradi tega pustila, ker ima rada samozavestne ljudi. Zadnjič mi je delal, naj se v roke vzamem, prestopil sem njeno mejo.

Uspešna ženska te ne bo gledala če boš ves ubogi in zakompleksan. Zato se res v roke vzemi in bodi vesel, da si tako spoznal.

Prvi korak, ki je bistveni, si že naredil.
Dojel si, da imaš problem in kak problem. Večina jih niti pod razno ne bi priznala. TI si si priznal.
Kaj vem, najdi kako področje, kjer si ti močan, boljši od nje.
Mogoče si odličen načrtoval potovanj? Mogoče veš ogromno o gorništvu in si ji lahko vodnik? Ali pa obvladaš smučanje v nulo, ona pa ne pa jo naučiš?
Najdi pri sebi kaj takega pa boš bolj samozavesten.
Mogoče pa znaš odlično nemško, ona pa ne in ko bosta šla na potep po Avstriji, jo lahko očaraš :).
Mogoče znaš pa super štrikat puloverje 🙂 ali pa odlično marmelado skuhat ali pa fajn potico speči ali pa sadno drevje obrezovati?
SIgurno imaš znanja na kakem področju, ki jih ona nima oz. je slabša. Pa se lahko dopolnjujeta.

Sem ženska in te po eni strani razumem. Poskusi čimmanj omenjat in se obremenjevat s to razliko. Boš čez čas takoj videl ali je res preprosta in ne materialistka. Samo ne zganjaj ljubosumja, iskreno ji povej, kako si vesel, da si jo spoznal, da si ponosen, ko je tako uspešna. Mogoče pa imas sedaj priloznost, da tud sam pokazes svojo ambiciznost in zrastes.

Zakaj bi naj moški tekmoval z žensko? Da ji vcepi da je manjvredna čeprav več zasluži?

Ne skrbi. Ona točno ve, zakaj se dobiva s tabo, da spoznavata otroke od drugega ….
Verjemi – v veliko oporo ji boš moral biti, ker fura biznis — zato te je sprejela. Ker rabi ob sebi nekoga, ki je manj obremenjen ….

Zakaj bi naj moški tekmoval z žensko? Da ji vcepi da je manjvredna čeprav več zasluži?
[/quote]

Jao, kako tekmovanje?
A zdaj, če gresta na izlet v Avstrijo, ona ne zna nemško, on zna, je zdaj to tekmovanje? Verjemi pa, da bo ona ponosna nanj, ker bo to znal.
Gre za dopolnjevanje.
In ja, ženske smo ponosne na moške, ki nekaj obvladajo. Pa ni nujno, da so polni keša.
Na nekega pijanca pač ne moreš biti ponosen ali pa na tipa, ki mu je edin hobi visenje na netu ali pa pred tv.

To te nek fejk ego zjebava. Ker kot ogromno tipov očitno misliš da te ženska lahko ima rada samo če ji finančno pristaviš. Ker si kot ogromno tipov, ki očitno mislijo da je to edino kar lahko partnerju ponudijo. No saj nekateri res. Pa si med njimi? Res misliš da je človek tisto kar je na računu? Da je to edino kar lahko ponudi? Si se vanjo zaljubil zaradi denarja? Ne? Zakaj potem misliš da se je ona?
Omisli si jajca, bodi dedc, delaj z njo kot z žensko in ne kot z nasprotnikom s katerim tekmuješ.
Ona ni problem. Denar ni problem. Tvoji kompleksi in nepoznavanje kdo sploh si in kaj lahko ponudiš v partnerstvu je problem. Tvoja odločitev kaj bo zmagalo. Tvoj krhki ego ki ne sloni na ničemur otipljivem, ali tisto kar čutiš do nje. Če premaguje ego se spravi stran. Pa ne išči ljubezni, če je še zase nimaš.

Točno to.

Si moški, ki misli da lahko žensko osreči samo, če si bolj uspešen od nje (glede kariere, denarja). Probaj si to izbiti iz glave in malo več na samozavesti in odločnosti naredi. Ker to kar ti pišeš ni ravno lastnost, ki bi nam bila ženskam blizu. Pogumno in optimistično avtor . Go go. Če bi te pa res pustila zaradi tega pa te tako ali tako ni bila vredna. Se bo čez čas videlo kakšna je. Ni pa nujno, da vsak/a ki ima pod palcem da je že kar materialist.

dej, temi je mal pošel zagon..
a lahko v zgodbo dodaš še kak zaplet..

dejte že nehat, s takimi zgodbami, ko se na daleč vidi, da se nekaj spesni “da bi ldje tapkal po tipkovnici in se jezili”

Ko bos dojel da je s tabo ker si ji vsec ( na pogled ali zaradi družbe in osebnosti) ko nimas izpadov…
Pojdi na posvet par ur pri kaksnem svetovalcu, fa ti to negotovost in prefsodke ki jih imas poslihtaš… drugace te bo res odpikala

Če pravis da se ne kiti in da se ne hvali z denarjem…ima ona poslihtano v zvezi z denarjem … tebi se za lekcija manjka

Po mojih izkušnjah imamo ženske rade (svoje) moške, ko so “v elementu”. Za nekatere je to, ko igrajo kitaro, za druge, ko govorijo na odru, za tretje, ko ustvarjajo pohištvo v domači garaži, za četrte, ko vodijo svoje podjetje, za pete, ko se igrajo z otroki, za šeste, ko kuhajo … Ne gre vedno za denar, ki ga služiš pri tem, ponavadi gre bolj za strast, ki jo človek izrazi. Katera je tvoja strast? To je pomembno. Ker njene kriterije glede zaslužka, stabilnosti … si očitno že izpolnil, tu se lahko nehaš sekirat. Ampak te kriterije izpolnjuje veliko moških. Zakaj bo s tabo in ne s kakim drugim? Ker si ti, ker si strasten glede stvari, ker imaš življenjsko energijo in ker uživaš v življenju (vsaj del časa, seveda nihče ne uživa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}).

Pa mimogrede, danes ogromno žensk ceni recimo že, če zna moški zamenjati žarnico in če odnese pajka iz hiše, namesto da skupaj z njo paničari. In pa da zna nudit podporo, navijat, postavit njo na prvo mesto, če je cel dan težko delala.

Ha ha, mislim, resno??

Prestopil si njeno mejo? Kakšno mejo? Za kaj rabiš meje, če si z nekom. Velikokrat se strahovi uresničijo. Obstaja tudi 9bratno, da boš ti srečal eno. Kjer denar ne bo pimeben in bosta vidva zaljubljena. Kaj oma denar s tem? V takem primeru bo zvisela ona.

Če se počutiš luzer, si pač luzer. Verjemi samemu sebi.

Pojdi v živalski vrt in nahrani tigre. Da ne boš šel v nič.

Uživaj v življenju in ne kompliciraj tam, ko ni treba!!!

zakaj ne poveš po pravici, da živiš v najemniškem stanovanju v občini Pince. Ti bo folk prej kaj verjel.

Več delaj

kako za vraga je lahko eno leto stara tema ves dan med prvih pet? To mi tudi ni jasno. Pa še nezanimiva je.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close