Operacija škiljenja (strabizem)
Pozdravljeni,
je še kdo kot odrasel bil na operaciji škiljenja in ta ni uspela popolnoma? Sam sem bil pred nekaj leti na Očesni kliniki operiran dvakrat, saj škilim na eno oko navznoter. Prva operacija je bila le deloma uspešna (malo se je popravil kot), zato so mi predlagali še eno. Bilo je še malo bolje, a škiljenje v popolnosti ni odpravljeno. Zelo sem razočaran. Ima še kdo podobno izkušnjo?
Razmišljam še o tretji operaciji, ker me res moti. Ima kdo izkušnje še kje po SLO, razmišljam tudi o Očesni kliniki Svjetlost v Zagrebu. Je kdo že bil na takšni operaciji tam?
hvala, LP
Jaz sem jo imel pri 25ih letih.
Skilil sem navzven.
Recen mi je bilo, da se skiljenja navznoter ne da popraviti.
Po eni operaciji bi rekel da je stvar bistveno boljsa. Na nobeni sliki ne gleda oko drugam, a se mi vseeno vcasih zdi da se kaj zaskili to oko.
Receno je bilo po operaciji da bo treba delati vaje skos, drugac bo spet kot je bilo. Vaj nism delal, je pa skos ostalo isto kot po operaciji.
Jaz sem bila drugič na operaciji škiljenja pred dvema letoma na Očesni kliniki. Druga operacija je uspela popolno. Po prvi ni bilo opaznejše razlike. Obakrat me je operirala ista zdravnica. Oko mi je uhajalo proti ušesu. Čudno, da pri tebi v drugo ni uspelo. Verjamem da razmišljaš o tujini.
Je pa super občutek ko lahko opazujem sogovornikove oči. Pred operacijo si tega nisem upala.
Super, da je pri vama uspelo! Saj verjetno pri večini, sploh v drugem poskusu. No, pri meni žal ni..Sprva je sicer kazalo, da bo tudi popolno, pa se je potem oko hitro ponovno odklonilo 🙁 Ne vem zakaj. Tudi jaz sem bil obakrat operiran pri isti zdravnici. Tako da ja, razmišljam še o tretji, skrbi me le anestezija, saj verjetno ni najboljše, da jo prevečkrat dobiš..
Jaz sem imela tri take operacije že v otroštvu. Ni se popolnoma popravilo, a me v smislu funkcionalnosti vida popolnoma nič ne ovira, v estetskem smislu sem pa imela nekaj pomislekov le v najstniških letih, kasneje sem pa to sprejela kot nekaj samoumevnega in se s tem sploh ne obremenjujem.
Torej, ali tvoji neuspeli operaciji omejujeta tvojo funkcionalnost vida in te zato moti?
Ali gre le za vprašanje estetike? (o tem, kaj je lepše, bi se dalo debatirati; meni osebno je škiljenje prav simpatično)
Forum je zaprt za komentiranje.