Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Meni se ne zdi normalno!

Meni se ne zdi normalno!

Mati je kupila poslovni prostor pred 4 leti. Notri je tudi del mojega denarja. Z namenom da imam tam ‘storitve’ poleg nje. A je takoj pozabila in to oddajala. Sem ji pustila. Nic ji nisem komentirala. Zdaj odkar je korona pa ne more oddat. Na moje storitve in ravno namen nakupa je pozabila oz njeni nameni niso bili v startu iskreni. Prostor je vreden 95000.
Zdaj bi brat, ne dela, lenuh, ki ji cuza denar imel pri 28 zobno protezo. Zobe ima gnile in obup, bivsi narkoman.
A mati hoce ta prostor prodat da denar da njemu za zobe.???
Meni se zdi to nespametno in noro.
Bolj ko ji umirjeno povem, da naj ne hiti s prodajo in naj ustavi sinove apetite manj slisi.
Ne bi rekla, da se njen sin jutri poroci in rabi stanovanje. Pol bi bila prodaja prostora bolj smiselna.
Mene zica ko grem v trgovino za hrano( ji kupim za 40 do 50 eur tedensko) in joka da nima denarja. Vceraj sem jo ujela, da je sinu dala bancno kartico, in rekla na tu imas dvigni kar rabis, da ona(sestra) ne vidi, ker mi bo tezila. Sem se odzvala “kaj govoris, kaj skrivas, koga imas za budalo s trgovino”…

Meni se ne zdi normalno prodat poslovni prostor za umetne zobe.
Da bi rabil za operacijo, presaditev srca, placljiv organ, ne bi nic rekla.

Ce ji komentiram naj gre mulc delat in trosit svoj denar, ter na svoje zivet se mati dere name. Ce ji recem, a sta se porocila vidva, da zivi se pri mami in nima zenske, mi je skoraj primazala klofuto.

Naj proda, tebe izplača in pojdi daaaaaaaaaallllllllllleeeeeeeeeeččččččččččč stran. Že včeraj je bilo prepozno.
Odnosa ne boš spremenila, ne njenega do brata in še manj njenega do tebe. Ti boš vedno samo in le bankomat. Zanjo druge vrednosti nimaš. Niti ti ni mama. Reši se!

Lahko samo pritrdim – zahtevaj svoj vloženo delež in stran, ne pa da ji ti financiraš futer, ona pa s svojim denarjem financira lenuha. Zbudi se.

Ne razumem, kje je keč. Praviš, da od takrat, ko ste to kupili, nimaš nič od tega. Torej je to super ideja. Naj proda, tebi da tisto, kar si vložila, in to je to.

Ne razumem to z bančno kartico. Menda ni tvoja kartica, al kako? Ker če ji daješ svojo kartico, potem si pa res butara, oprosti. Če pa je kartica njena, pa kaj tebe briga, komu da svoj denar.

Poberi keš od prodaje in odidi. Saj menda ne živiš pri njej, ali kaj? Ohladi stike in to je to. Ona pa naj svoj denar vloži v njegove zobe, kaj te briga!

Lahko samo pritrdim – zahtevaj svoj vloženo delež in stran, ne pa da ji ti financiraš futer, ona pa s svojim denarjem financira lenuha. Zbudi se.
[/quote]

Tudi meni se to ne zdi normalno. Ampak: ali imas kaksna dokazila, da si sofinancirala nakup tega prostora? Ce ga imas, takoj zahtevaj svoj revaloriziran vlozek denarja nazaj. Magari z odvetnikom, ker ocitno so vasi druzinski odnosi sli rakom zvizgat.
Ce nimas nobenega dokazila, pa se bojim, da ga bos tezko izterjala.

bistveno vprašanje: Si v zemljiški knjigi vpisana kot lastnica?
Prodajte in vzemi svoj delež … ter se odseli.

A to je provokacija? Pa dobro a si ti prtegnjena? Kaj se greš posle če vidiš da je blesava. Si vsaj dobila kaj denarja od najemnine za svoj delež investiranega? Če si pametna poskusi čim prej dobiti svoj del denarja nazaj. Potem pa nehaj zalagat prtegnjeno mamico z tedenskimi finančnimi injekcijami. Naj se sama znajde s svojim sinkom. Boš videla takoj bodo problemi, ki niso tvoji izginili.

;-))))) Adličnu, sedi 10!

Pardon, devetko ti dam, si pozabilo “butaro”… 😉

Preprosto te nima rada. brata ima. veliko takšnih mam in očetov je.

Ona s svojim denarjem lahko dela karkoli joče, ti pa tudi.
Ona se je odločila, da bo financirala sina, ti pa mati.
Očitno ima dovolj, če daje denar sinu, da ti ni potrebno ji v rit tlačiš. Naj te razsvetlim – zato te ne no nič bolj cenila in se zastojn trudiš.
Točno vem kje si! In tukaj boš ostala, dokler ji ne boš pokazala kje je meja.
To ne pomeni, da se Kregar z njo. To pomeni, da ji ukinja vsa finančna sredstva. Ni ji treba nič dajat. Hitro bo začela drugače gledat na denar in tudi tebe.

Kar se nepremičnine tiče, bi ji mirno rekla, da naj naredi kot želi, vendar da pričakujem, da mi no vrnila moj vložek. Če tega ne bi storila – pa pa – do vračila! Pa družina gor ali dol!

Zelo ste me presenetili z odgovori. Hvala. Ste mi dali pogum za naprej.🤗

Večina odgovorov se mi zdi malo pregrobih. 😳 Dvomim, da te mati nima enako rada. Gotovo se čuti krivo in dolžno za situacijo tvojega brata. Verjetno je v njenih očeh nebogljenček. Ti pa sposobna punca in zato naredi, kot naredi. S prikrivanjem po navadi sami sebe zaščitimo pred konfliktom. Verjetno niti sama ne zna njemu reči ne, ker se boji da jo bo popihal in zašel nazaj na tako grozno pot. Za starša je to zelo grozno, se boji in se trudi rešiti kot pač zna. Te stvari poznam iz druge roke, ker je moj partner zdravljeni odvisnik. Sicer se jih veliko postavi na svoje noge in neha z đankurskimi forami. Na žalost mi deluje, kot da tvoj brat s tem ni opravil. Posledično kasira ta odnos tvoja mati. Ti pa si ujeta v sredino tega sranja. Sicer pametovati v tvoji situaciji nimam kaj. Ampak če izrazim kaj bi se meni zdelo najbolje. Nehaj dajati denar. Če se ne živiš na svojem, probaj doseči to. Z mati se dogovori, da dobiš svoj delež nazaj. Verjetno bi bilo zate tudi zelo koristno, da ji v umirjenem pogovoru zaupaš svoje občutke in doživljanje tega odnosa. Boš videla, če kam prideta. Če ne, boš pač vedela, da si poskusila. Ker ta jeza, ki se ustvari v takih odnosih začne razjedati. Postavi se zase, in vedi da si pomembna.
Veliko sreče ti želim. Se najbolj pa, da se vam enkrat odnosi popravijo. 😉

Umakni se od druzine. Sicer to ni druzina v pravem pomenu besede.
Imam podoben primer. Bratu je mama dala vse, moznost studija, stanovanje, parcelo, placa oz preplaca mu vsako uslugo. On ji pa niti ljubezni in spostovanja ne da. Ampak kot kaze, ljubezen nima matematike.
Prej ko se sprijaznis in razcistis custva, lazje ti bo. Edino zdravilo je to, da ce ti kaj pravno pripada poberes in gres. Sama s seboj pa razcisti custven vidik, da te ne bo “bolelo” v srcu, da bratu vse, tebe bi pa se ozemala psihicno in materialno. Tvoja mati ni samo, da nima prave ljubezni do tebe, se izkorisca te. Pojdiiiii in si samozavest in ljubezen pridobi drugje. Srecno!!!

Z osebno toplino. Podpis!

Res ne.
Prodala bi poslovni prostor v vrednosti 95.000€,da bi mu kupila zobe, ki bi prišli cca 3500€ (če ne greš k najdražjemu, je cena dosti nižja).
Zdaj al nas imaš ti za norca al ima ona tebe. Nekdo nekoga lepo hrani z zgodbicami.

Reci matki, naj ti izplača tvoj vložek, ona pa naj zagoni denar za mamileka in bo na koncu itak brez vsega.

Mene cifra zob ne zanima. Enkrat rece 5000, drugic 7000. Kaj tocno ne vem, ker me ne zanima.
Bolno se mo zdi da proda prostor da njemu da za zobe.
Mislim si da je to njegova finta zadaj, danes zobeki, jutri bo hotel Mecko vozit.
Pa safari pocitnice. Al kar si bo zmislil.
Ji bo vse izcuzal. Pa bo na cesti mati.

Ne morem verjet. Mene moj otrok ne bi preprical v kaj takega.

Da bi se slo za resno bolezen, presaditev organov, v tujini. Ne bi prodala prostor.
Bi za svojega otroka ze zbrala, prodala avto, sebe ce rabi, samo poslovni prostor, stanovanje ne bi nikoli.

ne razumem kako si lahko tako kruta do brata. ce je narkoman in zlomljen je za to kriva mati ne pa on sam. namesto da mu nagajas mu rajsi pomagaj. mogoce pa rabi roko nekoga ki so mu te stvari jasne. me veseli da sama nimas teh tezav ampak zobje so zelo pomembni. kako lahko on je? verjetno zelo tezko.. mogoce mu bodo pomagali pri samozavesti in si bo uredil zivljenje. ce imas sama ocitno prevec denarja zakaj si tako skrta? je sicer res da on ni tvoja odgovornost samo vseeno je druzina in to najblizja. ce ti je toliko do denarja naj te izplacajo in se nikolo vec ne vracaj v okolje ki ga ocitno preziras in gledas zviska.

Ni prav sodit celotno družino in to mamo in brata, ko ne poznamo celotno situacijo. Ti najbolj veš kakšni so odnosi. Vsekakor pa zaščiti sebe in svoj denar. Prav bi bilo, da gre brat delat, a žal na to nimaš vpliva. Poskusi res dobit svoj denar nazaj in ne dajaj ga več mami. Če nima za hrano ji to le kupi, a če veš, da ima dovolj prihodkov, da se vzdržuje, potem za to ni potrebe. V kolikor bo imela po prodaji večjo vsoto denarja na računu je zelo možno, da ji bo tvoj brat počasi vse pobral. Pogovori se z njo mirno, povej da te skrbi za njeno prihodnost, kaj ko ne bo več mogla sama skrbet zase, treba je imet nekaj denarja na strani za morebitno pomoč takrat. Ti tudi ni nujno, da boš lahko. Nikoli ne veš v življenju kako se obrne. Lahko ostaneš brez službe, zbolis, imaš nesrečo, Bog ne daj, a lahko se zgodi karkoli in morda boš tudi sama v škripcih, zato je treba razmišljat tudi na najhujše. Ti pomisli nase! Poskusi pa tudi njej odpret oči, naj tudi ona poskrbi zase, ker ko bo sama in nesposobna skrbet zase ta tvoj brat zagotovo ne bo skrbel zanjo. Naj se ona tega zaveda. Naj ga prisili v odgovornost za lastno življenje. Sam se je spravil v tako stanje, sam naj se pobere. Dovolj je že da živi doma na račun mame. Mama ga ne pušča na cesti in lačnega in že to je veliko. Naj bo hvaležen za to. A sam od sebe ne bo če vescas dobiva potuho. Mami odpri oči, da mu dela medvedjo uslugo. Za svoje zobe bi bilo prav, da poskrbi sam. Naj gre delat in varčuje. Naj nosi posledice svojih odločitev! Le tako bo pripravljen na življenje tudi ko mame ne bo več…

A eni res ne veste, da obstajajo tudi starši, ki ne marajo svojih otrok? Potem ste bili res lepo vzgojeni.

Poznam veliko primerov, kjer so bili otroci celo življenje zanemarjani, ko so odrasli in si ustvarili svoja življenja, pa so prišle pijavke, ki so jim včasih rekli “starši” in zahtevali svoj denar nazaj, kot da so za svoje otroke zapravili nevem koliko, a v resnici je denar za otroke dala država, ki pa so ga tako ali tako porabili drugje.

Poznam preveč takih primerov, da bi se mi takšna mati, ki je “odvisna” od tvojega denarja in te nato še psihično jebe v glavo, smilila. Samo prekiniti stike in čim dalj stran od takšnih ljudi, ki te imajo za oporo, ti pa od njih nimas nič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close