Starši prosim ne delajte tega….
To ni več res. Šopirjenje staršev, najemanje klubov, animatorji, klovni, blišč in beda. Odrasli pa najemajo avtobuse in se vozijo od ene vinske kleti do druge, zvečer se ga natolčejo v enem gostišču in pol jih avtobus razvozi domov.
Kje je meja?
Mi se že dolgo ne odzivamo več na nobeno slavje. Na poroko gremo na uradni del, čestitamo, damo simbolično darilo in domov. Na pogrebe gremo izreč sožalje in ko se začne sprevod, gremo domov.
Zdaj so začela darila že za veliko noč, pa v pisarni za vsako pasjo procesijo.
Tako pač je. Otrok bo seveda razumel, zakaj ne sme na nobeno zabavo in zakaj je manj priljubljen. Seveda bo tudi razumel, zakaj ima on zabavo doma s par otroci in to je to.
Ker se pač staršem ne da in nimajo ne časa, ne denarja zanj. Imajo pa čas in denar zase, za svoje hobije, popivanja in nakupe. Za to pa je.
Iskreno priznaj, da se ti ne da.
Ker iz Polja do živalskega vrta prideš po J obvoznici brez problema, 15, mogoče 20 minut. Ni nobene gneče in nobenega prebijanja. Se redno vozim na tej relaciji in je gneča res izjemoma. Na severni se pa res stoji, ampak kasneje.
Lahko seveda tam čakaš, ali pa greš na en rekreacijski sprehod na Rožnik ali pa po PSTju, ali pa v Lokus na kavo.
Ampak ne, namesto, da bi bila hvaležna za povabilo in da se v teh časih sploh še komu ljubi kaj organizirati za vsega polne riti vaših sončkov, je treba pisat na MON in diktirat staršem, kako naj praznujejo rojstni dan svojega otroka, da boš ti zadovoljna.
Svašta, res svašta.
Res je. Po eni strani toliko klobasanja o otroku – svetinji, otrok to, otrok tisto, za otroka vse najboljše, otrok središče sveta, otrok – božanstvo, potem je pa težko otroka peljat na en rojstni dan, ker je na cesti gneča. Starši bi za svoje prince in princeske storili vse, razen če to ne zmoti njihovega udobja. Saj se je že v tej karanteni videlo, kako so vsi siti svoje mularije doma in vsak dan jamranje, kdaj se bodo končno odprle šole, da se jih znebijo, prej pa kar naprej tarnanje, kako malo se vidijo z otroci zaradi vseh obveznosti in blablablablabla.
Ja no, do sedaj se nič ne pritožujeta. Niti nista manj priljubljena. Priljubljenosti namreč ne moreš kupiti oz. lahko na kratek rok.
In ja, res mi je too much dati 150 € za 2 uri, sploh ker otroci se radi družijo in norijo kjerkoli. Je pa res, da doma imaš malo več dela, tako z animacijo kot s pripravami.
Ker iz Polja do živalskega vrta prideš po J obvoznici brez problema, 15, mogoče 20 minut. Ni nobene gneče in nobenega prebijanja. Se redno vozim na tej relaciji in je gneča res izjemoma. Na severni se pa res stoji, ampak kasneje.
Lahko seveda tam čakaš, ali pa greš na en rekreacijski sprehod na Rožnik ali pa po PSTju, ali pa v Lokus na kavo.
Ampak ne, namesto, da bi bila hvaležna za povabilo in da se v teh časih sploh še komu ljubi kaj organizirati za vsega polne riti vaših sončkov, je treba pisat na MON in diktirat staršem, kako naj praznujejo rojstni dan svojega otroka, da boš ti zadovoljna.
Svašta, res svašta.
[/quote]
Piše kot da je 200km stran 🙂
Predlagaj da naredijo raje na vašem vrtu, da se ne utrudiš preveč 😀
A to imate starši slabo vest ali kaj? Moj edinček dobi darilo, dve, tortico in to je to. Nobene animacije, trošenja samo zato da se troši. Pa ni nič travmatiziran. Na te zabave pa tudi ne hodi, je enkrat šel in mu je bilo zoprno, ker animatorke forsirajo otroke v dejavnosti po nekem programu, namesto da bi jim pustile se zabavat po svoje. Poleg tega starši povabijo vse sošolce, sorodnike, sosede, da bo njihov razvajenček dobil čimveč daril in fejk prijateljčke. Res grdo, materialistično..
Pa še to… najlažje je poklicati nekam in rezervirati, da se nekdo 2 ure ukvarja s tvojim otrokom in še 12ih poleg in jih animira. Tačas pa kavica, šoping itd. Otrok se sicer komaj spomni katerih 12 bo povabil, ker jih je toliko všteto v ceno.
Otrok ima enega ali dva res dobra prijatelja (mogoče kakega več, sigurno pa ne 10) in mi prakticiramo tako, da ti dobri prijatelji pri nas občasno prespijo, tudi našedva gresta kam prespati, sem ter tja jih naložim in peljem v woopa ali Atlantis (brez, da bi nekoga najela, da se tačas ukvarja z njimi), enako tudi drugi starši teh otrok.
Ja no, do sedaj se nič ne pritožujeta. Niti nista manj priljubljena. Priljubljenosti namreč ne moreš kupiti oz. lahko na kratek rok.
In ja, res mi je too much dati 150 € za 2 uri, sploh ker otroci se radi družijo in norijo kjerkoli. Je pa res, da doma imaš malo več dela, tako z animacijo kot s pripravami.
[/quote]
Ja, seveda, samo tebe vdano poslušata brez ugovora, sta ti povsem podložna, pokorna in tvoje mnenje upoštevata kot božjo besedo. Prav veš ti, koliko sta priljubljena.
Res je. Po eni strani toliko klobasanja o otroku – svetinji, otrok to, otrok tisto, za otroka vse najboljše, otrok središče sveta, otrok – božanstvo, potem je pa težko otroka peljat na en rojstni dan, ker je na cesti gneča. Starši bi za svoje prince in princeske storili vse, razen če to ne zmoti njihovega udobja. Saj se je že v tej karanteni videlo, kako so vsi siti svoje mularije doma in vsak dan jamranje, kdaj se bodo končno odprle šole, da se jih znebijo, prej pa kar naprej tarnanje, kako malo se vidijo z otroci zaradi vseh obveznosti in blablablablabla.
[/quote]
Ampak ravno mi, ki otroka ne malikujemo kot božanstvo, opažamo vašo blaznost.
Pa še to… najlažje je poklicati nekam in rezervirati, da se nekdo 2 ure ukvarja s tvojim otrokom in še 12ih poleg in jih animira. Tačas pa kavica, šoping itd. Otrok se sicer komaj spomni katerih 12 bo povabil, ker jih je toliko všteto v ceno.
Otrok ima enega ali dva res dobra prijatelja (mogoče kakega več, sigurno pa ne 10) in mi prakticiramo tako, da ti dobri prijatelji pri nas občasno prespijo, tudi našedva gresta kam prespati, sem ter tja jih naložim in peljem v woopa ali Atlantis (brez, da bi nekoga najela, da se tačas ukvarja z njimi), enako tudi drugi starši teh otrok.
[/quote]
Vsekakor je lažje ves ta čas, ko bi morala razvažati otroka okoli zapraviti za lastne kavice in šoping, otroku pa določit enega ali dva prijatelja, da imaš čim manjkrat delo in zapraviš čim manj denarja, saj je dovolj, da so pri vas in dobijo čokolino.
Svašta, res svašta.
[/quote]
Res svašta je to, da si z vašim princem umislite, da mora 20 družin vam prilagoditi svoj popoldan.
Ti boš šetala ljudi po PST, a si ti resna, krota zmešana…
[/quote]
ja, to je res najlažje. Najtežje je pa otroka peljat na tako prireditev, ker potem pa odpadejo kavice, šopingi itd.
Res svašta je to, da si z vašim princem umislite, da mora 20 družin vam prilagoditi svoj popoldan.
Ti boš šetala ljudi po PST, a si ti resna, krota zmešana…
[/quote]
Pri nas na vasi res ni nek problem. Otrok povprečno povabi do 10 otrok in podobno je vabljen tudi na druge rojstne dneve. Starši pripeljejo otroke z nasmeškom, darila so simbolična do 20 eur, otroci se imajo fino in to je to. Mnogi pač nimajo doma dovolj prostora za toliko otrok, letni čas ni primeren, da bi bili zunaj, ali pa enostavno ni želje po sesuti hiši, ko 10 otrok uživa na polno.
Mestni reveži pa očitno nimajo dovolj časa za otroke, se ne želijo prilagajati nikomur razen svojim potrebam, hobijem, šopingu, žretju in pitju. Pač povprečen ološ.
Forum je zaprt za komentiranje.