Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čas sušenja – sušilni stroj

Čas sušenja – sušilni stroj

Zanima me, če ve kdo, kako deluje odštevalnik časa na sušilnem stroju?
Imam sušilni stroj s toplotno črpalko in me bega odštevanje časa.
Izberem program, ki kaže npr. 03:30. Potem ko pridem čez čas v prostor je na displeju napisano še 00:40 in tu potem stoji in stoji. Čakala sem nekaj minut, nakar sem ročno prekinila sušenje. Ne vem kdaj bi stroj sam končal, če sploh bi?!

Tudi pri drugem programu je stroj na koncu “obstal” pri 00:01 in kar delal in delal. Spet sem ga po nekaj minutah ugasnila ročno.

V čem je fora? Je čas za servis?

Moj Gorenje ima enake fore. Ustavi se na 18. minuti in nekaj časa ostane tam. Ponovno se ustavi še na eni minuti. Bi rekla, da če senzor zaznava vlago, zablokira čas. Jaz ga pustim, da naredi do konca. Kdaj pa to bo, pa nikoli ne vem 🙂

Pusti ga: takrat senzor preveri, ali je perilo že suho. Nato na podlagi tega spet določi predviden čas sušenja. Zato ta nikoli ni 3:30, kot naj bi trajal program, ampak se prilagaja perilu – cilj je, da je na koncu perilo suho, zato pusti stroju, da dela po svoje in se ne ukvarjal s timerjem. Ko zaključi, stroj ugasni in preveri, če je perilo suho – včasih se namreč zgodi, da kakšen kos še ni čisto suh. Nikar pa ga ne ugašaj sredi programov, če to ni nujno potrebno.

Tudi moj gorenjev to dela , jaz ga lepo pustim pri miru da posuši do konca stroj je nov in tudi poceni ni bil torej je to normalno .
Pusti ga pri miru če ne perila ne boš imela suhega.

Jaz bi klicala servis in preverila. Naš stroj (Beko) napiše tudi npr. 02:53, čez pol ure kaže še samo 00:40, nato pa posuši do konca in zapiska, ko je 00:00.

Pri nam smo nabavili enega rabljenega, pa je že od štarta tudi imel težavo z programi. bi moral delat 2 uri, pa po 15 minutah je že kar nehal, cunje seveda vse mokre.

Sedaj dam na program, kjer sam določiš čas, dam 2 uri za navadne obleke, 2:30 za brisače. Po potrebi še 10-20 minutk več.

Zakaj bi se vstavil prehitro? Če se nabere preveč vode (če ima zbirnik). Mogoče je kak senzor zapacan.

si sušil na testni program? Opisan situacija se zgodi, ko se čas sušenja izteče, ampak perilo še ni dovolj suho. To se je enkrat meni zgodilo, ko sem dal sušiti na tetsni program

drugače pa poglej kako je sušilc očiščen (sploh filter pri toplotni črpalki), kake kose sušiš (sam velike ali je mešano), kako toplo je v prostoru, kjer je sušilc (imaš dostok svežega zraka itd), koliko vlažno perilo daješ sušiti

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Vse je odvisno od SENZORJA za vlago. Lahko če pravilno deluje. skrajša ta program, ker prej posuši, ali pa podaljša in ostane celo vlažno po koncu programa, ker ne deluje več OK.

Imam ravno na servisu sušilca iz naslova slabega delovanja senzorja vlažnosti – perilo sotalo vlažno tudi po zaključenem nastavljenem programu npr. 1,5 ure. Pred enim mesecem normalno še delovalo in pošil stroj do suheha v uri in pol na tistem programu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close