Ne morem pozabiti
In se spomnem. Podozivim in mi zavre kri.
Do študentskih let, doma pri starših.
Sem redoljubna in imam rada higiensko čisto. Oni pravo nasprotje.
Kuhinja zasvinjana. Da sem prej mogla vse spucat, razkužit preden sem si kaj skuhala za jest.
Čistila in kuhala sem lahko ko sta bila 1 uro zunaj. Zgodilo se je, da sem se lotila kuhinjo elemente brisat, pult, tla. In če sta prišla domov ko tla niso bila suha popolnoma sta zganjala cirkus. Ali pa sta vprašala ali sem jedla. Odgovorila sem, da nisem utegnila, saj sem kuhinjo brisala in tla. Vedno sta se režala, hudobno. Kot nesposobna v uri ko ju ni kuhinjo spucat in večerjo naredit. Kuhinjo spucat je pomenilo zribat ploščice, nekaj elementov. Ker je bilo vedno od njih zasvinjano, polito.
Drugo pa, če nisi lačen, si moral vseeno pojesti dokler ju ni bilo tisto uro doma.
Ko se to spomnem, se mi oba upirata.
Kako to za nazaj predelat in kam sodi tako njuno obnašanje, vse s posmehom, hudobijo.
Meni je bilo normalno, da jem ko sem lačna.
Onadva pa nista prenesla ko prideta domov da se kuha kaj ali dela.
Doma se ni smelo gledati tv, samo ona dva. Zato mi je tv tudi sedaj tuj. Ga imam doma, a je ugasnjen.
Kadar sta bila doma, sem se jima raje umaknila.
Po prebranem, kaj je bilo s tema dvema narobe?
“Kako to za nazaj predelat in kam sodi tako njuno obnašanje, vse s posmehom, hudobijo.”
Po prebranem, bi rekla da že veš, da imaš nemarne, žleht starše in da se spodaj skriva še marsikaj. Meni so delali druge stvari, ampak na podoben način, sem se kar spomnila svojega otroštva. Zasmehovanje, zloba, nedoraslost staršev, ene stvari res dolgo bolijo.
Ljudje ti bojo komentirali marsikaj, ma jaz bi na tvojem mestu vzela čas., da skopljem ven vse sranje, ki so ti ga počeli, sprejmeš vse občutke pa potem spustiš. Človek mora enkrat v življenju razčistit te stvari, boljše da boli zdaj, kot da ti kasneje ven izbija.
Sam sebi si najboljši terapevt, mogoče ti pa pomaga pogovor zz nekom. Odnisno koliko je bilčo tega, verjetno precej več, kot se zavedaš.
Ni vredno da se sploh ukvarjas s tem. Imata svoj nacin zivljenja,ti pa svoj. Njuno ravnanje poemni samo to,da sta sama zivela v druzinah kjer so bili mlajsi clani podrejeni starejsim in niso imeli nobenih pravic. O ko bi vedela koliko je taksnih druzin. To so ljudje ki imajo svoj urni ritual. Za znoret. In vse kar ne izven je nesprejemljivo. Zivi svoje zivljenje in se ne ukvarjaj s tem. Konec koncev s taksnim nacinim odganjata od sebe ljudi, tudi najblizje.
Verjetno povezano s časom še pred tvojim rojstvom, kar ne boš nikoli zvedela. Odvisno kakšna je bila nosečnost in kakšen odnos sta imela pred tem.
Vsekakor se strinjam, da sta hudobna in imata neke fore, ampak zdaj živiš za sebe in tako kot želiš.
Če pa misliš da ti bo pomagalo, ko boš razumela .. preberi celestinsko prerokbo, nujno 😉
Če je zadeva preteklost. Jasno je, da ni prijetno bivati v taki družbi, niste za skupaj in nikoli ne boste bili. Prav je, da imaš rada svoj red, ni dobro, da bivaš z nekom, ki ti jemlje energijo in notranji mir, kar je bilo v tem odnosu očitno. Mogoče ne opazita ali ne čutita potrebe in ne vidita, da to ni vredu, kar počneta do tebe. Ne jemlji si k srcu, ni vredno. Pozabi, ne dovoli si tega, pojdi stran, če lahko. Dopovej si, da si zaslužiš biti srečna, biti videna, spoštovana, več si vredna in takega odnosa do sebe si ne dovoli. Poglej se v ogledalo in si to povej, vlij si moč in si življenje organiziraj tako, da živiš ločeno, da imaš svoje gospodinjstvo, da si svobodna, če lahko. Pojdi ven, na sprehod, stran, imej ločeno hrano, kozmetiko, obleke, vse ločeno.
Učitelj pokaže bankovec za 50,00 € in vpraša svoje učence:
«Kdo bi želel imeti teh 50,00 €?
Učenci dvignejo roko.
Zmečka bankovec in vpraša:
“Ga še vedno želite?”
Roke so spet dvignjene.
Vrže 50,00 € na tla in skače po njemu z obema nogama ter ponovi:
“Ali ga še vedno želite?
Učenci spet dvignejo roke.
Na tej točki učitelj reče:
“Prijatelji moji, pravkar ste se naučili lekcije! Ni važno, kaj sem naredil s temi 50,00 €, vi si jih še vedno želite, saj se njihova vrednost ni spremenila, ne glede na to kaj sem z njimi naredil. Vedno je bankovec vreden 50,00 €.
Velikokrat boste v življenju užaljeni, zavračani od ljudi in zasmehovani. Verjeli boste, da niste nič več vredni, vendar se vaša vrednost ne bo spremenila. Tisti, ki vas dobro poznajo, vedo, koliko ste vredni. Tudi ko nismo v popolni formi in se zdi, da se nam svet sesuje, naša vrednost ostaja enaka.”
Ne moreš predelati in preboleti, ker si v njuni bližini še zmeraj krhka zaradi preteklega odnosa. Če si neodvisna od njih, jima prvič, ko te bosta zabolela, to povej mirno, odolčno in odrezano. Tako, za šok. Ko bosta vdihnila in poskusila še, se samo obrni in povej, da je to bilo opozorilo in da je vaš odnos odvisen od njiju. Se obrni in pojdi. Ne povzdigni glasu, ne bodi žaljiva. Zavedaj se svoje moči, ker je vsa energija na tvoji strani. Žal, če si od njih odvisna, je to ravnovesje premoči pač na njuni strani. Potem delaj na tem, da si ustvariš neodvisen odnos. Svoji mami sem pred mnogo leti tako odrezala vpliv name. Sedaj je spoštljiva, čeprav ljubečega odnosa nisva nikoli razvili.
Jst bi se najprej vprašala ali sta moja starša glede na to, da smo si toliko različni. Vsaj nekaj podeduješ od staršev če pa nimaš ničesar skupnega je to problem ali prednost.
Drugo je to ali si to res sprejela kot preteklost oz. ali te to še preganja. Nekoč mi je ena pametna oseba rekla, ko prestopiš prag in se odličiš, da je nekaj preteklost odpusti in pozabi.
Si nova oseba in zdaj živiš tako kot si ti želiš in kot je tebi všeč ona dva
Forum je zaprt za komentiranje.