Nerazumljiva privlačnost
Evo moj blesav primer. Vsake toliko časa v mojo službo prinese nekega tipa, ki se mu obraz vsakič razjasni, ko me zagleda. Sploh ne skriva pred drugimi, da sem mu všeč, čeprav sva oba poročena z otroki. Meni on vizualno sicer ni všeč, sploh ni moj tip, nimava nič skupnega pa vseeno občutim metuljčke v trebuhu in poželenje, ko odide. Ne odgovarja mi pozornost drugih moških, vendar njegova mi še kako paše. Doma se zalotim, da mislim nanj. Drugače mi ničesar ne manjka, niti pozornosti, niti sexa. Mož ga v vseh pogledih prekaša, niti ga ne mislim prevarat. Kaj za vraga se mi dogaja? Samo razumeti hočem, ker ne vidim nobene logike …
o, ja. enako oz. podobno. sva sicer oba samska, a popolnoma nekompatibilna za kakršnokoli zvezo. pač oba (preveč) predana delu, praktično nimava niti časa za resne zveze, pa dovolj poštena, da v to ne vlečeva oseb, ki si želijo kaj več. ko se najine poti križajo, je podobno, kot si opisala ti. tako zelo očitno, da naju sprašujejo, zakaj ne. zakaj ne, ne vem. verjetno noben od naju. in verjetno, če bi se v kaj spustila, bi tudi ta čar izginil. saj veš, nekaj je sanjarjenje, drugo je pa realno življenje z vsem, kar s sabo prinese. pa tudi mene drugam ali k drugemu sploh ne vleče, očitno pač je neka kemija in je to to.
Tudi meni se je zgodilo nekaj takega, bilo kristalno jasno, da nisva niti malo nisva kompatibilna. Vse je kazalo na to, naj se sploh ne spuščam v nič, ker bi bila zveza vnaprej obsojeno na propad. Pa me je kar nekaj vleklo k njemu. Dokler se nisva prvič dotaknila sploh nisem prepoznavala tega kot seksualno privlačnost. (Sliši se čudno, ampak je res, ves čas sem se spraševala, zakaj sploh rinem v to.) Ko pa se je seks končno zgodil, se je izkazalo, da je bil nekaj presežnega. Žal je bila to edina stvar, ki naju je držala skupaj, tako da ni trajalo dolgo. Sva bila pa oba samska, tako da ni bilo nekih dramatičnih posledic. Včasih imamo s kom pač tako povezavo. Tako da glede na to, da imaš doma vse, kar želiš, soglašam s tem, da v zvezi s tem tipom ne narediš nič 🙂 Če si pustiš preveč misliti nanj, je to lahko nevarno, saj veš, včasih se potem ne znamo ustaviti …
Ena izmed komunikacijskih veščin je razumeti metafore, fraze, prenesene pomene, simbole, branje med vrsticami in tudi druge v pogovoru pogoste izraze kot je “poročen z otroci”
Tolmačit pa ti fraze ne grem ker se mi zdi da mal provociraš. V kolikor ne provociraš pa, vsi smo otroci nekomu, ne glede na starost. Otrok svojih staršev si pa naj si 99 star.
Ena izmed komunikacijskih veščin je razumeti metafore, fraze, prenesene pomene, simbole, branje med vrsticami in tudi druge v pogovoru pogoste izraze kot je “poročen z otroci”
Tolmačit pa ti fraze ne grem ker se mi zdi da mal provociraš. V kolikor ne provociraš pa, vsi smo otroci nekomu, ne glede na starost. Otrok svojih staršev si pa naj si 99 star.
[/quote]
No, ena precej verjetnih razlag je tudi, da takšno ubeseditev uporabljajo predvsem ženske, ki se tako posvetijo materinstvu, da za kogarkoli drugega, kakor za otroke, v njenem svetu ni več prostora. Verjetno je potem tu tudi iskati vzroke za zagato, ki jo čuti na zavestni ravni. 🤔
paše ti pozornost. fact… pač si ženska, človeško bitje, in smo socjalni ljudje, to da ti nekdo nakloni lep pogled ali besedo bo vedno zaželjeno. Pač to, da zanimaš še koga drugega kot partnerja. S tem ni nič narobe pa mislim da deep down vsi to iščemo, potrditev, da še nismo za v staro šaro. Metulčki ki jih čutiš niso nič drugega kot vznemirjenje ker te nekdo obrajta. Vzemi si to kot kompliment in slej ko prej ti bo šlo na živce, da se moraš ukvarjat z nekom takim. Tko kot si rekla ničesar ti ne manjka, v resnici pa potrditev. Naredi kaj zase, na mentalnem notranjem miru, da boš srečna in zadovoljna v sebi, mogoče samo že dolgo nisi naredila česa kar si včasih oboževala. Ko boš temu posvetila več pozornosti bo vse to o čemer govoriš izvenelo, ostala bo pa ljubezn do sebe in družine ki si jo izbrala zase <3
No, če občutiš že poželenje… potem je pa res zadnji čas, da razrešiš uganko, ali ti pri možu res ničesar ne manjaka. :-)))
Očitno se zelo slabo poznaš in si se poročila iz napačnih razlogov. Izkazalo se bo čez desetletje ali še pozneje. Verjetno boš ena tistih, ki bo za prmej zatrjevala, da si ne bi nikoli mislila, da je sposobna varanja … Ona pa res ne. Vse druge seveda ja, ona pa ne, nikoli.
Normalno je, da so nam nekateri ljudje bolj simpatični kot drugi in da se z nekaterimi zelo hitro lahko povežemo. Ni pa normalno, da nam potem redno medejo misli in burkajo fantazijo. Tebe je zmedel že prvi, ki je pokazal kanček zanimanja … kaj bi šele bilo, če bi resno navalil. Resno, ženska, zamisli se nad sabo, ker si godna kot mačka spomladi.
Ali nisi razumela posta ali pa si ga površno prebrala? Vseeno hvala za odgovor.
[/quote]
Zelo dobro sem ga razumela in si samo potrdila, kar sem napisala. Niti malo se ne poznaš in sploh ne veš, zakaj si se poročila ravno s svojim možem. Verjetno te je tok kar sam odnesel v to. Dolgo časa sta hodila, žlahta se je že spoznala, v bistvu ni nič narobe z njim, je čisto korekten tip in tako naprej.
Mogoče se boš čez deset let spomnila te svoje teme.
Zelo dobro sem ga razumela in si samo potrdila, kar sem napisala. Niti malo se ne poznaš in sploh ne veš, zakaj si se poročila ravno s svojim možem. Verjetno te je tok kar sam odnesel v to. Dolgo časa sta hodila, žlahta se je že spoznala, v bistvu ni nič narobe z njim, je čisto korekten tip in tako naprej.
Mogoče se boš čez deset let spomnila te svoje teme.
[/quote]
Ne spadam med tvoje klišejske zgodbe. Verjamem pa, da je veliko takih, ki jih ti opisuješ.
K meni v banki na šalter pride pogosto ena stranka-moški, ki ne skopari s komplimenti. Me vedno pohvali, tudi pred drugimi in mi da različne komplimente.
Saj, stranka kot stranka, vendar mi godi in ga ne bi imela za vse na svetu, ne, vendar pogosto mislim nanj.
Tudi jaz sem poročena, imam moža, otroke. Tudi on…
[/quote]
Prva komunikacijska veščina je, da veš, kje postaviti vejice, saj ima nepostavljanje vejic lahko popolnoma drugačen pomen. Razvidno v tem primeru.
Bom direktna. Po moje je bistvo vsake dobre zveze kemija. Si kdaj bila noro zaljubljena v moža? Nisi mogla dihat, ko te je ogovoril? Doživiš z možem vrhunec pri 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerov spolnih odnosov? Še vedno fantaziraš o njem, ko se samozadovoljuješ? Če na enega ali celo dve vprašanji odgovoriš z ne, malo razmisli, na čem temelji tvoj zakon. Ne gre toliko za kompatibilnost, sožitje, starševstvo, odgovornost.. Zakon temelji na kemiji. Ta kemija pa je razlog, da se prilagodimo, sklepamo kompromise, sprejmemo odgovornost.. Se pa jasno vsak ne zmore prilagoditi, sprejeti odgovornosti, biti spoštljiv, lastne užitke postaviti v ozadje družinskih odgovornosti.. V tem primeru še tako kemijski zakon propade. Eni imajo pa vse življenje prijateljski zakon, kjer vse kljukice štimajo, od spoštovanja do razdelitve obveznosti.. Kemije pa ni, ampak se zavestno odločijo, da so najprej starši, šele nato partnerji. Slaba podlaga. Moja teorija pač. SlV zvezi sem skoraj 20 let, vzponi in padci, jok in smeh, kompromisi, pogovori o ločitvi, o ciljih, prioritetah.. ampak kemija je!
Bom direktna. Po moje je bistvo vsake dobre zveze kemija. Si kdaj bila noro zaljubljena v moža? Nisi mogla dihat, ko te je ogovoril? Doživiš z možem vrhunec pri 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerov spolnih odnosov? Še vedno fantaziraš o njem, ko se samozadovoljuješ? Če na enega ali celo dve vprašanji odgovoriš z ne, malo razmisli, na čem temelji tvoj zakon. Ne gre toliko za kompatibilnost, sožitje, starševstvo, odgovornost.. Zakon temelji na kemiji. Ta kemija pa je razlog, da se prilagodimo, sklepamo kompromise, sprejmemo odgovornost.. Se pa jasno vsak ne zmore prilagoditi, sprejeti odgovornosti, biti spoštljiv, lastne užitke postaviti v ozadje družinskih odgovornosti.. V tem primeru še tako kemijski zakon propade. Eni imajo pa vse življenje prijateljski zakon, kjer vse kljukice štimajo, od spoštovanja do razdelitve obveznosti.. Kemije pa ni, ampak se zavestno odločijo, da so najprej starši, šele nato partnerji. Slaba podlaga. Moja teorija pač. SlV zvezi sem skoraj 20 let, vzponi in padci, jok in smeh, kompromisi, pogovori o ločitvi, o ciljih, prioritetah.. ampak kemija je!
[/quote]
Lepo si to napisala. Problem je edino ta, da med nama z možem je kemija, obožujem ga. Ne bi ga zamenjala za nikogar. Vedno sem verjela, da te v takih pogojih nihče drug ne more zanimat, še najmanj pa tip, ki nimaš nič skupnega z njim in ni tvoj tip. Ne morem razumet od kod in zakaj me privlači.
Lepo si to napisala. Problem je edino ta, da med nama z možem je kemija, obožujem ga. Ne bi ga zamenjala za nikogar. Vedno sem verjela, da te v takih pogojih nihče drug ne more zanimat, še najmanj pa tip, ki nimaš nič skupnega z njim in ni tvoj tip. Ne morem razumet od kod in zakaj me privlači.
[/quote]
Odgovor je zelo simpl. Namreč, če smo nekomu iskreno (poželjivo) všeč, je vse ostalo nevažno. Ni luštno se s tem spopadati, nič ti ne zavidam.
Popolnoma klišejska zgodba si. Samo da se tega še ne zavedaš, ker si še v fazi zanikanja, sledi “nikoli si ne bi mislila, da bom JAZ varala” in tako dalje. (Čeprav v bistvu si že začela varat.)
[/quote]
Se ti je to že kdaj zgodilo? Ne? Torej prihrani mi s svojimi “šnel kurs”, poceni psihološkimi dognanji. Sploh pa si zgrešila bistvo napisanega. Seveda lahko varam, če se za to odločim, kar pa ni glavna debata te teme.
Forum je zaprt za komentiranje.