Kam z hišnim ljubljenčkom ko me ni doma.
Ja imajo eni pasje hotele…malo poglejte na internetu…
Npr:
Imas moznost ali hotel ali pa oskrba zivali na domu – ta se mi zdi bolj prijazna do zivali, saj jim ni treba menjati okolja. Nekdo pride do tebe enkrat ai dvakrat na dan in odpelje psa na sprehod, nahrani macke, pocisti vc… je bolj varno, saj je manj stika z drugimi zivalmi (ki imajo lahko kaksno bolezen), pa se ceneje je, kot hotel. V Ljubljani je te ponudbe kar veliko, izven se pa tudi najde. Kje rabis?
Od kod vam to, da je dovolj, da se mačke oskrbi na dva dni? Ni res! Vsak dan vsaj 3x svežo vodo, hrano in obvezna čiščenja mačjih WC-jev, ker mački ne marajo uporabljati mačjih stranišč. če so že prepolni iztrebkov, so namreč zelo čiste živali. Tudi psom vsaj 3x dnevno svežo vodo, vsaj 1x dnevno hrano ter 3x dnevno na sprehod.
Kaj psov ne morete vzeti s seboj, za mačke pa da vam poskrbi kaka soseda ali znanka, prijatelji, sorodniki? Drugače pa mačji in pasji hoteli.
Veste, predno si omislite živali morate vedeti, da se bo sigurno kdaj zgodilo, da boste vsi naenkrat odsotni in če nimate ustrezne alternative glede varstva že v naprej si živali ne smete omisliti!
Ali pa je dopust pomembnejši od živih bitij, ki so odvisna od nas?
Jaz sem definitivno za to, da se koga najde, da pride na dom živali čuvati (tudi zaradi možnih vlomov) imaš kakega (starega) starša, strica/teto, nečaka/-injo, dobre znance? Iti za teden v pasji/mačji hotel med neznance je stres, če je kaka najstniška/študentska žlahtna pa bo hvaležna tudi, če še bajto čuva. 🙂
Je pa težko najti varstvo za hišnega ljubljenčka – imam tudi sama tovrstne tegobe.
Od kod vam to, da je dovolj, da se mačke oskrbi na dva dni? Ni res! Vsak dan vsaj 3x svežo vodo, hrano in obvezna čiščenja mačjih WC-jev, ker mački ne marajo uporabljati mačjih stranišč. če so že prepolni iztrebkov, so namreč zelo čiste živali. Tudi psom vsaj 3x dnevno svežo vodo, vsaj 1x dnevno hrano ter 3x dnevno na sprehod.
Kaj psov ne morete vzeti s seboj, za mačke pa da vam poskrbi kaka soseda ali znanka, prijatelji, sorodniki? Drugače pa mačji in pasji hoteli.
Veste, predno si omislite živali morate vedeti, da se bo sigurno kdaj zgodilo, da boste vsi naenkrat odsotni in če nimate ustrezne alternative glede varstva že v naprej si živali ne smete omisliti!
Ali pa je dopust pomembnejši od živih bitij, ki so odvisna od nas?
[/quote]
Lej se da, za kratek čas tudi tako, kot sem napisala, jasno, da pa mora kuža najmanj 2 x ven in 2x jest, pa vodo zamenjat. Sama sem dala psa v pasji hotel in sem napisala tudi ceno, približno je enaka povsod. Včasih res tako pride, da ne gre drugače, pri nas je bilo tako prvič po 2 psih (skupaj 16 let) in je preživel, menda se je imel prav fajn.
Top varstvo v Krškem..PoPasje. Za pse in mačke. “Kavčvarstvo” varianta. Naša nas komaj pogleda ko pridemo ponjo…imam občutek da se prav sili malo pomigat z repkom iz vljudnosti. Psi v varstvu so del družine, nobenih kletk,cel dan aktivnosti..vadbišče, ogromen ograjen prostor, kopanje, rolanje, supanje..kar komu paše. V primeru kakšne nezgode vskoči Veterina Brežice..tudi za ta aspekt je poskrblheno. Res priporočam..nam ni težko narediti tistih nekaj km več in vemo da je gospodična v dobrih rokah. Lastnika sta velika živaloljubca, aktivna na več področjih..od zaščite živali pa do šolanja, nege in predvsem osveščanja. Čuvajo tudi muce. Evo..lahko me obtožite reklame, a tako je. Sigurno obstaja še kakšno podobno varstvo ki je vrhunsko in vredno denarja, mi smo na srečo od prve naleteli na njih in jih ne menjamo.
po mojem bi bla še najboljša varianta pasji hotel, če si ga lahko privoščijo.
al pa če poskusijo v bloku pri kakšni starejši sosedi ki ne gre nikamor čez poletje če bi bla pripravljena zrihtat njihove živali dokler bojo zdoma. sej vprašajo lahk vedno, nimajo kej zgubit.
ko smo mi pred velik leti meli skobčevko, smo problem naše odsotnosti čez poletje rešli tko de smo dali ptiča na čuvanje eni al pa drugi babici. smo meli kr srečo, česar se seveda zavedam. naše babice so ble tko večinoma doma zato ni bil problem pa še rade sta poskrbele za ptiča kadar je bil pri kateri od njiju.
Forum je zaprt za komentiranje.