Kaj vam je najbolj pomagalo pri hemeroidih?
Nosečniški hemoroidi, imela sem svečke Proktis m. Taka rumena škatla, mene je bolelo za umret, nisem mogla stat ne sedet ne nič pa so te svečke v dveh dneh odpravile bolečino popolnoma. So primerne za dolgotrajno uporabo. Hemoroidi so sicer ostali, ampak mi ne povzročajo nobenih težav, razen potencialno estetskih 😆😆🤦♀️
Morda resitev brez cakalne dobe- zdravljenje v tujini
https://www.ivp.si/storitve/zzzs-tujina/
Enkrat hemeroidi, zavedno hemeroidi. Tega se ne boš nikoli rešil, razen z operacijo.
Jaz sem imel hude hemeroide, in to take, da sem komaj včasih stal, kaj še le sedel. Probal sem z raznimi kremami itd, pa ni nič pomagalo, vsakič se je nazaj pojavlo in izginilo nekje istega časa, kot če sem mazal s kremami ali pa brez. Kar pomeni, je zame bil stran vržen denar za hemeroide, pa sem po moje 50 eur zmetal stran za razne kreme. Tako sem dobil občutek, da so te kreme en majhen nateg? Hemeroide sem počasi pozdravil tako, da sem spremljal svoje telo, kaj delam takrat, da se mi pojavijo in kaj, da se mi ne pojavijo. Ugotovil sem, da če jem določeno hrano, morem spiti gor ogromno tekočine, če hočem, da bom imel lep drek. Nikoli ne smem potiskat ven dreka, če vidim, da ne gre lepo, počakam, da sam zleze ven, pa če traja 10 minut ali pa 20 minut.
Nekateri pišejo, da hemeroidi lahko nastanejo tudi, če predolgo na wc školjki sediš. Jaz sem hemeroide stalno dobil, ko sem hotel drek še v tisti sekundi ven spraviti, ko sem se vsedel na školjko. Nekoč, ko še nisem imel hemeroidov, sem se posral in si rit zbrisal v slabi minuti ali pa tudi dve, ker sem stalno ven potiskal, kolikor sem imel moči. Zdaj že par let nimam hemeroidov, ker vem kako jih lahko dobim in kako jih ne morem dobiti.
Spremljaj telo in hrano, pa boš tudi ti rešil večno težavo, ki se jo boš pač mogel držati, če ne bo te pozdravila samo operacija. Krem v lekarnah ne kupuj, ker sem mnenja, da pomagajo 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – to je, da občutiš hladno kremo na riti, to pa je ves efekt kreme in maže.
Se napenjate, ko dolgo sedite na školjki? Sedite cele dneve? Ste kronično zaprti ali imate drisko? Ste debeli? Jeste veliko mesa, mesnih izdelkov in premalo sadja in zelenjave? Pijete premalo tekočin? Dvigujete težke predmete? Se greste analni seks? Poleg nosečnosti so to glavni vzroki za hemeroide. Kateri je vaš?
Hadensa je res top.
Jaz sem jo kupovala 10 let nazaj v lekarni v Borovljah, znanec pa pred parimi leti v Iatrosu.
Samo je pošteno dražja.
Zelo pomaga joga – položaj sveča. Na steno se nasloniš, vsak dan 20 minut.
Meni so jih podvezovali pa ni nič pomagalo, na koncu sem se zrihtala sama.
S Hadenso in “svečo”.
Želim ti, da jih odpraviš!
Pri zunanjih hemeroidih pomaga naravno zdravilo, ki se mu reče hrastovo lubje. Dobiš ga v lekarni, ga skušah in s tisto ohlajeno vodo se umivaš. Poleg tega je potrebno spremeniti prhrano in način življenja. Se pravi vnesti več gibanja, čim manj sedenja in uživati hrano, ki je bogata z vlakninami. Npr. kosmiči, suho sadje, veliko zelenjave, skoraj vse sadje (razen banan in hrušk, te zapirajo), joguruti, sirotka. Izogibaj se beli moki in rižu. Jaz sem se tako rešila hemeroidov že pred dobrimi 20-imi leti in od takrat nimam nobenih težav več.
Težave sem imela pred mnogimi leti, tudi v zadnji nosečnosti. Zdaj sem mnogo let imela mir. Trenutno pa imam težave z njimi. Moje težave so povezane z alergijo in hudim srbenjem. Pomaga umivanje z mrzlo vodo, kreme za hemoroide npr. Modolex, Factu…
Prehrana mora biti raznovrstna, čim manj sendvičev, salamov, sira, pohanja, kruha ter več sadja, zelenjave, jogurtov, kompotov in veliko tekočine, da ne pride do trdega odvajanja.
Forum je zaprt za komentiranje.