Študentski domovi – LJ
Pozdravljeni!
Malce bi informativno povprašala glede bivanja v študentu (npr. da študiraš na Ekonomski fakulteti). Študentom je na voljo javni študentski dom, zasebni študentski dom in zasebnik s subvencijo. Kakšne so razlike – katerega izbrati?
Ali obstaja bivanje, kjer ti je v celoti krita soba – stroški pa so verjetno njegovi, ali ti krijejo le del – vse to seveda, če je študent upravičen zaradi več razlogov.
Kateri je najprimernejši za bivanje, da imaš mir, ki je potreben za učenje oz. bi ga na splošno pohvalili?
Lahko ti povem za študentski dom in za bivanje pri zasebniku z subvencijo. Bila sem v študentskem domu v Rožni dolini, meni je bilo grooznoo, nonstop fešte, narodnjaki ali pa nek rock glasba nonstop. Se hočeš stuširat, žurka v kopalnici ker je to pač največji prostor v štuku, drugi dan vse pobruhano. Zdržala sem točno eno leto potem sem šla k zasebnikom. Plačaš to ceno, ki je ti določena, takrat je bilo okoli 80e. To je to. So pa bili prijatli več let v študentu in so se imeli fino. Jaz tam nisem mogla nardit nič, čeprav sem se z cimro razumela nikoli nisem bila sproščena. Pa sem bil apred tem 4 leta v dijaškem domu, tako da sem bila navajena živet s cimrami. Je pa odvisno tudi kateri dom dobiš oz katero stavbo, ene so bolj mirne, imajo dve sobi svojo kuhinjo, mi smo imeli skupno. Pri zasebniku sem zaprosla za subvencijo, more te imet prijavljeno in pogodbo rabiš,drugače ne gre. Skupaj gresta podpisat to subvencijo in potem on dobiva nek del najemnine od njih ostalo od tebe. Jaz sem mu dajala 120e od njih je dobil še 80e. Imela sem svojo sobo ter še dve cimri v stanovanju. Zame dosti boljše kot študent, je pa seveda dražje, pa težko je najt lastnike, ki so to pripravljeni uredit. Za zasebne študentske domove nevem, sem pa bila na parih žurkah pri njih, tako, da sklepam, da je vzdušje podobno kot v študentu.
Hvala:)
Letos, se prijavlja (ali podaljšuje) za bivanje preko računalnika. Torej katera bi bila najcenejša varianta, študenstki dom ali? Je pa razlika da če najdeš zasebnika s subvencijo si deliš sobo ne samo še z eno oseba ampak 2+? V javnem študentu pa je ponavadi soba za 2?
Ful imam enih vprašanj, ker nimam pojma kaj izbrati, da bo najboljše in seveda da ne bo cena visoka.
Forum je zaprt za komentiranje.