Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vas imajo mačke rade?

Vas imajo mačke rade?

Kakšen odnos imajo do vas mačke? Vam bolj zaupajo kot večini, bežijo od vas, vas ignorirajo, se stisnejo k nogi, čeprav vas ne poznajo…?
Mislim tako na tiste, ki vas poznajo in tiste, ki jih srečate le mimogrede.

Ste “mačji” tip človeka ali bolj “pasji”?

Bolj pasji, ampak imamo tudi muce. Naše so notranje/zunanje – pridejo se pogret, pojest, pocrkljat – ena mi redno pride sedet na rame in mi prede na uho, druga se rada objema in stiska, Nobena se pa ne mara nositi, prideta k tebi samo, če sediš.
Tuje muce pa več ali manj enako – ali gledajo od daleč prav zabodeno, ta mlade se tudi pridejo pobožat, starejše ne. Od hiše jih itak naše muce odženejo.

Vse pridejo k meni. Imam full rada macke. Tud leva bi mela doma ce me nebo pohrustal.😂

hodijo za menoj in me obožujejo.
sem ugotovila, da se je ljudi, ki jih še mačke ne obrajtajo, bolje izogibat.

Jaz sem za oboje. Mačke so samosvoje in predvsem tuja mačka, če ni ravno lačna ali zelo razvajena ne pride blizu kar tako. Mislim, da po značaju sploh težko primerjaš psa in mačka. Pes vse svoje zaupanje nosi na pladnju – vso svojo oskrbo, igro, veselje, žalost.. skratka kot prijatelj, ki komaj čaka da je ob tebi. Medtem ko mačka ni taka. Niti lastniška ne. One vzamejo toliko kot rabijo (ali čutijo, da rabiš ti) in gredo. Povsem sposobne poskrbeti zase oz. vsaj tak videz dajejo. Po prekrokani noči imam včasih občutek, da me bo kar pogrizla, če prepočasi ali prepozno dam za jesti. 🙂 Obiski ji gredo tak na živce, da sploh ne skriva. Sedi tako, da ji noben nič ne more in srepo gleda v goste 🙂

Mačke imajo me rade. Večina. Zaupajo mi prej kot drugim, najbrž zato, ker se jim nikoli ne vsiljujem.

Macji tip. 🐱 Tudi proti psom pa nimam nic, ceprav imela psa ne bi. Na splosno me imajo zivali rade in jaz njih, ze od nekdaj.

Mačke imajo me rade. Večina. Zaupajo mi prej kot drugim, najbrž zato, ker se jim nikoli ne vsiljujem.
[/quote]

mačke na dveh nogah?

mačke na dveh nogah?
[/quote]

Tu pišem za one na štirih.

Pravijo mi, da sem pasja, ampak hudo dobra mačka.

Me imajo kar rade, ja…
Ne bom pa pozabila, kako je bil prijatelj šokiran, ker se mi je v prvi minuti srečanja od njegovih sosedov mačkon čisto prepustil, češ, on se je pa že od začetka, ko so ga sosedje dobili, trudil okoli njega… Da je bila ironija še večja, je ta prijatelj veterinar, ki je rešil že veliko enih mačk in mačkonov… 😎

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Vse tuje in sosedove mačke se pridejo pocrkljat k meni. Naša mačka pa me ne mara, zakaj ne vem. Ko se ji približam, se naredi kot da mora ravno nekam iti, pa nikoli ne praska, ne piha, nič takega, enostavno odmakne se mi. Zakaj tako me resnično zanima. Sem se jih lahko s čim zamerila ali mačke nimajo tega v sebi, ji pač ne pašem?

Jaz sem pasje sorte. Psi to vejo, ampak mačke so prepričane, da sem mačje sorte. Zaradi te njihove zmote iamamo zdaj že drugega mačka .

Sama sebe vidim kot “pasjega” človeka. Jih nekako bolj preberem, bolj se mi zdijo odzivni, pripadnejši.

Je pa zanimivo, da sem prišla na obisk k družini, ki je imela precej “pasjega” mačkona: ko sem prišla, me je naravnost hudobno motril iz vogala sobe. Pa sem ga ignorirala. Ni minilo pet minut, ko je prav počasi primigal zraven in se v mimohodu s celim telesom smukal ob mojo nogo.

Me je pa fascinirala muca, kateri sem v enem od vikendov nudila hrano in družbo, saj je šla prijateljica na izlet. Belo košata je najprej legla na hrbet in pokazala, da “dovoli čohanje” s tem, da me je dodatno usmerjala s tačko… Potem je nekajkrat skočila na kavč in spet dol, preden sem razumela, da želi, da sedem nanj. Ko je dosegla svoje, se je stisnila k meni in začela presti… Ej, to pa je meditacija! 🙂

Brez dvoma sem 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mačja. Tudi proti psom nimam nič, ampak zame so mačke carice.
Moja carica mi je itak privržena, pa tudi z drugimi, od prijateljev in znancev kar dobro shajam.
Ko sem na obisku, se rade pridejo k meni pocrkljat, da bi me pa kakšne divje in plašne mačke oblegale in hodile za mano, pa žal ne;)

Mačke so kot moški, ker se z vsakim cartajo.

Mene imajo mačke še kar rade, jaz pa jih ne maram preveč. Pse pa obožujem, to je pa večinoma vzajemno 🙂

Jaz sploh nisem za mačke. Sem bolj pasja;).

Mačke so tako različne po značajih kot ljudje. Ja, načeloma me imajo rade, sem mačji tip. Ampak sem imela tudi sama mačko, ki se je še dotaknit nisem smela. Pač tak karakter. Imam dve mački, ki ne marata tujcev. Tiste, ki je sicer noro crkljiva, niti blizu ni, če sliši tuj glas, manj crkljiva se pusti pobožat, to pa je tudi vse. Koliko mačk, toliko čudi. 🙂 Drugače nek hud misterij ni. Če veš, kako mačko pravilno božat, se stopijo. Samo če ti pustijo blizu.

Jaz sem ptičja najbolj, ljubki so mi ptički, papige, male puhaste kepice in tudi iz tega razloga nisem ljubiteljica mačk.
Glejte to ljubezen, kakšna lepa zgodba
https://www.youtube.com/watch?v=gk1BRw19eeg
Tudi sama sem že rešila ptičjega mladička, v gnezdo ni mogel nazaj, ko smo ugotovili,da zna leteti in nam ga je uspelo ujeti v stanovanju kamor je zašel in se skrival po kotih iz strahu in iskal zavetje gnezda, smo ga ujeli in na dlani spustili ven na prosto, da odleti. Tudi ta revček je nekaj časa samo stal na dlani in nas gledal, ni odletel. Potem sem ga hotela dati v škatlo, da bi ga odnesli na veterino, da bi ga tam nahranili in sčasoma spustili, sicer ne bi preživel, no potem je videl škatlo na daleč in odletel v širni svet. Lepi so ti mali puheci, pa pametni tudi.

Če pa me sicer kdo vpraša, da izbiram med mačkami in psi, pa tudi v tem primeru vsekakor rečem psi veliko pred mačkami.

Ja.

De omnibus disputandum..

V otroštvu sem imela skupaj z mladiči 18 živali naenkrat, dokler jih nismo oddali.
Veliko časa sem prebila z njimi in jih hranila.
Živali me imajo rade in jaz njih. Maček ima rad, da ga nosim. Ko grem joka še par dni pred mojo sobo, potem se počasi umiri.
Muce so zelo senzibilne in samosvoje.

Sem oboje, k meni pridejo tako mačke kot psi, tudi neznani in tudi tisti plašni ali previdni, pač potrebujejo malček več časa, a pridejo. Doma smo tudi vedno imeli mačke in pse, nikdar istočasno in pri nas se pes obnaša po mačje, mačka pa po pasje.

Malo se jih bojim in mogoče tudi one mene. Me kar gledajo z neko previdnostjo, kot da me hočejo imeti na očeh. Jaz pa tudi me rinem vanje, ne spomnim se, kdaj sem nazadnje kakšno pobožala.
Sem pa bolj ptičji človek. Obožujem vse, kar ima perje.

Raje imam pse vendar mi je tudi posvojena muca prirasla k srcu. Prepozna zvok avta in me vedno pričaka na parkirnem prostoru ter me spremlja do hišnih vrat. Ko obrezujem latnik, spleza nanj in me ‘naskrivaj’ dreza s tačko po glavi. Najbrž misli, da je še vedno mlada 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close