Mama mu več pomeni kot jaz
Mamamama78, 10.05.2020 ob 18:34
Nekaj sva se s partnerjem pogovarjala, kako nama najini otroci največ pomenijo. In potem sem ga po hecala, kdo je na drugem mestu. Je rekel, da njegova mama. Čisto resno, da mene pozna komaj 10 let, njo pa celo življenje. In da je mama le mama. Nevem, kaj si naj mislim…
Ja kaj pa si mislila, butla nevzgojena. Tud napičo bi jo če bi lahko…
Kaj to tekmujete za prvo mesto? Ker je butasto vprašanje. Ljubezen do otrok je drugačna kot do žene in ljubezen do žene je drugačna kot do matere. Ne boljša, ne bolj pomembna…drugačna pač. Ena ljubezen ne izključuje druge. Otročji ste.
Osebno bi bila vesela če bi moj partner imel veliko ljudi v življenju ki bi ga imeli radi in bi on imel rad njih. To je največ kar lahko imaš v življenju. Ste res tako nesamozavestne da morate tekmovat z njegovo mamo?
Kaj pa če bi ga vprašala, da če bi imel možnost rešit smrti samo eno, za katero bi se odločil, za mamo ali ženo?
Če bi rekel mamo potem veš, da mu nikoli nisi nič pomenila in nikoli ne boš.
Sva se z možem že pred časom pogovarjala o tej tematiki in sva bila oba mnenja, da sva si midva in najini otroci najpomembnejši v življenju in šele nato vsi ostali sorodniki, prijatelji itd.
v premislek, 29.05.2021 ob 12:58
Kaj pa če bi ga vprašala, da če bi imel možnost rešit smrti samo eno, za katero bi se odločil, za mamo ali ženo?
Če bi rekel mamo potem veš, da mu nikoli nisi nič pomenila in nikoli ne boš.
Sva se z možem že pred časom pogovarjala o tej tematiki in sva bila oba mnenja, da sva si midva in najini otroci najpomembnejši v življenju in šele nato vsi ostali sorodniki, prijatelji itd.
In če bi imela možnost smrti rešiti samo enega od vajinih otrok, katerega bi?
Se ti res zdi, da na taka vprašanja lahko odgovoriš? Jaz mislim, da ne. Lahko samo upaš, da do take situacije v resnici nikoli ne pride.
Draga moja, ne bom brala vsega, kar so ti drugi napisali. Lahko ti napišem svojo zgodbo:
skupaj sva od najstniških let, njegovo mamo sem spoznala tako in drugače. Je bila starejša, starejša brata – moja svaka, sta z njo prekinila stike, tudi vnuki po njima. Nalimala se je seveda na najmlajšega. Vsepovsod je, ko si je kupil prvi avto (kupil si ga je sam, s svojo pokojnino po očetu in svojo štipendijo), hodila z nama. Ker se je mojima staršema smilila, sta jo velikokrat tudi onadva vzela kam s seboj. Rodila sta se nama dva otroka. Njegova mama je bila že v letih, zato je za kakšno varstvo sploh nisem niti pomislila vprašati. Moja dva sta pazila otroka, da nama ni bilo treba plačevati varuške do vstopa v vrtec, velikokrat v njuno odrekanje.
Moj mož je velikokrat rekel, da jo ima zadosti, da se mu zdi, da prav nalašč nagaja… npr. nosil ji je kuhano hrano – med tednom iz gostilne, med vikendi in velikokrat tudi vmes, sem skuhala jaz ali pa moja mama. Pa je sosedi tarnala, čeprav je bil vsak dan pri njej, da nima kuhano, pa ji je soseda prinesla. Iz trgovine ji je vlačil vsak drugi dan, ona je okoli sosede fehtarila, češ, kolk je boga.. Dobro, veliko je bilo tega.
Nikoli ni kazala nobenega zanimanja za drugega, kot za moža.
Dve leti nazaj je umrla. Takrat se je pri nas začelo. Se je začel odmikati od nas. Pa sem si rekla, da mu moram pustiti čas za žalovanje. Ampak to je traaajaaaallloooo. Do te mere, da se je popolnoma umaknil, tudi od otrok. Otroka sta mladoletna. Vsega sem imela zadosti. Pred dvema mesecema sem ga zapustila, ker mu pomagati ne morem nič več.
Moja dva sta skrbna do otrok. Nazadnje mi pa tamali joka, kako pogreša tadrugo babico, kok je bila fajna itd. Seveda ne oporekam, a me srce boli, ko vidim, kaj nam je naredila oseba, ki se je v življenju brigala samo zase in za nikogar drugega. Dobesedno uničila nas je. Mojo družino.
Meni se zdi pa slabse, ker moj ze 30 let pravi da je njegova mama butasta, neumna itd. Zdaj ko sva okrog 50 inam obcutek da se je tudi proti meni zacel tako obnasat, kot da sem stara butasta, dementna , da me ‘ je nemc oplazu’ v tem neumnem stilu me zafrkava. Se mi zdi da ker ni spostoval in ljubil mame,tudi mene ne. A to je pojazal sele na stara leta.. bolje bi bilo da bi obozeval mamo…in cenil njeno delo. Potem ceni tudi zenino ddelo…
Forum je zaprt za komentiranje.