vrtna igrala – kje kupiti
Veliko vas je že povpraševalo po rabljenih vrtnih igralih za malčke, pa ni veliko takih ki to prodajajo.
Me zanima kje kupujete take stvari (nove), kje je najbolj ugodno?
Zasledila se tudi, da baje v Avstriji obstaja trgovina toys, samo nimam pojma kje je to. Morda kdo ve? Je kakšna spletna stran?
Aja, zanimajo me predvsem peskovniki, tobogan, gugalnice, kakšno vozilo na pedala….
lp
V Grazu je ena trgovina Toy’s ‘ur us, pa ena je v Celovcu. Odtipkaj ime trgovine v gugla, pa bo gotovo kaj. Drugače smo pa mi te stvari kupovali v naših trgovinah, ker je vedno nekaj v akciji – Ariel, Baby center, Pikapolonica, samo slediti je treba njihove reklame. Pa Smoby smo ugotovili, da je kvalitten, čeprav imamo tobogan Chicotov, hiško pa čisto tretjo, pa je tudi super. Gugalnico smo pa kupili v Tušu in sicer Kettlerjevo – enkratna – barve ogrodja, kot tudi gugalnice in štrika so še vedno take, kot pred tremi leti, pa jo pere dež in suši sonce.
toys a avstriji zelo ugodno..
http://www.toysrus.com/category/index.jsp?categoryId=2255969&clickid=leftnav_cat_txt
Zakaj pa ne naredite sami? Ogrodje iz lesa, gugalnico pa kupite in namontirate. Enako lahko storite z toboganom, plezalno mrežo,… Meni osebno je mnogo bolj prijetno za uporabo.
LP
Moji starši so kupili v Bauhausu kvalitetna lesena igrala z dvema gugalnicama in še s plezalom, osnova je lesena, ki jo je bilo potrebno prebarvati, plastična so le sedala za gugalnice- taka za večje otroke in taka za manjše. Igralo se kvalitetno obnese, kljub temu da je bilo v akciji!
Imam štiri otroke, nekaj vem na to temo.
NE splača se kupovati:
– plastičnih toboganov (so aktualni zelo, zelo kratek čas, potem žalostno samevajo),
– majhnih gugalnic (so aktualne zelo, zelo kratek čas – kot pri toboganih),
– majhnih (plastičnih sploh ne) peskovnikov (otrok se komaj obrne notri, kaj šele da bi se lahko igral),
– majhnih plastičnih koles (se vse zelo hitro polomi),
– trampolinov (so aktualni malo časa, zavzamejo ogromno prostora, pa še umazani so hitro).
Kaj SE splača:
– velika lesena gugalnica (kjer lahko sam prilagajaš dolžino vrvi gugalnice) – da je aktualna tako za male kot velike otroke, mi smo sprva imeli tisto klasično gugalnico (da vpneš otroka notri), ko so otroci zrasli smo jo hitro zamenjali s tistim okroglim “gnezdom” (kar velikim cca. 1,2 m), zdaj se vsi od otrok do odraslih notri guncamo ali pa samo ležimo notri,
– lesen peskovnik – naj bo malo večji, recimo vsaj 1,5 x 2 m… (kamot je tudi doma zadevo narediti iz nekaj dil), da ima otrok res možnost ustvarjanja, mivko se poceni dobi v kamnolomih.
– kovinska kolesa – to je odlična naložba za vse starosti in otroci se ne naveličajo.
Forum je zaprt za komentiranje.