Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odvetnik za odškodninskem/medicinskem pravu

Odvetnik za odškodninskem/medicinskem pravu

Pozdravljeni.

NUJNO iščem izkušenega odvetnika z omenjenega področja, predvsem da USPEŠNO deluje na teh dveh področjih, saj je moj primer dokaj velik.
Kontaktirala sem odvetniško pisarno, kjer je bil zaposlen Andrej Pitako, a je šel mesec dni nazaj v pokoj, vsaj tako so mi rekli, niso mi znali zagotovo povedati.
Sedaj sem v temi, razen njega ne vem za nobenega, ki bi bil s tega področja in tako uspešen.

Prosim za pomoč v tej smeri. Odpisali so mi iz Čeferin pisarne, a iz civilnega oddelka, kar se mi ne zdi smiselno jemat, saj ni vseeno kdo prevzame moj primer, in ne vem, koliko se odvetnik s civilnega prava razume na medicinsko pravo z namenom pridobitve odškodnine za nekaj, za kar sem bila po zdravljenju oškodovana za vedno. Tudi niso mi hoteli povedati vnaprej niti cene za prvotni posvet.

Ima kdo kakšen nasvet, morda s prve roke? Če želite o tem osebno, lahko tudi pustite mail in se javim.

Hvala vnaprej!

Visoka odškodnina Planinšec – specializirani prav za odškodnisko pravo

Za njih sem že slišala, a pravijo tisti, ki so želeli odškodnino, da je treba imeti odvetnika, ne odškodninsko pisarno, poleg tega imam primer za mednarodno tožbo oz. upam, da bo prišlo do poravnave in ne bo treba v tožbo. Ne vem, kako so odškodninske pisarne kaj izkušene na tem področju, verjetno delujejo bolj lokalno oz. znotraj Slo.

Planinšec je odvetnik. Kar pokliči ga, pa ti bo povedal, če ti lahko pomaga, ali te preusmeril kam drugam.

Odvetnik David Sluga

Za vložitev mednarodne pritožbe zoper državo članico EU je nujno, da imaš odvetnika. Najprej preveri preko spleta, kateri odvetniki, sploh imajo pravno podlago v zvezi medicinskim pravom. Šele potem lahko izbiraš odvetnika. Odvetnika, se ne izbira, po zvenečih imenih, ampak po znanju in uspešno rešenih primerih. Za prvi posvet, pa so cene med cca. 60-100eur.

Hvala.
Ti, “Pravo za vse”, pa pojdi nazaj v OŠ in vprašaj učiteljico glede tega, kako se pravilno postavljajo vejice.

Že iz tvojega pisanja ven močno smrdi, da plačala ne bi nikomur nič.

Sanjaš o izvensodni poravnavi? Sanjaj dalje.

Že iz tvojega pisanja ven močno smrdi, da plačala ne bi nikomur nič.

Sanjaš o izvensodni poravnavi? Sanjaj dalje.
[/quote]
Odnos na nuli. Smo čakali enega takega še v tej temi. Tebi smrdi verjetno kaj drugega iz tvoje smeri, ker jaz z veseljem plačam nekomu, ki pove vsaj za prvi posvet vnaprej, da ne pride nekdo tja in ugotovi, da si tega ne more privoščiti, ker nekateri za prvi posvet računajo 400eur (pisarna Čeferin, manj znani odvetnik, izkušnja družinske prijateljice).
Vsak rad ve kakšen račun mu bo izstavljen, da se na to pripravi, ali gre drugam.
Jasno zadosti? Smrdi dalje? Potem išči vir smradu drugje.

Hvala ostalim!

Vse to mi je že jasno. Sem že v prvem sporočilu napisala, da rabim odvetnika, ne odškodninsko pisarno. Prav tako že vem, kakšnega iščem oz. sem ga malo pred pokojem zgrešila – nekoga iz medicinskega oz. odškodninskega področja, ki je do sedaj že uspešno zastopal tovrstne primere.
Ne iščem samo zvenečih imen. Čeferin so prvo pograbili moj primer, vendar nekoga s civilnega prava ne rabim.
Cena prvega posveta je pri večini (od staršev do znancev, ki imajo izkušnje z odvetniki in sodišči) nad 100eur, tudi 400eur je že plačala znanka.

Rabim IMENA, če niso zveneča imena, pač ne morem v medijih ali kjerkoli preveriti njihovo uspešnost. Samo verjamem lahko na besedo. Meni je največ pomemben odnos in NEMŠKO govoreč odvetnik. Pri nas je takih bolj malo, vsaj tistih iz področja medicinskega prava!

Ti nimaš pojma o pravu. Odškodninsko pravo je veja civilnega in če imajo civilni oddelek, pa kazenski, pač pa civilni dela odškodnine, se ti ne zdi?

Drugo kot drugo. Hočeš odvetnika, pisarna ti ne sede. Pa ti veš, da so v pisarni oziroma odvetniški družbi zaposleni, pazi zdaj to, ODVETNIKI? Če vzameš pisarno, se bo več ljudi ukvarjalo s tvojim casom, če je tako blazno velik in pomemben. Torej več glav več ve (ali pa too many cooks spoil the broth:)

Dobila si odgovor od Čeferina, pa ti bogsigavedi kaj ne sede. Predlagali so ti Planinška, ki se res ukvarja z odškodninami, pa ti spet nekaj ne paše.

Nekoga, ki ima kilometrino na medicinskih primerih v Slo pač ne boš našla tako lahko, ker ta scena ni tako močna v Slo kot se tebi morda zdi. Če gre za tujo komponento (a so te zafurali v tujini?), pa poglej v tisti državi, kjer je napaka nastala.

Aha, še nemško govoreči. Tu ti predlagam, seveda spet proti tvojim napotilom, dve avstrijski/nemški pisarni, ki imata izpostavo tudi v Slo – Wolf Theiss in Schoenherr. Aja, še CMS. Zavedaj pa se, da niso poceni in ne vem, če sploh delajo civil (oziroma odškodnine). Morda te lahko povežejo s kom iz tujine, ker imajo tam tudi svoje pisarne. Drugače pa glej kakšne odvetnike v okolici Maribora, tam bi znali bolje govoriti nemško.

Se mi zdi, da si nekako obetaš milijone od nečesa, kar morda sploh ni tako, kot ti dojemaš. Če napišemo kaj drugače kot želiš, se pa že buniš, hočeš konkreten predlog za nekaj, kar morda tu sploh ne obstaja.

Tvoj napadalni stil je pa res nepotreben. Spravi konje v red.

Samo za odškodninsko pisarno sem napisala, da kolikor pač vem iz izkušenj drugih, in kot je nekdo napisal tudi v tej in drugih temah, rabiš v primeru kot je moj – mednarodna tožba, ODVETNIKA, ne odškodninsko pisarno. Tukaj se verjetno gre za manjše primere, odškodnine po prometnih nesrečah ipd.

Nihče ne upa na milijone (luštno da si mi dal za pomislit sicer). Upa se na pravico, ker nekaj časa z zdravniki nismo vedeli od česa je to kar imam, prišlo. In ja, zafurana kot praviš, sem do konca življenja, zafurana pa nisem bila v tujini, ampak z zdravilom ustvarjenim v tujini.
Kaj bi sploh razlagala še bolj podrobno.
Da se ti ne bo kdaj zgodilo kaj podobnega, in boš prav tako iskal/a pravico, kdorkoli pač si.

Civilno pravo je zelo širok pojem. In ja, želim nekoga iz omenjenih področij, ker to pomeni, da imajo bolj poglobljena znanja, kot je odvetnik Pitako doštudiral čez leta še medicinsko pravo, na katerem je tudi uspešno zastopal marsikateri večji primer.
Drugače pa nikakor ne trdim, da imam dosti pojma o pravu. Če bi ga imela, ne bi rabila pravnega nasveta oz. odvetnika, bi se kot odvetnik lahko sama zastopala.
(malo za šalo malo zares, tista s podivjanimi konji ga sigurno ne bo razumela)
Dva odvetnika znanih družb zanima moj primer oz. bi ga prevzela, a pač sprašujem še za drugo mnenje, najraje koga z izkušnjami. Ne pravim z izkušnjo mednarodne tožbe, ampak ODVETNIKOM. Kaj tukaj ni jasno, pa res ne vem. Večina jih je razumela moje vprašanje.

ti omajgad pa res veš vse o vsem.. kako da še nismo slišđali zate? tukaj se sprašuje za pomoč, ne napadanje. mislim, da tričetrt ljudi ve zelo malo o pravu, četrt jih je pa tako pravnikov, pa še od teh jih precej v praksi bolj malo ve. ko imaš za sabo izkušnje z dvema odvetnikoma ki jima je tvoj primer zadnji v vrsti,potem jasno da veš o čem govoriš

Hvala.
Ti, “Pravo za vse”, pa pojdi nazaj v OŠ in vprašaj učiteljico glede tega, kako se pravilno postavljajo vejice.
[/quote]
Ja, vejice so tako nametane, da se kar zatika pri branju!

Ajd ženske napadalne, potem pa ve dajte nasvet, če ga lahko? A ne, to pa ne gre. Jaz vsaj kaj razložim in dam celo predlog pisarn, ampak to ni dovolj. Nene, kot je že cela tema v tem mudu, pa dajmo še mene napast.

Ampak ker sem ravno pri volji – Avtorica, če gre za zdravilo, delano v tujini, ti priporočam, da se obrneš na odvetnika iz tujine. Če imaš ti stranske učinke, ki so ti žjebali življenje, potem najbrž nisi edina in bi se morda lahko šlo v skupinsko tožbo. Mogoče je kdo podoben s tabo v tujini, morda v državi proizvajalca zdravila.

Za Pitaka ne vem, ampak četudi je upokojen, morda še počne kaj. Če ga lahko kontaktiraš (na seznamu tolmačev je), ti lahko mogoče pomaga s svojim nasvetom. Jaz bi na tvojem mestu že nekako tako…

Še eno pojasnilo, ker je očitno prišlo do nesporazumov.

Ne zamenjuj odškodninskih pisarn z odvetniškimi pisarnami! Ne govorim o Odškodnini ali Poravnavi, te so zgodba zase.

Govorimo o Odvetniških pisarnah, kjer pač počnejo čisto vse kot odvetniki, samo da jih je ponavadi več zaposlenih tam in se pač tako imenujejo. Torej vse večje v Sloveniji so itak odvetniške pisarne ali odvetniške družbe, tomejto tomato, enako je OP Čeferin, na kogar si se obrnila. Če ti torej predlagamo Odvetniško pisarno ali družbo, to ne pomeni, da so povezani s tistimi lovilci poškodovancev na urgenci…

Zdaj pa moji konji klopota klopota odgalopirajo stran, ker imam jaz menda tako groooozen ton (ne glede na vse moje nasvete v tej konkretni temi).

tres_chic … vem da je že kar nekaj časa odkar si iskala informacije, pa me zanima ali si uspela kaj izvedeti in urediti. Bom vesela tvojega odgovora.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close