Ko misliš, da si prebral že vse…
Če si informiran samo s Slovenskimi novicami in podobnim sranjem, visenjem vsak dan na monu, je tvoj šok nad takim branjem upravičen. Drži se raje čevapčičev in ajvarja ter preprostih tem. Debat, ki so tebi znanstvena fantastika, se niti ne lotevaj, ker nimaš niti osnovne podlage, da bi lahko sploh kar koli komentiralo, še manj pa argumentiralo.
Če si informiran samo s Slovenskimi novicami in podobnim sranjem, visenjem vsak dan na monu, je tvoj šok nad takim branjem upravičen. Drži se raje čevapčičev in ajvarja ter preprostih tem. Debat, ki so tebi znanstvena fantastika, se niti ne lotevaj, ker nimaš niti osnovne podlage, da bi lahko sploh kar koli komentiralo, še manj pa argumentiralo.
[/quote]
Slovenskih novic ne berem že vsaj 10 let ne, prav tako ne raznih bedarij.
Blebetanje po FB z raznimi nepreverjenimi dejstvi bi moralo biti kaznovano.
Se sprašujem kako lahko mirno spite, če v vsem vidite zaroto? Halo, da je zemlja ploščata? Sem mislila, da smo v 21.stoletju…
Človek rabi zdravila, ocitno ti tudi.
Seveda, YT (in podobni kanali, soc. omrežja) je pa ja verodostojen vir informacij. To, da lahko objavlja vsak, ki ima 5 min časa in da nihče ne preverja (virov) informacij, naj te ne zmede. Tudi to, da gre za lovce na klike ($), je postranskega pomena, ko se gre za resnico.
Tole npr. je glas Nikole Tesle…
https://youtu.be/dn7gIX0Tb0A
iz dokumentarca iz 1980-ih 😉 Tip je res car – čudno, da v tem niso videli reinkarnacije Jezusa. To bi šele bila novica!
To je drugače sin Mitje Rotovnika. Jaz seem se mu zoperstavila na njegovi strani, polni dezinformacij in teorij brez podlage, pa me je na hitro zbrisal, še prej pa napadel, da spim, sem ovca in da potrebujem psihiatra. Tako napade čisto vsakega, ki ga poizkuša demantirati. Tip je vzkipljiv, nesramen in očitno nima drugega dela, kot da si lasti članke tujih teoretikov zarot in jih cele dneve prevaja.
še bolj zanimivo je, da noben teoretih o ploščati zemlji še ni bil niti ni podal dokazov, kaj je na drugi strani ploščate zemlje, torej na eni smo mi, vsi kontinenti, vse države sveta itn. torej kaj je na drugi strani pa ne pove noben teoretik zarot, zdaj če jim povem da je na drugi strani ploščate zemlje nova stran v atlasu me bodo raztrgali ker sem jim ubil upe…
še bolj zanimivo je, da noben teoretih o ploščati zemlji še ni bil niti ni podal dokazov, kaj je na drugi strani ploščate zemlje, torej na eni smo mi, vsi kontinenti, vse države sveta itn. torej kaj je na drugi strani pa ne pove noben teoretik zarot, zdaj če jim povem da je na drugi strani ploščate zemlje nova stran v atlasu me bodo raztrgali ker sem jim ubil upe…
[/quote]
Pod zemljo so štirje sloni, sloni pa na želvi.
Ko berem take zadeve, mi zmeraj pride naprej misel, da zgodovino pišejo zmagovalci. Neka druga resnica, druga plat zgodbe, ki po kapljah polzi po utišanih kanalih, je preslisana, takoj ubita, zanikana ali zasmehovana. Večina naivnih zamahne z roko in gre dalje. Zakaj. Ker jim je nepomembna, ali pa vsaj ne dovolj, da bi jo zaznali na molekularni ravni, ki bi kot celota tvorila povsem drugačno sliko. Predvidevam, da je tudi pri teh stvareh tako. Nedalgo nazaj sem brala, kako je nek teoretik dokazal uveljavljeno pravilo, ki je bilo matematično dokazano, da niso bile vključene vse neznanke, zato je bil izid lažen. Ne me vprašati, kaj je to bilo. Verjemite, da do tam nihče na monu niti ve ne, da obstajajo ključi razlag. In zanimiv mi je bil stavek, ki ga je ta teoretik izrekel. Namreč, da on je ta, ki je našel dodatno neznanko, ni pa ta, ki bi lahko potrdil, da je to zadnja, ki je manjkala.
Nimam pojma, ali so sateliti v vesolju. Niti če se iz teh satelitov vidi zemlja. Morda mi kažejo posnetki lino kalejdoskopa, ki je na drugi strani ustvaril krogli podobno sliko. Ne vem, če so vijaki in matice leta 69 vzdržali sile poleta skozi gravitacijsko polje. Če gledamo tuzemsko tehnologijo tistega časa, se res lahko poraja dvom.
Nisem tu, da sodim. Sprejela sem podatke, ki so jih nekoč pisali, verjetno zmagovalci. Ali so cilje dosegli s prevaro ali zares, pa mi tu, posamezniki ne moremo ne dokazat in ne ovreči, ker so naša znanja omejena na to, kar so nam prodali. Največji geniji so v svojem času večinoma veljali za bedake. Čeprav mislim, da tale naš rotovnik ni te vrste bedak, še vedno ne morem kvalificirano trditi, da nima prav.
Ne vem, če so v pravilnem vrstnem redu.
To je samo izsek profila, na vsake par ur ma novo resnico.
[/quote]
Ploščata Zemlja je dvodimenzionalen svet, kakršnega doživljajo rastline.
Živali in ljudje doživljano volumen, kar predstavlja tridimenzionalen svet.
Sploh pa – nismo mi v svetu, ampak je svet v nas. Čutna podoba, ki jo dobimo prek čutil, obstaja samo v našem umu in ne odraža resničnega predmeta, po katerem je nastala. Je samo prerez prave stvari, ne pa celota. Fizični predmeti, ki jih zaznavamo zunaj sebe, so le konglometati utripajočih atomov in molekul. A v njih ni oblik, velikosti, barv… vse to se nahaja le v umu. Dejansko živimo v svetu miselnih podob, in ta svet projiciramo navzven.
Zato tisti, ki v sebi ustvarja podobo dvodimenzionalnega sveta, ni škodljiv, niti nevaren. Mogoče je padel v zavest rastlin.
Forum je zaprt za komentiranje.