Star je 38 in še nikoli ni imel punce
Točno tako. Brezveze takim sploh dajat priložnost, pa četudi samo eno v celem življenju, ker jo bodo itak zavozili.
[/quote]
Ma nemoj, ti si ga obsodila na smrt. Se bog sodi cloveku ob smrti in ne prej.
Tak gre lahko ori teh letih studirat medicino in za dohtorja…pol bi se pa babe plazile in cedile sline okrog njega.
Mislim za bruhat…
Kako se lahko to zgodi? 🙂 Ne, do tega pride, ker dejanja vodijo v to smer. Obstajajo ljudje, ki niso sposobni imeti trajnega in intimnega odnosa z drugimi. Razlogov za to je več. In moški, ki je že 38 samo v razmerju s sabo, naj to fura še naprej. Tako bo samo en razočaran, namesto dveh. Zdrava, pametna ženska si zasluži zrelega moškega, ki ji je sposoben dajati ljubeč odnos.
Poznam enega takega, malenkost mlajši…a vseeno. Če do 30.leta ni imel resne punce, je devičnik ali podobno, nekaj ni v redu. Ta, ki ga kaz poznam je obseden z eno žensko, ki nikoli ne bo njegova. Vmes je pač razvil še eno težavo s spolnim udom. Od takrat še težave s psiho in stvari so šle res daleč, predvsem časovno, pa še služba in vse gre pol navzdol… Se zgodi. Ni za obsojati nikogar. Samo bi lahko tudi poiskali ustrezno strokovno pomoč.. ne pa se smislili sami sebi do smrti ali čakali nekaj, česar nikoli ne bo. Meni ga je žal, ker ga poznam od prej in je bil vedno tako fajn, zelo prijazen kot prijatelj…
Kako se lahko to zgodi? 🙂 Ne, do tega pride, ker dejanja vodijo v to smer. Obstajajo ljudje, ki niso sposobni imeti trajnega in intimnega odnosa z drugimi. Razlogov za to je več. In moški, ki je že 38 samo v razmerju s sabo, naj to fura še naprej. Tako bo samo en razočaran, namesto dveh. Zdrava, pametna ženska si zasluži zrelega moškega, ki ji je sposoben dajati ljubeč odnos.
[/quote]
Sprašujem še enkrat: Zakaj takšna oseba ne bi bila vredna, da jo spoznamo malo bolje? Od kod ljudem pravica sodit druge po nekih merilih? In to brez da bi jim dali možnost? Ker poznamo v detajle njihovo življenjsko pot, izkušnje? Ne, ne poznamo. Če jim ne damo te možnosti, ne bomo vedeli, zakaj je tako. In če ne vemo oz. nas ne zanima, nimamo pravice sodit in predalčkat. Če pa predalčkamo in sodimo na takšen površen način, se moramo resno vprašati, kaj je narobe z nami.
Sprašujem še enkrat: Zakaj takšna oseba ne bi bila vredna, da jo spoznamo malo bolje? Od kod ljudem pravica sodit druge po nekih merilih? In to brez da bi jim dali možnost? Ker poznamo v detajle njihovo življenjsko pot, izkušnje? Ne, ne poznamo. Če jim ne damo te možnosti, ne bomo vedeli, zakaj je tako. In če ne vemo oz. nas ne zanima, nimamo pravice sodit in predalčkat. Če pa predalčkamo in sodimo na takšen površen način, se moramo resno vprašati, kaj je narobe z nami.
[/quote]
👌👍👏
[/quote]
Res je, drži, kar pišeš. Povej mi, kdaj v življenju si dal/dala priložnost klošarju/klošarki? Si se usedla poleg, poslušala njihovo zgodbo, se zmenil/a za kak dejt? Aja nisi. In zakaj ne? Ker ljudje načrtno ne hitimo proti težavam.
[/quote]
Verjetno zato, ker za vsem tem stoji velika težava, ki je normalen, zdrav človek/bodoči partner ne bo znal rešiti. Moraš biti temu kos. Vsak si želi srečno partnerstvo, pa že tako je marsikdaj polno izzivov, kaj šele če štartaš že tako.. Zadeve, ki se tajijo, pridejo prej ali slej na plano. Npr.težave s spolnostjo. Če tega ni sposoben, a bi šla v takšno zvezo? Morda ja, a fer je, da veš še preden vstopiš v zvezo, da je pač z njim ne bo. Kajne? Pri invalidni ali slepi osebi npr to že veš in v kolikor s tako osebo stopiš v zvezo, veš kakšni izzivi bodo in ali si jih sposobna prenesti. Samo za to se gre. Ne za predalčkanje. Če ti reče nekdo, da je bil v zaporu ali ti to do poroke taji, je razlika.. pri osebah, ki niso imeli zvez je tudi prilagajanje na skupno življenje, kompromisi, vse v dvoje…kar velik zalogaj. Se spomnim prvih noči z možem, sploh nisem bila vajena, da kdo spi v moji postelji in me je blazno motilo. Banalen primer, vem..a pri 38 je to še toliko težje.
Res je, drži, kar pišeš. Povej mi, kdaj v življenju si dal/dala priložnost klošarju/klošarki? Si se usedla poleg, poslušala njihovo zgodbo, se zmenil/a za kak dejt? Aja nisi. In zakaj ne? Ker ljudje načrtno ne hitimo proti težavam.
[/quote]
Všeč mi je primerjava s klošarjem. Meni je pač očitno, da je tip luzer, tako ali drugače. Mi ga sploh ni potrebno spoznavat, da bi to vedela. Če te toliko časa nobena ne povoha, si škrat roba, pika.
[/quote]
Prejudiciranje je fantastično, ker nas ščiti. Tako kot tvoje prejudiciranje, da nekdo (ta ki piše) ni imel tovrstnih izkušenj in dal priložnost tudi ljudem, ki ne sodijo v neke zaželjene okvirje.
Ni vse slabo res slabo, tako kot ni vse zlato, kar se sveti. Ampak to razlagati družbi, kjer je vodilno merilo to kar imaš in ne to kar si, kar so tvoja načela, pa je itak utopično. In tega se zavedam. Brez skrbi.
Prejudiciranje je fantastično, ker nas ščiti. Tako kot tvoje prejudiciranje, da nekdo (ta ki piše) ni imel tovrstnih izkušenj in dal priložnost tudi ljudem, ki ne sodijo v neke zaželjene okvirje.
Ni vse slabo res slabo, tako kot ni vse zlato, kar se sveti. Ampak to razlagati družbi, kjer je vodilno merilo to kar imaš in ne to kar si, kar so tvoja načela, pa je itak utopično. In tega se zavedam. Brez skrbi.
[/quote]
Mene pa zanima, koliko ljudem si dal/a priložnost in jih dejansko spoznal/a, čeprav je bil začetek neobetaven, vsaj po družbenih merilih?
Forum je zaprt za komentiranje.