Strokovni tuji jezik
Ali mi lahko kdo svetuje, ima izkušnje z učenjem strokovnega jezika…. Odpira se opcija, da grem za dve leti v tujino na delo. Edino kar me muči je, da jezika res nič ne znam, portuglaščina.
Na hitro bi se moral naučit jezika v moji smeri…na hitro pomeni, da nekje v roku pol leta bi nekako nekatere zadeve moral obvladat. So kakšni dobri online programi?
Jaz sem si 2x kupila online tečaj angleščine za obdobje 6 mesecev. Prepričana sem bila, da bo to zame super rešitev, ker se bom lahko učila, ko bom imela čas. Žaal je je bila to samo želja, moja samokontrola pa ni bila tako močna, da bi od tega kaj odnesla. Tako da je moj nasvet, poiščite kakšno varianto hitrega tečaja. Najboljše je, da se učite vsaj 4x/teden…tako ste potem res v stiku z jezikom.
Srečno v novi službi.
Jaz pa mislim, vem, da se da…
Obstajajo sole, ki te naucijo, seveda ni poceni, znas pa zagotovo
[/quote]
Se strinjam z vami….te stvari niso poceni, ampak v znanje se splača vlagati. Moja prijateljica je pred nekaj leti odšla na delo v Bruselj in ker je znala samo angleško, francosko pa čisto nič, se je odločila za tečaj v alfa stanju. Bila je presrečna, ker je v enem tednu osvojila ogromno znanja.
Moja izkušnja je, da si vzameš enega native govorečega učitelja…po moje v jezikovnih šolah imajo kaj takega..jaz sem se tako naučila švedsko, ker sem 5 let preživela v Stockholmu, kamor se je začasno preselil fant…samo je kar trajalo…Obstaja pa tudi hitro učenje jezikov v alfa stanju..to je šla ena kolegica in pravi, da je TOOOP!
Jaz pa mislim, da ni tega, da eni so za jezike, eni ne…to je samo nekaj, kar so nam vcepili v glavo in imamo predvsem strah, zato, ker mislimo, da moramo vse povedati slovnično pravilno. Če bi se tako trudili v slovenščini:).
Jezika se lahko naučimo vsi…koliko časa pa je odvisno od časa, ki ga lahko namenimo temu.
Če boš vsak dan poslušal in živel z jezikom ter še sam nekja v to vložil…gre hitreje…
Problem je, da razmišljamo po slovensko…ko prideš enkrat do točke, ko ne razmisšljaš o tujem jeziku pos slovensko…steče…seveda pa so is jeziki različni…francoščina je težka ko hudič…
Ampka se da….
Če pa rabiš na hitro…veliko vloži v to, časa…seveda tudi denarja…
Kolega, zdravnik, eveda zna jezik, ampka za nek mednarodni izpit, je mroal jezik obvladati res v nulo, vem, da je šel na tečaj v Karnion, ki ga zgoraj nekdo omenja…in ta izpit tudi opravil z odliko.
Je dobra investicija v znanje
Za Karnion sem pa tudi jaz že slišal veliko pohval, zato se že nekaj časa odločam za tečaj angleščine, ker jo čisto premalo znam in imam potem vsakič ko v službi sodelujem s tujino prave izzive….sem se pri njih tudi že posvetoval…najboljši učinek je, če se odločiš za tečaj vsaj 40 ur (8 ur dnevno, 5 dni).
Tako, da vam predlagam, da se pri njih pozanimate kaj bi to za vas pomenilo, glede ne to, da jezika še ne znate nič.
https://www.karnion.si/ostali-jeziki/
lp,
Forum je zaprt za komentiranje.