Pošiljanje paketov v tujino
Imate kaj izkušenj s pošiljanjem paketov v tujino?
Nekaj sem že gledal in vidim, da je paket 40kg cca. 25€. Kaki manjši pa cenejši.
Poslati nameravam v Avstrijo – Vorarlberg (domnevam, da je enaka cena po celi Avstriji?)-
Ali je vedno potrebno zadeve zapakirat v škatle? Ali je možnost poslati tudi poln nahrbtnik (seveda naramnice, trakovi zalepljeni, zatlačeni …)? So ok tudi plastične škatle?
Imam pa nekaj oblačil, obutev, smučarski čevlji, tiskalnik, knjige, oblačila, nahr. Verjetno za ene dva paketa po cca 20 kg.
Mogoče bom poslal tudi smuči. IMa kdo kako idejo kako se to zapakira? Bi bila torba za smuči ok?
Če se je kdo že kaj poglabljal v to, katere firme za pošiljanje so ok in cenovno ugodne, se pa seveda priporočam. Jaz sem samo eno firmo prečekiral. Nimajo pa nič navedeno kako mora biti paket zapakiran (samo teža, dimenzije so, ni pa ali mora biti škatla ali je lahko kaj drugega, recimo torba, nahrbtnik).
Meni se je zgodilo da sem poslal poslovni paker s pošiljko za tujega kupca, pošilka ni prispela na naslov, še več moral sem izdelati nove kose, kasnil z dobavo ker me je stranka na neprispetje opozorila šele teden po predvidenem dobavnem roku, nakar je naenkrat pa paket prišel nazaj z odkupnino, si poredstavljate hoteli so mi vrniti nedostavljen paket proti plačilu poštnine, original njihove nalepke so se nameč zbrisale,.
Ko sem izpolnjeval formular za odškodnino sem videl zakaj so poizkušali vrniti paket..
Če bi jim to uspelo ne bi bil upravičem do odškodnine
https://www.posta.si/Documents/Spletni{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20obrazci/Zahtevek{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20za{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20odskodnino{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20-Obr_P-112.pdf
Ja, negativne izkušnje tudi dobrodošle, da vem komu se ognit.
Pa, da je paket dostavljen v doglednem času. Recimo v enem tednu.
Pa kašne imate kaj izukšnje glede oddaje in prevzema paketa? Oddaja ne bo problem. Prevzem pa bi znal biti problem, ker bom v službi in, če ne bodo prilagodljivi glede termina prevzema, bo težava. Oz. da vsaj normalno obvestijo.
Npr. paket DPD po Sloveniji znajo zelo čudno dostavit. Parkrat dobiš sporočilo, da bo naslednji dan dostavljeno pa ni. Potem pa enkrat dobiš samo mail, da bo tisti dan čez eno uro dostavljen. Pa slučajno ne gledam vsako uro mailov in preprosto nisem vedel, da so ga dostavili. K sreči je prevzela mama. In, če bi v tujini tako dostavljali, bi bila kriza, ker tam pa ne bo nekoga, ki bi kar prevzel.
Financiranje poštenega in hitrega
Potrebujete kredit za projekt ali razviti svoje dejavnosti.
Smo finančna institucija, dajemo posojila posameznikom in
podjetjem v finančnih težavah in vse osebe, ki lahko spoštujejo naše klavzule.
Kontakt samo po e-pošti (finansedeka@gmail.com ), da izkoristijo finančno pomoč.
Naši pogoji posojila so preprosti in dobro opredeljeni.
S 3-odstotno obrestno mero ponujamo posameznike v višini 5.000 € do 20.000.000 EUR .
Če potrebujete posojilo ali naložbo za izvedbo projektov, kot so:
* Osebno posojilo
* Posojilo za komercialno denar
* Negotovo, hitro in preprosto posojilo …
Kontaktirajte:
Naš uspeh pri delu je 100%
Forum je zaprt za komentiranje.