Delodajalci garamo 25 ur na dan
Garamo, da imate vi delo za minimalca, ki si ga ne zaslužite. Mi garamo, da imate vi plače. Reveži smo! Potem nam pa očitate audije nove, vikende na obali in razkošne bajte. Kje pa imamo mi čas uživat v tem luksuzu, če kar naprej garamo! 25 ur na dan smo zaposleni z nakupi audijev, gradnjo vikendov in vil, potem nas pa še delavci nekaj zajebavajo. Reveži smo v tem slovenskem komunizmu!
To niti pod razno nimaš prav.
Povsod v naravi je tako. Res je.
Toda prav na mestih delodajalcev je ogromno izjem, ki želijo to moč doseči na plečih pametnih in zaposlenih in s krajo delavcu na hitro obogateti. Vzame si moč in oblast, toda pokradenega ne more uživati in spet je v pasti.
Potem pa spet jok.
In obvelja tvoja.
Delodajalec ne more bit vsak.
Naj se spelje delat za minimalca.
V naravi je tudi, da boljševik premaga kapitalista in ga razlastnini. Takrat pa seronje ne čivkate o naravni zakonitosti močnejšega, ko ste vi šibki. Takrat bi pa vi nenaravne človekove pravice in nenaravno demokracijo.
[/quote]
Bedak , pojma nima !
Poglej v Kranju je pred vhodom v neko podjetje je na zidu spomenik na katerem piše..
Delavci sopodjetje leta 1950 prevzeli v svoje upravljanjevedno ko grem tam mimo v AVSTRIJSKO podjetje se nasmehnem ker vem da je tisto delavsko podjeteje propadlo eno prvih , torej že leta 1989, torej zgodba ni pila vode niti 40 let.
Toliko o tem !
Bedak , pojma nima !
Poglej v Kranju je pred vhodom v neko podjetje je na zidu spomenik na katerem piše..
Delavci sopodjetje leta 1950 prevzeli v svoje upravljanjevedno ko grem tam mimo v AVSTRIJSKO podjetje se nasmehnem ker vem da je tisto delavsko podjeteje propadlo eno prvih , torej že leta 1989, torej zgodba ni pila vode niti 40 let.
Toliko o tem !
[/quote]
Je pa pilo vodo vsaj 40 let. Marsikatero avstrijsko podjetje je prej propadlo. V kapitalizmu po svetu na stotisoče podjetij vsako leto propade, ker ne pijejo vode, bedak.
Ta je res dobra. 😁
Ne jamrat…. tako kot velja za uslužbenca: če ti kaj ni prav, pojdi drugam. Pač prodaš ali zapreš podjetje in se zaposliš drugje, a ne? Ne vidim problema okoli tega. Ampak bodi pripravljen, da boš marsikje delal 11 ur dnevno, mogoče boš imel pa vsaj kak vikend prost. Aja, pa tistih vikendov in avtov ne boš več rabil toliko, boš lahko na vzdrževanju prihranil. Ker ne bo časa, dnarja in energije, da sploh prideš do tam.
Tako nekako pravijo: hotel si kolo, zdaj pa pedaliraj!
Ne glede ali je avtorjeva objava samo provokacija…. samo jamrat znate eni! Bedno….
Meni je smešno poslušat privatnike, ko jamrajo, koliko oni tvegajo, ko vzamejo kredit na hipoteko hiše, da kupijo opremo. Kaj pa pravzaprav tvegajo? Oni pravijo, da bodo ob premoženje, če se posel ne bo izšel. Ja, boš pač prodal opremo in vrnil kredit, a ne? Lahko pa čakaš, da ti prodajo bajto na licitaciji, ampak oprema ti še vedno ostane. Ne boš brez vsega. Delavec več tvega, ko vzame dolgoročni kredit za stanovanje, potem pa ostane brez šihta. Ta pa res potem izgubi vse, ne pa privatnik.
Zasebniki, s.p. in podobno zvarki so taki mali kriminalci, managerji velikih družb pa veliki.
Tisti, ki pri njih delate pa luzerji bolj ali manj veliki.
Zato ljudje – luzerji, če nimate zagotovljene službe v JS ali še boljše v JU ne delajte otrok. Običajno tudi vaša perjad nadaljuje vašo službico v javnem sektorju, tako, da so že ob spočetju preskrbljeni. Ostali nimate nobenega zagotovila, da jih boste lahko preživljali.
In v naravi tudi ni vse tako preprosto. Res da veliki potepatajo in žrejo male, so pa seveda izjeme.
Ena mravlja slonu ne more nič. Milijon mravelj ga ogloda do kosti in to hitro še živega.
Avtor te šemaste provokacije, nimaš nič bolj duhovitega na zalogi. Delodajalci, delojemalci, stanodajalci, najemniki, levi, desni, moški, ženske, blond, temne, radodajke, frigidne etc.
Te teme se preveč pojavljajo in ponavljajo.
Sem za izvirno provokacijo.
Vi pa se vozite z 100k evri novimi mercedezi. Jaz pa sem ponižan, zaničevan na delovnem mestu, kjer delam po 12 ur na dan. Nazadnje pa ne dobim plačano. Tudi soboto in nedeljo.
Odjebi stari. Ti časi so mimo.
Folka več ne bote dobili in pika.
Evo…. odziv na provokacijo.
Pa saj vsi taki, ki ste bolj sposobni vzamte kredit in začnete iz malega. Tudi večina malih delodajalcev je začela iz nič, v garažah, v najetem lokalu, brez vsega in kar kakšn je skrampal skupaj audija, pa gliser, pa še kaj.
Še ne dolg časa nazaj je država dajala subvencije oz. Nepovratna sredstva za začetnike,.
Voljo je treba imet ,sposobnosti očitno že imate, občutek za pravičnost sploh…samo še štart!
Forum je zaprt za komentiranje.