Kateri mačji pesek?
Enkrat na dan je očiščen za eno mačko, pa je vseeno neprijeten vonj. Je pa pesek iz Hoferja.
[/quote]
Moj ga ni maral iz Hoferja in ostalih trgovin. Pojdi pogledat v Mr Pet. Prodajalke so prijetne in znajo svetovat ker imajo tudi same hišne ljubljenčke. Vedo kaj imajo mački radi. Moja hči tam kupuje tam nek dišeč pesek in vidim da je njena muca tudi zadovoljna. Ne morem napisat ime izdelka ker škatlo vedno vržemo proč. Moj maček je bolj preprost fant in mu dišave niso všeč.
Poskusi zvedet po telefonu če nimaš možnosti osebno it do njih.
Kupujem vedno in samo silikatni pesek. Ni toliko pomembno katere znamke. Nakup je malo dražji, pb dva evra liter peska. Na embalaži navajajo, da naj bi bil en paket za štiri tedne. Jaz menjam malo bolj pogosto, saj res pazim, da ni prav nobenega vonja. Tudi dela je najmanj, saj se odstranijo samo kakci, urin se pa res dobro vpije v pesek. Čisto ok je tudi Šparova blagovna znamka za mačje izdelke, mislim, d je Mimi. Pa najcenejši so od silikatni peskov, razen, če se ne ujame kakšnega v akciji.
Sem probala kar nekaj peskov, a ga ni brez vonja.
Tudi tisti diseci.
Redno ciscenje in menjavanje peska je edina resitev.
Kupim v Hoferju, DM, Muller, znamka nepomembna, gkedam le, da ni cisto droben ali pregrob, neko srednjo granulacijo.
Hvala nekomu zgoraj za info za Eurospin, tistega se nisem probala, bom kupila v naslednjih dneh.
Mi imamo dalec najboljse izkusnje z lesenimi briketi. Nic ne smrdi, ciscenje je enostavno, muce so se nanje lepo navadile.
https://www.dm.de/dein-bestes-katzenstreu-holzstreu-p4010355302250.html
Mi kupujemo tole:
https://www.zoohit.si/shop/macke/macja_stelja/cats_best/ctas_best/526434?rrec=true&pr=product1_rr&slot=1&exprienceid=7599&strategyid=101638
Zadeva ni pesek, ampak nekaj iz lesa, meni se zdi, da vonja skoraj ni, res pa je, da počistimo takoj po uporabi. Plus tega “peska” je, da lahko kepice vržeš v wc školjko, ker je bio razgradljiv.
Za 1 teden en Hoferjev pesek je ogromna poraba, sploh 10 kg, razen če imate 10 mačk. Hoferjev pesek, pa Mercatorjevega tudi, smo enkrat vzeli, pa je na začetku izgledalo, da bo OK, pa ni bil. Ima prevelike kamenčke, poleg teh še pesek, grudic ne dela lepih, smrdi in ker so kamenčki večji, se prej porabi. Je sicer poceni, ampak glede na porabo niti ne več toliko.
Zelo zelo dober je Everclean, v modri škatli. Ni pa najbolj poceni. Cenejše variante bi bile recimo Golden Grey, pa Biokats, v Mr Petu imajo Bentonit (tisti Sanicat mi ni bil OK). Potem je še eden v rdeči vrečki, katerega imena se zdaj ne spomnim.
Nekateri imajo radi lesne brikete, mi jih še nismo preskusili.
Forum je zaprt za komentiranje.