Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Policijska akademija / kriminalistika

Policijska akademija / kriminalistika

Zdravo! 😅
Trenutno sem v 3. letniku srednje šole. Zelo me mika poklic kriminalistke in imam par vprašanj.
Je res, da je iz FVV-ja, smer kriminalistike, skoraj ne mogoče najti službo? Da se je najprej treba vpisati na Policijsko akademijo in šele kasneje za kriminalistiko? Kakšna je potem možnost zaposlitve v tem primeru?
Kako poteka šolanje na Policijski akademiji in ali je res, da ti z vpisom že teče delovna doba ter si plačan?

Upam da bo znal kdo odgovoriti in hvala za odziv☺️

Gugela ne znaš uporabljat? https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/zaposlitve/postani-policist

Noben FDV ne gre mimo izobraževanja za policista, kako pa do kriminalistke, pa sama povprašaj. Njaprej se moraš izkazat na splošne področju…

Po končani srednji šoli se vpiši na Policijsko akademijo, z dnem vpisa si redno zaposlen in prejemaš minimalno plačo in povračilo stroškov za prevoz. Potem kasneje se lahko odločiš a boš šel za specialca, kriminalista. Pa vsaj 5 let moraš biti zaposlen tam, potem če ti ni ok greškaj drugega delat. Meni se to zdi dobra odločitev, študiraš, si redno zaposlen in dobivaš plačo.

Jaz sem tudi to slišal, ali je res, pa ne vem. Pa je pa logično, da te potem zaposlijo, kajne? Kako šolanje poteka predlagam, da se pozanimaš pri njih, kmalu, ne vem ali ta mesec ali pa naslednji, imajo dneve odprtih vrat, pa jih povprašaj. In glede delovne dobe.

Vem pa to, da imaš pri njih tekom študija bivanje zastonj, dobiš pa še nekaj žepnine, ne ravno majhne.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Jaz sem tudi to slišal, ali je res, pa ne vem. Pa je pa logično, da te potem zaposlijo, kajne? Kako šolanje poteka predlagam, da se pozanimaš pri njih, kmalu, ne vem ali ta mesec ali pa naslednji, imajo dneve odprtih vrat, pa jih povprašaj. In glede delovne dobe.

Vem pa to, da imaš pri njih tekom študija bivanje zastonj, dobiš pa še nekaj žepnine, ne ravno majhne.
[/quote]Ti tudi ne znaš gugela uporabljat?😁 Niti odpret linka, ki sem ga pripoal?😁

Kakšnega specialca pa? A to so mišljeni ti, ki so se v skladišče banan pripeljali v oklepnem vozilu?

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Kakšnega specialca pa? A to so mišljeni ti, ki so se v skladišče banan pripeljali v oklepnem vozilu?
[/quote]Bedak. Specialci imajo kar redna usposabljanja, je pa res, da se ne odločajo kar tako , kam hočejo. Kot povem, najprej se je potrebno izkazat na splošnem področju, to je eno. Drugo pa, že pri samem vpisu marsikdo ne pride ćez preverjanje.

Kakšne bedarije pa ti pišeš? Če se po zaključeni srednji šoli kot dijakinja vpiše v redni študij in redno študira, ji nič ne teče delovna doba, niti ne dobiva nobene plače, ker ima status študenta in ni zaposlena, no!

Kakšne bedarije pa ti pišeš? Če se po zaključeni srednji šoli kot dijakinja vpiše v redni študij in redno študira, ji nič ne teče delovna doba, niti ne dobiva nobene plače, ker ima status študenta in ni zaposlena, no!
[/quote]
REs ne zante niti linka od policije odpret?

Ta fakulteta je popolnoma mimo.

Ti moraš najprej na policijsko akademijo. Če se prav spominm ko mi je en razlagal gre tko da začneš kot policist, potem pa lahko zaprosiš za višjo kvalifikacijo. Če se pojavi razpis s prostim mestom te porinejo naprej na specializacijo. Od tistega trenutka dalje pa se ti lahko za kriminalista izšolaš in to potem postaneš.

https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/generalna-policijska-uprava/policijska-akademija

Zloženka:
https://www.policija.si/images/stories/Publikacije/PDF/Policijska_akademija_2018.pdf

Za pomoč pri kriminalistih si uporaben tudi, če si študiral kakšno naravoslovno znanstveno vedo, da te lahk za laboratorij ponucajo. IT strokovnjaki tudi pridejo zraven, oz. skoraj prej kot ostali.

Si vis pacem, para bellum.

Je tako, bumbar, enkrat si celo blizu temu, kako to gre. Običajno ne gre le za specializacije, ampak se ljudje zaposleni v policiji izobražujeo dalje, če hočejo kam prilezt. Da bo pa fračka šla kar tako za kriminalistko in bila ena iz serij na televiziji , pa lahko pozabi. Tega ni. Fračke v policiji so zaradi “enakosti med spoloma, da ni “diskriminacije”, v reali pa to pomeni, da popestrijo kolektiv in inkasanti niso toliko tečni, kot bi bili brez fračk.😁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close