Nimam nič pa si sposoja pri meni
stvar je taka, da nisem ravno pri denarju, tudi cunje imam nizkocenovne, pogosto iz druge roke, omara je pol prazna, isto kot denarnica. Problem pa je, da si prijateljica, bližnja sorodnica nenehno hodi sposojat k meni, kljub temu, da je situirana neprimerno bolje, omaro spuca vsako sezono in nakupuje novo robo, ni da ni. Žal mi oblačila vrne spacana, včasih jih celo pozabi, ali pa so uničena.
Rekla sem ji že,da še zase nimam, pa se le smeje in vzame kar ji je všeč. Se bojim, da jo bom enkrat užgala po roki ko bo odpirala omaro!
Razen te hibe je ok, nasplošno fajn punca, samo mi pobira potrpljenje. Nasvet prosim, enega ki ne vsebuje kreganja na smrt ali kakega fockanja po prstih…
Zakaj misliš, da si kar tako vzame in se ti celo smeje? Zato ker ji TI to dovoliš. Torej ni problem v njej, ampak v tebi. Ker sem prepričana, da tega ne dela vsakemu, samo tebi, ker ji pač to dovoliš. Seveda ima problem, da tako arogantno pride in si vzame, kot da je njeno, ampak to lahko počne samo zato, ker si TI tista, ki nič ne narediš.
Kot opisuješ, te zelo podcenjuje in ponižuje. Saj če bi si samo sposodila, bi še nekako šlo, ampak to, da se ti smeje in pobira iz omare, tako kot da je do tega upravičena, pa da ti oblačil ne vrne oziroma so le-ta uničena, zelo lepo kaže na njen odnos do tebe. Dobesedno boli jo K zate. Ne za tvoja oblačila, ampak zate. Ima te zato, da te izkorišča, ker te pač lahko, ker ji ti to pustiš.
Itak, to prenašaš že XY let in če boš karkoli zdaj spremenila, boš ti tagrda. Ampak pisanje po forumu pa tudi ne bo rešilo ničesar. Torej pogovor, da NIMAŠ in da naj si ne sposoja več, ker tudi vrne uničena oblačila, ti imaš pa problem potem kupiti nova, ker NIMAŠ. Nato pa se tega tudi drži in ne odstopaj. Naj ti ne odpira omare, naj si ne izposoja, še manj pa ji ti posojaj. Pa postavi se enkrat že zase, ker problem ne bo le sorodnica, temveč vsi ostali, ki bodo hodili po tebi, ti boš pa to prenašala.
Pa kje se najdete ljudje brez vsake hrbtenice, ki si dovolite, da vas ima vsa golazen za predpražnik, po katerem svobodno taca? S kakšnim ološem se družite? Naj bo sorodnica ali angleška kraljica, nima kaj brskat po moji omari. S folkom brez osnovne kulture bi hitro opravila. S takimi se ne družim, nima vstopa v moje stanovanje.
Se nič ne ceniš? Ne maraš? Te starši niso naučili, da ne smeš dovoliti vsakemu, da ti serje po glavi, kot se mu ravno zljubi?
Si res tako obupana, da za tako gnido rečeš, da je drugače fajna?
Še naprej ji na lep način govor.
Če bi ji sam 1x oštro in glasno povedala, vrjem da ne bi več tega delala. Je.beš tako sorodnico.
Uff, se spomnm par let nazaj pride moja sorodnica s familijo iznenada na obisk. Sm bla tist trenutek sama doma, glih neki kuhala. Ona pa, sam čez vrata pršla, direkt v kuhnjo, pokrov od lonca gor da vid kaj se kuha in: joj, glih prou smo pršli, itak smo lačni….. Haha, sm ji sam na glas in odločn povedala da to kar je zdej nardila, da ji je 1.in nikol več in tko lačni kot ste pršli, tko lačni al pa še bolj, če boste dolg sedel, boste šli nazaj. Ma mamicu ti, si lahk 100x moja žlahtnica, ampak tko se pr men ne boš obnašala. Se je na konc opravičla, tud še dandans prhaja na obisk, ampak kej tazga nikol več ni nardila.
pokojna je zaradi infarkta in nimam več teh problemov z njo. Takrat pa je bil problem, kako boš dokazal, da je kaj izginilo. Je pa to počela par let.
[/quote]
Jaz bi nekje dobila ponarejen keš in ga not nastavila. Kakšnega 100-ka, da bi se ja osmešila, ko bi bila v trgovini in bi čekirali, če je pravi 😀
Ma res ne razumem, da takole dopustiš da dela kar hoče. Jaz bi ji že zdavnaj vrnila, ali ključavnico na omaro montirala ali v obleke naj nastavila, da bi baba orenk alergijo staknila ali skrivoma bucike not, da bi se napičla ali…. ma, možnosti je ogromno. Takoj dobim cel repertoar idej, če se kje kakšni takole sprijeni ljudje pojavijo:)
Ni čudno, da se nekatere ženske leta in leta pustijo maltretirat dedcem, če imajo očitno tako slabo samopodobo, da imajo vsako izkoriščevalsko kroto za prijateljico. Lahko se ji userje na predpražnik ali na glavo, vse bo požrla, namesto da bi ji pokazala vrata in ji odločno povedala, da z njo noče imeti nobenega opravka več.
Forum je zaprt za komentiranje.