Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Starši nalijte si čistega vina: otroci so vam v breme

Starši nalijte si čistega vina: otroci so vam v breme

Na tem forumu se zvrsti veliko tem proti ljudem, ki nimajo in nočejo imeti otrok. Toda korona kriza je žal pokazala žalostno plat sodobnega starševstva, ki je še bolj zaskrbljujoča od tega, da nekatere ženske v rodni dobi sploh nočejo imeti otrok. Otroci so vam v breme!

Povprečni slovenski starši funkcionirajo tako, da otroke v varstvo in pogosto tudi v prehranjevanje naprtijo starim staršem. Vso vzgojo otrok in učenje prelagajo na šole, prav tako večino glavnih obrokov.
Večina staršev svojih otrok sploh ne pozna dobro in to celo do te mere, da niti ne vedo, kakšna hrana jim je všeč (v vrtcih sprašujejo za jedilnike v času krone!) Večina jih vsak dan ne kuha toplega obroka in jim je kaj takšnega v dneh, ko so otroci doma, nepredstavljivo težko. Zaradi večletne odtujenosti tudi težko preživijo z otroci v istem stanovanju več dni.
skratka, ste bolj kot ne neke vrste varuhi na daljavo vaših otrok in njihovi financ ministri, ki jim omogočajo različne dejavnosti in jih ponekod tudi na te dejavnosti redno vozijo. Kot družine ste pa večinoma pogrnili na izpitu, ki vam ga je pripravila korona.

Ja enim je ze skrb za snago, nabavko in kuhanje projekt stoletja. Drugi lahko to pocnejo z nasmeskom in se imajo z otroci najlepse na svetu ampak vzporedno opravljat 8ur na daljavo je tezko in vidika casa in koncentracije. Ne vem a ti mislis, da v istem casu lahko delas za sluzbo in pazis otroka? Ja? Potem pa ne vem zakaj ne dovolijo otrok v sluzbah.

Ne, nikoli mi niso v breme. Posplošuj ti zase.

avtorica, manjka ključna informacija, pišeš z vidika nekoga, ki ni starš, nekoga, ki ima že odrasle otroke …?

Tretje možnosti se niti ne spomnim.

Pišeš kot da so vsi v povprečju… A da tako povprečje obstaja, pomeni da so nekateri čisto v riti, drugi pa se imajo super.
Verjetno je zadnjih samo nekaj manj.

Kaj te moti stara, da bo nekaj učencev in dijakov jedlo toplo malico? Baba tudi tebe bo pošlatala starost in boš tenko piskala v kakem DSO, kjer te še pes ne bo povohal, razen nogovalk, ki ti bojo dvakrat na dan zamenjale plenice, če boš imela srečo. Kdo bo takrat komu v breme?

Nasprotno. Korona nas je zelo zbližala. Ni bilo treba v službo, otrok se je šolal doma, če je kaj potreboval, smo priskočili na pomoč. Nobenega tekanja sem in tja, gledanja na uro, urnik šole in drugih opravil in dejavnosti smo si prilagajali po lastnih željah. Amerika!

Pa povej mi, po kakšni logiki naj bi ti nekdo, ki ga imaš nadvse rad, bil v breme? Tebi so tvoje ljubljene osebe breme? Hmm….

A veš, ta forum se imenuje starševski čvek. In sem si zašla, čeprav očitno nisi starš. Ampak vseeno nekaj rabiš, ker je tvoje življenje pač prazno.

v ambulatni za mentalno zdravje same osamljene duše, ki jim je izolacija v času korone nevzdržna. Sodelavka na bolniški, ker je pregorala, samo od česa, če pa se je do letos ukvarjala, kot je sama rekla, s svojo duhovno rastjo, ki jo je pridobivala na potovanjih in z pravimi prijatelji.
Hmmm, nekaj ne štima!

Trenutno mi je v breme dodatno delo, ki sem ga dobila od šefice, ker je sodelavka v staležu zaradi živčnega zloma. Zanimivo je, da živita same z mamo in psom, torej sta lahko tudi mati in pes v breme.

Ja tak čas je da pokaže najboljše in najslabše v človeku.

Jas bi pa rada pohvalila vse starše, kateri imate otroke v osnovnih šolah.
Šolanje od doma, še sploh če sta dva ali trije je res projekt.
Bravo. pridni ste tako otroci kot starši….

Zakaj pa, malemu pogledam opravljeno delo v 10 minutah, mož pogleda pri punci, srednješolec pa kar se šole tiče ni več moja skrb, pač pa sam ve kaj hoče v življenju in kje se mora truditi, da to doseže.

Jap soseda se že 3 tedne dere na svoja najstnika…grozno poslušat..

Lepo, ko nekdo nekaj pozitivno napise 👍🤗

Lepo, ko nekdo nekaj pozitivno napise 👍🤗
[/quote] Hvala 🙂 …
ker sem v mislih s starši otrok, kateri nimjo vsak svoje sobice, nimajo vsak svoje tablice, nekateri nimajo dostopa do interneta, za takšne staRše je pouk na daljavo cel projekt in organizacija.
Celodnevni urnik staršev na delu zaradi nadomeščanj, nimajo vsi babic in dedkov, da poskrbijo za njih. Veliko je staršev preobremenjenih, ki se za to obdobje res raztgajo in zmorejo, ker so to njihovi otroci…..zato pohvale.
Ena gospa zgoraj me sprašuje …zakaj pa?
za tistih deset minut, ko pregleda naloge….žal nimajo vsi takšnih možnosti, mnogi imamo res srečo, ki nam ne daje pravice, da smo slepi za druge.

Hvala 🙂 …
ker sem v mislih s starši otrok, kateri nimjo vsak svoje sobice, nimajo vsak svoje tablice, nekateri nimajo dostopa do interneta, za takšne staRše je pouk na daljavo cel projekt in organizacija.
Celodnevni urnik staršev na delu zaradi nadomeščanj, nimajo vsi babic in dedkov, da poskrbijo za njih. Veliko je staršev preobremenjenih, ki se za to obdobje res raztgajo in zmorejo, ker so to njihovi otroci…..zato pohvale.
Ena gospa zgoraj me sprašuje …zakaj pa?
za tistih deset minut, ko pregleda naloge….žal nimajo vsi takšnih možnosti, mnogi imamo res srečo, ki nam ne daje pravice, da smo slepi za druge.
[/quote]

Slepi za druge? Hmm, popolnoma vse otroke so opremili z ustreznimi napravami, pri nas so se s tem ukvarjali od 1. septembra naprej in ker sem v svetu staršev imamo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pokritost ter prostovoljce na terenu za tiste otroke, katerih starši niso vešči teh naprav. Pa saj menda ja niste čakali do 2.11. in verjeli, da bo vse potekalo BP?

Niso v breme. Ko ni toplega obroka, je kriva država. Ko šolanje ne poteka po ustaljenem redu je kriva država. Ko je zarad karantene otrok pretežak in nezdrav, je kriva država, ker seveda doma ni avtoritete da bi mulca nagnali naj gre tekat po zelenici….lažje mu je dat tablico da je mir v bajti. V breme so samo takrat, ko bi dejansko morali starši skrbeti za njih…. To je pa očitno samo letos….

Kako eni radi provocirate 🙂

Jaz pa redkokatere starše poznam, za katere bi imela občutek, da so jim otroci v breme. Sem in tja res kdo, večinoma se mi pa zdi, da smo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolj vključeni in aktivni pri vzgoji kot so bili npr. naši starši.

Glede šole na daljavo imamo mešane izkušnje od spomladi. V 8. razredu je vse teklo kot po maslu, učitelji so bili super, hči je lahko vse delala sama, z možem sva samo občasno kaj pogledala. V 4. razredu katastrofa, učiteljica je imela malo dopusta, sama pa sem pa po netu iskala vaje in se trudila, da je imel sin sploh kaj od šole. In to poleg dela od doma. Priznam, da sem pregorevala, res nočem biti učiteljica svojih otrok – skuham jim, se igram z njimi, grem z njimi v naravo, za poučevanje so pa zadolženi učitelji.

Kar se pa dejavnosti tiče – a so res vaši otroci tako blazno radi cele dneve z vami? Moji niso. Saj smo radi skupaj, a višjih razredih si želijo tudi družbe sošolcev in prijateljev, želijo si svoje dejavnosti, športne klube, v katerih se imajo fino, in jim res ni do tega, da bi cele popoldneve samo viseli doma in gledali očija in mamico. Tako da sem bolj jaz odveč otrokom kot pa obratno 🙂 Tudi sama si ne predstavljam, da bi bila takrat, ko sem bila v OŠ, karantena. Takrat je ja čas, da se malo začneš odmikati od staršev, ne pa da cele dneve pečeš kruh z drožmi v kuhinji z mamico.

Slepi za druge? Hmm, popolnoma vse otroke so opremili z ustreznimi napravami, pri nas so se s tem ukvarjali od 1. septembra naprej in ker sem v svetu staršev imamo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pokritost ter prostovoljce na terenu za tiste otroke, katerih starši niso vešči teh naprav. Pa saj menda ja niste čakali do 2.11. in verjeli, da bo vse potekalo BP?
[/quote]Kdo mi…jas ne potrebujem teh zadev…nisem pa slepa za druge in, če ti bila resnično v svetu staršev bi s problematiko bila seveda seznanjena in ne samo z pokritostjo temveč tudi s stiskami s katero se soočajo družine na majhnih kvadraturah.
Tako pa znaš samo pisniti kako je s tvojim otrokom deset minut dela.
No takšnih niti ne slišim, bolj prisluhnem takšnim in so vredni pohvale za izpeljane projekte za svoje otroke.

Kdo mi…jas ne potrebujem teh zadev…nisem pa slepa za druge in, če ti bila resnično v svetu staršev bi s problematiko bila seveda seznanjena in ne samo z pokritostjo temveč tudi s stiskami s katero se soočajo družine na majhnih kvadraturah.
Tako pa znaš samo pisniti kako je s tvojim otrokom deset minut dela.
No takšnih niti ne slišim, bolj prisluhnem takšnim in so vredni pohvale za izpeljane projekte za svoje otroke.
[/quote]

V vseh situacijah obstajajo depriviligirani in v stiski! Če ti vidiš stisko naokrog samo sedaj in samo zaradi covida, je nekaj narobe s tvojo zaznavo okolice.

Opremili so koga? Učitelje izbrance z Apple tablicami. Pa je prav, da jih imajo. Za naše učence niti spletne kamere ne.

V vseh situacijah obstajajo depriviligirani in v stiski! Če ti vidiš stisko naokrog samo sedaj in samo zaradi covida, je nekaj narobe s tvojo zaznavo okolice.
[/quote]Imaš kar velike težave sama s seboj, če te je zmotila moja pohvala staršem in otrokom, ki otroke šolajo od doma in
Ti pa se sprašuješ Zakaj pa.
Kje sem pa napisala, da vidim stisko otrok in družin samo sedaj?
namreč niti rdeči niti teme ne slediš….

kakor tudi nisem odgovarjala tebi, saj se mi tvoj komentar meni, zdi povsem brezpredmeten in odveč.

Nekateri-TI ste resnično sami sebi dovolj in vam je COVID pisan nakožo, da otroke vežete nase.
Za okolico vam je pa prej in sedaj prav malo mar.

Zakaj pa, malemu pogledam opravljeno delo v 10 minutah, mož pogleda pri punci, srednješolec pa kar se šole tiče ni več moja skrb, pač pa sam ve kaj hoče v življenju in kje se mora truditi, da to doseže.
[/quote]Zelo slabo zaznavaš okolico, če ob moji pohvali omenjaš deset minut dela s svojim otrokom.

Skrajno neprimerno.
In ti si v svetu staršev?
Sramota!

Najbolj debilna izjava do sedaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close