Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nečakinja mi gre na živce

Nečakinja mi gre na živce

Sestra ima hčerko staro 6 let, ki je izredno posesivna. Moja sestra namreč meni, da ji mora posvetitit vso pozornost, vedno, kjerkoli.
Samo primer, pridejo k nam na kosilo, čvekamo in potem tamala pride in ji reče, da naj gre z njo risat/pisat/….sestra vstane in gre…vse pusti.
Druga stvar…skupaj smo bili na dopustu v neki hiši in nečakinja si je prvi dan vtepla v glavo, da jo je stran wc…pa smo vsi vedeli, da je ni strah, da je to le vzvod, da jo prilepi nase.
Tukaj se s sestro zelo razhajva v mnenjih, ker je bolj naklonjena permisvni vzgoji in ji dopušča preveč. Njen mož je prav bogi in se strinja z nami vsemi, ampka pravi da je nemočen.
Vidim pa da sestri zmanjkuje časa in energije zase…ampak tamali še kar dovoli vse.

Vzgaja narcisko. Pametno bi bilo, da si takoj prebereta vse o narcizmu in negativnih posledicah permisivne vzgoje. Verjetno je še čas, da se stvar prepreči, čez par let pa bo že prepozno.
OTROKU JE TREBA POSTAVITI IN DRŽATI MEJE.

Pa srečno…

Škoda, da nimaš otrok, da bi se lahko nečakinja igrala z njimi, ne pa da se dolgočasi med vami starci.
Aja, si preveč posesivna in rabiš vso pozornost zase.

Verjetno si še zelena, sama nimaš otrok in si pojedla pamet tega sveta kar se vzgoje tiče. Ne vtikuj se. Obe uživata v tem, drugače bi ji tastara že postavila omejitve. Po mojem si tudi sama bolj kot ne posesivna in si se v tamali prepoznala, zato ti gre pa na živce.

Škoda, da nimaš otrok, da bi se lahko nečakinja igrala z njimi, ne pa da se dolgočasi med vami starci.
[/quote]

Zakaj se mora najt nekdo in neko debato pokvarit s svojimi neumesnimi izjavami….kako veš, da nima otrok?
Mi imamo prijatelje, ki imajo takega sina, mojedva se sploh nočeta z njim igrat, ker je mali tako tečen in posesiven, da nas vse glava boli. Cela družba ve, da to ni ok.
Avtorica, te razumem o čem govoriš.

Podbno imamo v družbi mi s hčero prijateljice. Ona je enkratna ženska, ki pa ima svoj način vzgoje in tudi njen mož, ki je sicer mlajši od nje, se ne strinja. Zanimivo je, da hčerka svojega očeta zavrača, ker ji ne dovoli toliko kot ji mama. Mama z njo o vsem parlamentira in diskutira in na koncu itak zmaga tamala in je vse po njeno.

Eni otroci so enostavno taki, da si dovolijo čisto vse, starši pa ne rečejo nič. Imam dva otroka in noben od njiju mi ne srje po glavi, sta vzgojena, pa ne govorim, da sedita pri miru in sta angelska, ampak je red. Z možem se pred njima o vsem strinjava pa četudi se v resnici ne.
Tako kot je en prej napisal zgoraj …vzgaja se narcisa.

Ravno berem knjigo o trmi, ki govori točno o takih primerih…če jim dovoliš in ne vzgajaš, dobiš to…tukaj ne gre a imaš svoje otroke ali jih nimaš.
je pa res, da nekdo, ki jih nima….lahko pametuje:)

Ne vem če si opazila avtorica – a tole ni tema o nečakinji, pač pa o sestri.
Nečakinja je tu bolj glina – sestra pa kipar, čigar izdelek kaže njegov karakter oz. razmišljanje – in to je tisto, kar tebe moti.

[/quote]

Ha ha ha, bravo.

Otroka je strah it v neznanem okolju na wc? In rad bi risal z mamo? Ojoj, kako nevzgojeno, trmasto dete, takoj v kot na koruzo klečat!

Trkam za mojo teto, ki naju je z bratom kljub vsem napadom v otroštvu, imela zelo rada. Velikokrat sva šla k njej na počitnice, tudi po riti me je, ko sem imela izpad histeričnega joka in znala naju je obvladat. Da bi izvedela, da sem ji sla na zivce kot otrok, adijo teta, bi bila teta se zgolj na papirju.

Ali pa sestri ne odgovarja da čepi na vašem družinskem srečanju. Hčerka ji je pa izgovor da se malo odmakne od vas. Če so srečanja prepogosta so meni moteča in se ne udeležim.

Iz katerega dela točno razbereš, da avtorica ne zna z nečakinjo?

Iz katerega dela točno razbereš, da avtorica ne zna z nečakinjo?
[/quote]
če ti gre nekdo na živce, še ne pomeni da ga nimaš rad.
Žal pa nekateri že od malega znajo manipulirat, žal se tudi taki rodijo, ki točno vedo na katere strune pritiskat, potem je tukaj še prepričanje, da je treba pa prec skočit, kosi det eneki zaželi.
Lepo vas prosim…če ima otrok družbo ali pa tudi če je sam…če si nekje, ne more mama/starši neprestano okoli njega skakat in mu vse v rit vtaknit. Sej zato pa je tako kot je…da mulci pri 23 danes mislijo, da si lahko vse privoščijo in imajo vse prav. Spoštovanja do starejših pa ni…ker mislijo,da bodo vsi starejši od njih plesali tako kot so starši.

Tako k so/ste si jo vzgojili tako imate!!!! Ne seri in raje premisli kako sestri dopovedat da dela drisko od otroka, ki se nikakor ni rodil da manipulira oz. zahteva več kot mu je dovoljeno!!! Ti pa bodi boljša teta in ne driska kakršno so vaju s sestro starši nardil!

Možno je tudi to ja da ima na tak način izgovor, ker njej ni do sestre pač tete v tem primeru. Roki1 zgoraj ima prav, to je med vama s sestro nekaj. Ne vem če se gre v resnici za nečakinjo.

Iz tega posta ke razbrati samo to, da se sestra avtorice otroku posveča, se z njim ukvarja in mu zna prisluhnit.
Tudi jaz rišem z mojimi, se z njimi igram, na obisku pa jih NE ignoriram, ampak poskrbim tudi za njih. Kot povsod drugod.

Ne razberem, da bi bila tamala kaj nemogoča v obnašanju, da ne bi ubogala, da bo vedno dosegla svoje in prekoračila meje. Jaz razberem samo to, da ima normalen odnos z materjo, ki si zna vzeti čas tudi za otroka. Marsikdo si ga ne.
In če je tamala edinka, drugega nima za družbo. In če na srečanju ni bilo drugih otrok, je logično, da 6- letnik ne bo ure in ure nekje ždel sam in se delal nevidnega.

Jaz zaenkrat lahko mamico samo pohvalim. Otrok ima prednost pred žlahto.

Kako pa je sicer mala? Zna ubogat? Se drži dogovorov starosti primerno?

Kako kaj zdravje, ti pa si budala! Verjetno svojim pamzem tudi vse pustis, zato bodi pripravljena, da se ti bodo slej ko prej usrali na glavo in ti bos zelo uboga! Good luck!

Krnekipato, vzeti si cas za otroka, ali mu vse dovoliti, pa je velika razlika. Ocitno si tudi ti permisivka! Pa kaksne froce to vzgajate, zaboga? Razvajene, narcisoidne, neempaticne, ste pomislili, da bodo posasti, ko odrastejo? In ce jim starsi ne bodo zagotovili vsega, kar se bodo izmislili, tudi, ko bodo ze odrasli, bo to se zelo narobe!

Odgovor na objavo uporabnika
GTfed, 13.10.2020 ob 07:46

Sestra ima hčerko staro 6 let, ki je izredno posesivna. Moja sestra namreč meni, da ji mora posvetitit vso pozornost, vedno, kjerkoli.
Samo primer, pridejo k nam na kosilo, čvekamo in potem tamala pride in ji reče, da naj gre z njo risat/pisat/….sestra vstane in gre…vse pusti.
Druga stvar…skupaj smo bili na dopustu v neki hiši in nečakinja si je prvi dan vtepla v glavo, da jo je stran wc…pa smo vsi vedeli, da je ni strah, da je to le vzvod, da jo prilepi nase.
Tukaj se s sestro zelo razhajva v mnenjih, ker je bolj naklonjena permisvni vzgoji in ji dopušča preveč. Njen mož je prav bogi in se strinja z nami vsemi, ampka pravi da je nemočen.
Vidim pa da sestri zmanjkuje časa in energije zase…ampak tamali še kar dovoli vse.

Ljubosumna si na 6-letnega otroka 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close