Naj grem na piknik s fantom ali sama?
Moja stara starša vsako leto septembra naredita piknik za rojstni dan in povabita žlahto. Z njima nisem bila nikoli v tesnih stikih, tudi varovala me nista nikoli. Na piknik sem zmeraj rada hodila zaradi bratrancev in sestričen, skratka bilo je fajn. Pri 18 letih sem prvič prišla na piknik s fantom, starih staršev nisem nikoli zanimala ne jaz, fanta niso čisto nič vprašali. Mladi smo se zabavali po svoje in bilo je fajn. Tudi pri 19 je prišel z mano, kasneje pa sva se razšla. Pri 20 sem pripeljala drugega fanta, misleč, da ta bo pa z menoj večno. Slišala sem kako je stara mama komentirala drugim, da moram s seboj zmeraj vlačit fante in to zmeraj drugega. Ta fant me je kasneje zapustil. Pri 21 sem spoznala novega fanta, pa ga zaradi odnosov s starimi starši nisem nikoli pripeljala ne na obisk, ne na piknik. Nikoli nista vprašala, če imam še tistega fanta, no še od šole nič ne vprašata.
Letos bo spet piknik. Z fantom že na pol živiva skupaj, jaz pa še vedno ne vem naj pridem sama, ali naj prideva skupaj? V bistvu me stara starša nikoli osebno sploh ne povabita, povedo mi starši. Kako naj naredim? Naj grem sama, pa pol žlahte sploh ne bo vedelo da sem v resni zvezi ali naj ga pripeljem s seboj, da ga spoznajo in pri starih starših izpadem kot kurba. Aja, stara sem 24 let.
Jaz bi šla na tvojem mestu sama in izkoristila čas za druženje s sorodniki, ne za predstavljanje fanta stotim ljudem, ki jih prvič vidi. Ne bi pa nič skrivala, saj te bo itak kdo vprašal, kaj se ti dogaja v življenju, pa povej za fanta, ga opisi, pokaži kakšno vajino fotko.
Ne vem, na tole malo tudi z njegovega zornega kota gledam, pri vajinih letih sem imela že svoje žlahte poln kufer, res se mi ni dalo še s fanti na njihove dogodke hodit. Če bosta ostala skupaj, bo itak cel lajf tvoje sorodnike gledal, pusti mu to soboto frej 🙂
tvoje vedenje, da na te družinske piknike vlačiš svoje trenutne fante, v preteklosti ni bila najboljša poteza. Deluješ mi kot ženska, ki je odvisna od odnosov in brez tiča ne zna živeti.
Na družinski piknik pripelješ fanta, ko je zveza resna. Glede na to, da “napol” živita skupaj spadaš med tiste, ki se hitro prilimajo neki familiji očitno. Če si sedaj z istim že tri leta, potem je to čas, da ga pripelješ na piknik, je pa seveda odvisno tudi od tega, koga bodo drugi pripeljali s seboj. Pa pri 24 tih letih je tudi že čas, da TI koga vprašaš kako je in pokažeš zanimanje za druge, ne samo obratno.
Jaz na te piknike več ne bi hodila. Stari starši te kot prvo sploh osebno ne povabijo, verjetno te niti čez leto nič ne pokličejo. Kot drugo, jih boli K zate in pol te še ogovarjajo.
S sorodniki, s katerimi ste si dobri, imate stike kadarkoli. Če pa so samo na pikniku stiki, pol jeb** tako v stilu rumeni tisk srečanje.
V nekih letih pa tudi otroci dozorijo, ane
Stari starši so taki do tebe, ker so zdravi in imajo vsega dovolj. Bognejdaj, vendar poznam primere, ko so se stari starši tako obnašali, potem pa so zboleli in so potrebovali nekoga v družini za pomoč pri oskrbi, potem pa si zanje svetnik/ svetnica oziroma končno opazijo, da tudi ti živiš in koliko stvarem se odpoveš, da jim pomagaš, kar se prej niso zavedali..
Očitno imaš karmo, da fanta, ki ga pripelješ na piknik, te ta potem pusti, ko spozna žlahto… Mogoče počakaš na poroko… ta stare ni dober preveč kazat, lahko še kakšne slabe vzorce opazi… vajina zveza je vajina stvar, mogoče tudi kakšen piknik preskočiš,d a bo zveza čisto resna, pa bo mir. Tud jaz imam dost, da mali skoz neke druge punčare vozi okol in sem mu prepovedal, dokler ne bo imel resne za na ohcet. Ne rabim niti vedet niti mi jih ne rabi kazat.
najprej se posvetuj s fantom, če on sploh želi iti zraven, drugače pa pelji zraven frendico. Ni pa ti tudi potrebno iti in se opraviči. Samo vedi, da če te ne bo, boš tam predmet obrekovanja, ampak te naj to ne spravi iz tira, ker te tudi drugače obrekujejo za hrbtom. Če si tudi sama to ugotovila, jih lahko malo pohecaš, da si se odločila, da boš šla v samostan in da take zabave z obrekovanji niso primerne za tebe, ker imaš drugačne nazore. Drugače pa menim, da ti mora pomeniti v teh letih največ tvoj fant in nič ni narobe, če katerega ti pustiš ali pa on tebe. Dolgoročno je to dobro, da ne žrtvuješ življenja samo za fanta in da znaš sebe bolj cenit. Veš, tudi tiste, ki smo se poročile s prvim, nismo nič bolj cenjene. Živiš samo enkrat in dovoli si biti srečna.
V bistvu so butasti tvoji starši, ki so ti očitno pustili, da si počela ravno kar ti je pasalo. Na družinska srečanja pride družina, ne pa neke občasne ali začasne prikolice. Pri devetnajstih še morda nisi bila dovolj pametna, pa bodi vsaj zdaj. Na piknik pojdi sama, čestitaj, vošči, malo poklepetaj s sorodniki, potem se pa opraviči, da te čaka fant, da gresta domov, brez nadaljnega razpredanja. Dala boš vedeti, da ti ni bilo všeč, da so te osirali v preteklosti, hkrati pa tudi, da si vendarle malo bolj zrela. S fantom pa naredita fišto za tiste bratrance in sestrične, ki ti pomenijo za druženje.
Forum je zaprt za komentiranje.