Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako naprej v novi vezi po ločitvi?

Kako naprej v novi vezi po ločitvi?

Sem ločen in v novi vezi ampak nisem siguren ali sploh želim ponovno družinsko življenje. Z ovo partnerko se imava sicer zelo dobro in ne morem se pritoževati, ampak vseeno nisem popolnoma prepričan ali sploh želim vse znova začeti. Ona je meni predana in si tudi želi imeti otroka, jaz ga imam že od prej. Nevem ali je prav, da se spuščam v to glede na to, da nisem prepričan, da si tega sploh želim. Želim si najboljše za svojega otroka in prav zaradi tega se bojim kasnejšega mačehovskega odnosa.

Se pa hkrati tudi zavedam, da se moram odločiti ker čas gre naprej tako zame kot tudi za njo.

Vedno iskreno in pogovor o vsem. To bo najboljsa pot zate in vsako partnerko.

najbolj fer kaf lahko storis v dani situaciji je, da si iskren do nje in sebe.

Čez par ur bo ob objavi sponka in pod objavo slika. Ker si prozooorna…

si razmiuslu o tem, da bi bil spet skupaj z ženo? to je vsekakor najboljše za otroka, vse ostalo so le približki temu…če sta naredila otroka, obstajo vedno možnost, da bosta spet skupaj in verjemi mi iz izkušenj, da je to edina rešitev za dolgi rok. Se pa morata dobro in iskreno pogovoriti.

Ločiti strah zaradi bivše propadle veze.. od svojih dejanskih “želja” ne bo enostavno.
Najbolje si je najti dovolj sposobnega terapevta (zaradi neurejenosti področja so priporočljivi psihiatri in klinični psihologi, ostali “terapevti” pogojno).
Tam lahko sami ali še bolje, z novo partnerico predelate razna poglavja svojega življenja.. na ta način bo moč tudi začeti ustvarjati nove strani na najbolj prečiščen in skristaliziran način.

Dopisno po MON-u tega seveda ni moč narediti.

De omnibus disputandum..

Ajd ne štekam da rineš v novo vezo. Sam veš da se je v prvem zakonu vse zalomilo po porodu. In zdaj ti podzavest neda miru ker veš da bo isto. Tako da pamet v roke pa končaj.
Ampak konc konc,ne padat ko bo klicala pa vabla na fjuk ker boš zibal.

si razmiuslu o tem, da bi bil spet skupaj z ženo? to je vsekakor najboljše za otroka, vse ostalo so le približki temu…če sta naredila otroka, obstajo vedno možnost, da bosta spet skupaj in verjemi mi iz izkušenj, da je to edina rešitev za dolgi rok. Se pa morata dobro in iskreno pogovoriti.
[/quote]
Ponavadi se ločitjo tisti, ki niso nič razmislili o tem, da bi ostali s svojim partnerjem v zakonu.

Sarkazem off.

De omnibus disputandum..

Ločiti strah zaradi bivše propadle veze.. od svojih dejanskih “želja” ne bo enostavno.
Najbolje si je najti dovolj sposobnega terapevta (zaradi neurejenosti področja so priporočljivi psihiatri in klinični psihologi, ostali “terapevti” pogojno).
Tam lahko sami ali še bolje, z novo partnerico predelate razna poglavja svojega življenja.. na ta način bo moč tudi začeti ustvarjati nove strani na najbolj prečiščen in skristaliziran način.

Priporočate kakšnega konkretno? Ne glede na lokacijo..samo da ve kaj dela. Hvala vnaprej

Očitno si nisi vzel časa zase, preden si šel naprej. Pusti vse, predelaj stvari v sebi, potem boš videl.

mene pa zanima, če ima kdo izkušnje, da je po ločitvi spet se približal bivši ženi ali možu? Kako se je izšlo?

Strah te je da bo isto kot s prvo.
To custvo nima veze s partnerko njo imas rad
Ampak ker se te stvari rade nardijo cvikas.
Vsen pa,se enega otroka da ima tvoj sin brata je super. In mislim da lahko ze zdaj vidislsk se bo partnerka obnasala do sina.
Zaupaj v njo. Pa problem rad nastopi. Ko ti sin sere po glavi ti kot oce se mu noces zamerit in mu dovolis
Clovek ki pa je zraven,pane more verjet kaj vse se sinu dopusca vidi v naprej da je za sina skodlljivo.
Ti tega ne bos vzel za dobronamerno ampak da to govori ker da ne mara tvojga sina. In potem se zacne vse krhat.
Namest da bi mel v glavi da vec glav vec ve. In da tisti ki ni tsko custveno vpleten je ponavadi boljsi vzgojitelj.
Ne boj se
Pojdi v vezo,ker sam biti ni fajn. Mas sreco da te parterka ljubi.
Poglej kolk ljudi ne najde cloveks.

Stara, ti boš že vedela, ko takim, ki bi ti lahko bili sinovi lažeš in se motoviliš okoli njih, pa še sploh ločean nisi….jaooooooo

Ti si šel v to zvezo samo iz nagona- da ne bi slučajno ostal na suhem pri zaključkui predhodnje veze. Če bi šel iz ljubezni in prepričanja, da je “to, to”; ne bi tako razmišljal in v dvomih spraševal na forum 🙂

Nova partnerica pa jasno, da te želi “ujeti in zabetonirati” na skupnega otroka 🙂 Skrbi raje za svojega potomca še lepo naprej ( tudi finančno) in si najdi tako za naprej, ki te ne bo “izsiljevala” s skupnim otrokom 🙂 Srečno!

čaki,čaki.
otroka imaš.
logično da si tudi ona želi otroka se ti ne zdi?
to bi pa ja lahko vedel.
zakaj misliš sam nase???
zakaj si si poiskal tako ki nima otrok,če jih nočeš?????
aja ker tako je bolj enostano kajne?????
ne vem zakaj si ne poiščete sebi enake ne pa da potem jokate po forumuih…
al je moški ki ima otroka in joka ker jih zenska hoče..
al pa ženska,ki jih nima joka,ker ima moški otroka,ki so nemogoči in jih moški noče več….
jaooooooooo vsak teden iste teme…

Najprej se pri sebi odloči ali želiš še enega otroka ali ne. Če je odgovor ne, se naroči na vazektomijo (https://www.abczdravja.si/reproduktivni-sistem-in-secila/sterilizacija-moskega-se-vedno-buri-duhove/) in imaš na tej smeri mir. Hkrati je obvezen pogovor z novo partnerico, ki jo seznaniš s svojo odločitvijo in ji daš prostor in čas, da se odloči ali bo ob tebi ali ne.

Človek mora slediti samemu sebi. Bodi pošten do sebe in če si ne želiš več otroka (predvidevam, da je to problem), potem bodi jasen in ji to čimprej povej. Če je tako, da si ga ona res želi, ti pa ne, potem nista za skupaj. Ja, v časih je potrebno prekiniti kakšen odnos, da pride takšen, ki je pravi. V tvojem primeru bi bila najboljša partnerka, ki tudi že ima otroka (redke so ženske, ki si otroka ne želijo).

Zakaj eni rinete v neke nove veze, dokler sami pri sebi ne razčistite, kaj sploh hočete?

Pa zakaj za vraga rineš v “zvezo” ??
Zmenita se za občasnišvo … pač gresta skupaj na izlet, če vama zapaše se zgo.nita …
A veš, da si ona želi zveze s tabo (gospodinjanje, pospravljanje, usklajevanje … ena sama jeba od življenja) ☺

Evo ..točno zaradi takih mi na konc pameti ne pade, da bi se še kdarkoli spuščala.v kakršnekoli odnose z moškimi. Občasništvo? Nategni in pobegni nekje na skritem in to ti je to. Kako romantično jeb.ote … ajajaj… raje sem nuna do smrti, prisežem.

Ja občasno druženje.
Mislim; sori avtorica, ampak če kdaj ostanem sama, je to edini način kako bi si predstavlajala vezo. Greš na izlet, se daš dol ko te meče in to je to. Kaj pa naj? Vsakemu, ki bi mi na dušo pihnil naj bi prrdstavila svoje otroke ali kaj? Ma ne bi, ni šans.

Ni panike. Smo različni in prav je tako.

Jaz pač nisem za take “podvige” oz izlete. Staromodna pač, kaj čem.

Odgovor na objavo uporabnika
Mislim, 09.08.2020 ob 07:49

Priporočate kakšnega konkretno? Ne glede na lokacijo..samo da ve kaj dela. Hvala vnaprej

Enako me zanima-ali ima kdo resnično dobro priporočilo terapevta za po ločitvi- če kdo ima z imenom in izkušnjo-ker res je tega veliko in težko je vedeti koga prositi za terapijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close