Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katera ekonomska srednja šola v Ljubljani

katera ekonomska srednja šola v Ljubljani

Vpisala se bom na ekonomsko srednjo šolo, a ne vem na katero… Prešernova, roška… katero vi predlagate in zakaj. hvala

Jst bla na Roški, čist ok šola. So znal takrat govort da kao je full lažja od npr Prešernove, pa da te ne naučijo kaj dost….to je bv bluzenje. Se spomnm 1.letnika, padla več kot polovica dijakov v našem razredu. Ok, eni so nardil popravce, drugi pač ne. Kr neki je bilo takrat tud prepisov iz Roške na kakšne lažje šole.
Profesorji so pa tud fajn, če di rabil pomoč, so ti jo ponudl. Ne vem, men ni žal da sm bla na Roški.

Jst bla na Roški, čist ok šola. So znal takrat govort da kao je full lažja od npr Prešernove, pa da te ne naučijo kaj dost….to je bv bluzenje. Se spomnm 1.letnika, padla več kot polovica dijakov v našem razredu. Ok, eni so nardil popravce, drugi pač ne. Kr neki je bilo takrat tud prepisov iz Roške na kakšne lažje šole.
Profesorji so pa tud fajn, če di rabil pomoč, so ti jo ponudl. Ne vem, men ni žal da sm bla na Roški.
[/quote]

A tebi jo je uspelo končati?

A tebi jo je uspelo končati?
[/quote]

Bp 😛

Obe imata slabe rezultate na maturi. Roska je polna ta juznih, kar je nas zmotilo. Ce bi izbirala med tema dvema, bi pogledala katera je najblizja. Moja hci je sla v Iv. Gorico, nam je dokaj blizu, pa vrhunske rezultate imajo na maturi.

Dobro premisli, če res hočeš na ekonomsko. Se mi zdi, da so vse druge 4 letne bolj perspektivne. Končala sem jo pred 20 leti, kasneje še višjo na ŠC PET pa sem že dve leti brez službe. Svojemu otroku bi jo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odsvetovala.

Ali po končani srednji ekonomski sploh lahko najdeš zaposliev?
Tukaj ni nobenega specifičnega znanja.
Ko maturiraš na ekonomski, kaj sploh znaš?
Si uporaben, za kaj točno?

Jst sm zaposlitev dobila takoj po končanem šolanju.
Itak da imaš kr neki izbire s srednjo ekonomsko za zaposlitev npr banke, zavarovalnce, računovodstvo, kadrovska, javna uprava, tajništvo…

Brez zamere a mislim da ni problem v soli ampak v vas. Sama sem naredila fov, ki je slabsa od EF, pa sem vedno imela odlicne sluzbe v priznanih podjetjih. Dober ekonomist, racunovodja, trznik bo vedno iskan. Nekdo ki zna pa samo telefon dvignit, pa bo res bolj tezko prisel do sluzbe.

Ne razumem zakaj naj bi bila ekonomska slaba? Katera SS je pa potem tako dobra da jo priporocate? Kot je ena napisala zgoraj, dober trznik, racunovodja, ce to niso iskani poklici, kateri pa potem so? Ce punco veseli, hvaka bogu naj gre. Potem pa naprej na visoko strokovno fak.

Hvala vsem za vase odgovore. Ce pa se kdo ve katera je boljsa roska ali presernova pa kar napisite. Kaj pa PET ali pa ba administrativni za ekonomsjeza tehnika? Katera sola je najboljsa?

Pozabi na pet. To je pa res slaba sola. Pojdi na PResernovo ce ti ustreza lokacijsko. Je najboljsa v LJ.

S področja ekonomije je na Zavodu za delo okoli 60 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh zaposlitev, je pa to celotna vertikala. To je najbolj splošna srednja šola in kot taka tudi zelo zaposljiva. Če nimaš službe na področju ekonomije, je morebiti problem tudi v tebi. Mogoče nočeš z višjo delat za srednjo šolo, ampak službo bi skorajda sigurno morala dobiti, sploh v Lj. To je moje mnenje.

Jaz ne vem od kje vam da je ekonomska slaba. A gimnazija je pa dobra? Tudi mojo hci so totalno spljuvali ko je sla na ekonomsko, a je sluzbo dobila dosti prej kot vse gimnazijke, ki so sle potem na druzboslovni faks. Dober trznik, racunovodja , to so iskani poklici.

Pozabi na pet. To je pa res slaba sola. Pojdi na PResernovo ce ti ustreza lokacijsko. Je najboljsa v LJ.
[/quote]

Kaj pa je PET za ena SŠ? Nikoli še nisem slišala zanjo?
Hvala.

Suas je najlazje nrdit
Roska je precej tezka isto presernova
Na ssges je bla vcas ekonomska ampak ni vec

Pojdi na Presernovo ali Rosko, kar to je blizje. Pokdi na onformativce ta petek, soboto. PET – ne pojdi tja.

Jaz se bom tudi to leto vpisala na ekonomsko solo. Sem slisala, da je roska velik lazja od presernove. Poznam eno punco katera je v osnovni soli imela matematiko komaj 2, ima zdaj na roski matematiko 5. Mogoce pa bova sosolki hehe. Lp.

Hej js grem naslednje solsko leto tudi na presernovo. Zanima me na kateri program gres

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close