Kupovanje na Aliexpressu
Zanima me, če mi lahko kdo na kratko pove kako je s kupovanjem na teh sp. trgovinah, ki niso v EU. Oziroma, če ima kdo izkušnje prav z Aliexpressom.
Kakšni so še dodatni stroški, carina pošta? In kakšen je to postopek moraš kam dokazovati kaj je v paketu?
Ne mislim nč takega kupovati, zanimajo me na primer ovitki – torbice za mobitele, so izjemno poceni v primerjavi z našimi trgovinami, pa me zanima, če si jih družina nabavi recimo 4 po cca 4 dolarje recimo okvirno- je to cca 16 dolarjev, piše poštnina navadna v Slovenijo zastonj. Torej kakšne dodatne stroške se še lahko pričakuje v zvezi s carino, davkom?
Za “pofl” robo nikoli ne plačujem ničesar.
No , samo Aliexpressu.
Davek je 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nad ceno 22 €. Pa se to te morajo uloviti.
Jaz veliko kupujem tam. Obcasno gre kaksna posiljka na pregled.
In moram dokazovat , da je bilo plačilo pod 22 €. V tem primeru ni davka.
Se mi pa je ze zgodila, da so poslali 4 narocila skupaj. Zapakirali v en velik paket.
Takrat sem na carino posredoval podatke samo enega naročila.
Nisem sploh vedel, da so narocila zdruzili.
Na koncu sem plačal 5€ za postopek in nič drugega.
Če prav napisano, torej, če te ne pozove carina potem nič ne plačaš dodatno in nič ne dokazuješ. Davek je pa samo če je nad 22 evri, sicer normalno prinese poštar paket domov. Domnevam da to za plačilo svaka pošlje furs – kaj dobiš položnico domov? Kako dolgo pa navadno potujejo paketi?
Saj jaz tudi za pofl ne bi dala denarja, samo ti ovitki oz. torbice za telefone, pa magari si jih več za svoj telefon naročim, ker so res poceni, pa lepše kot tukaj pri nas, kjer so pa drage. Je pa to itak potrošna roba, ko se znuca ali strga pasek od odpiranja, jo vržem stran in vzamem novo. Tukaj mi je škoda dat 15 evrov za eno ali še več.
Traja nekje okrog mesec dni, da pošiljka prispe, se je že zgodilo, da sploh ni prišla. V tem primeru vrnejo denar. Parkrat sem se pritožila, ker prejeto blago ni ustrezalo opisu. Obrazložiš, prilepiš fotografije in to je to. V nekaj dneh so mi znesek vrnili na kartico.
Najhitreje je roba prišla v 10 dneh. Takrat, ko je kitajsko novo leto, pa zna res zamujati.
Ovitke za telefon kupujem res dosti ugodneje kot pri nas. Se pa splača kupiti naenkrat več kosov od različnih prodajalcev, ker se mi je zgodilo, da ovitek sploh ni prišel. Tudi zaščita za screen je smešno nizke cene, pa nič manj kvalitetna od tiste, ki jo prodajajo na Telekomu, v bistvu je boljša.
Poskusi, meni ni žal nakupov na Aliju. Izgubiti pa tako nimaš kaj.
Jaz sem že kupila stvar za 130 eur, kar konkreten paket. Prepričana sem bila, da bom morala doplačat, pa nič. Kitajci vedno napišejo na pošiljko eno nizko vrednost.
Drugače pa redno kupujem, verjetno vse skupaj že preko dvesto paketov, ampak to so vrednosti tam okoli par eur, na kuverti pa piše 0,2usd in podobno, pošiljke pa običajno velikosti kuverte 10x10cm in še nikoli nisem dobila od carine ničesar.
Roba hodi pa običajno zelo dolgo, tam od 1-2 meseca. Se je že zgodilo, da paketa nisem dobila, so mi vrnili denar, potem pa je čez kakšen mesec prišel še paket.
Forum je zaprt za komentiranje.