Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek video klic

video klic

V googl e-pošti bi si rada uredila video klic.

Ker sem popoln laik na tem področju, prosim za pomoč. Kako začeti? Kje v e-pošti?

Ali moram tistega, ki ga kličem prej povabiti, da mi potrdi povezavo.

Za vse napotke bom hvaležna.

Če imaš mobilni telefon s sistemom Android potem imaš po vsej verjetnosti že prednaloženo Goiglovo aplikacijo Duo. To je aplikacija namenjena za videoklic.

Glede gmaila pa ko odpreš svoj gmail, levo spodaj klikneš na telefonsko slušalko in nato na znak plus ki se odpre. Potem pa dodaš v okenčku gmail, tel. Številko. Nato se z miško pomakneš nad dodani kontakt in pri urejanju stika se ti bo prikazala kamera za začetek video klica. Klikneš to in zadeva zalaufa.

Sicer je daleč najlažja aplikacija za videoklice, klice, SMSe, itd. Whatsapp. Aplikacijo povlečeš na t lefon in dodaš svojo tel. Številko in že lahko začneš klicat.

Imam samo prenosnik. Telefon imam navaden na tipke.

Odpreš gmail na prenosniku.

In potem je ena možnost tudi ta da spodaj levo klikneš oblaček z narekovajem. Spet klikneš plusek, ki se odpre in dodaš sogovornikov mail (predvidevam gmail) ali tel. Številko. Ko imaš enkrat sogovornika dodanega ga klikneš in na desni se bo odprlo pogovorno okno. Tam imaš znak za kamero in videoklic se začne. Moraš imet internetno povezavo.

Hvala. Sem pogledala, vse našla, ko vnuki vstanejo preizkusim. Upam, da bo delovalo.

Ostanite zdravi.

Kolk je pa to lepo, ena taka prijazna gesta, zelo pohvalno od Vas.

Oh, sploh nisem pomislil da pomagam v tem čudnem času karantene.

Morda še en nasvet. Vnuke pred videoklicem pokličite na navaden mobitel in jih obvestite, da na računalniku s kamero odprejo gmail ali imajo pri sebi mobilne telefone z vključeno internetno povezavo.

Lp

Lahko pa jih o klicu s kratkim sporočilom obvestite tudi preko pogovornega okna ki se vam odpre pred klikom na kamero za videoklic. Verjetno bodo dobili sporočilo na mobitel, na aplikacijo Duo, ki je na mobilne telefone z operacijskim sistemom android že prednameščena.

Še tole. Ko prvič po kliku na znak plus kliknete na željeno osebo, ki jo želite poklicati preko videoklica ji morate najprej poslati povabilo, ki vam ga samodejno naredi pogovorno okno, ki se odpre po kliki na osebo. Šele ko nasprotna oseba sprejme povabilo se karšnakoli komunikacija lahko začne. V primeru sprejetja povabila kliknete na kamero za videoklic.

Hvala. Ja, se mi je odprlo okno in zahteva, da ga kontaktiram in da mi dovoli dostop.

Samo sporočam, da je zadeva uspela.

Še enkrat, hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close